Formaty do wyboru / New York Pizza Department proponuje kilka formatów lokali.
Czwartek
30.04.2020
Pomimo zawieszenia, w jakim znalazła się gastronomia, New York Pizza Department otwiera nowe lokale franczyzowe.
 

Ostatni czas jest dla konceptu New York Pizza Department bardzo pracowity. W ostatni poniedziałek marka otworzyła nową franczyzową pizzerię w Warszawie, a dzisiaj (czwartek) otwiera kolejną – także w stolicy. Pierwsza z nich działa w formacie NYPD Express, czyli realizując dostawy wyłącznie w dowozie. Natomiast druga to lokal z salą restauracyjną. 
– Z oczywistych względów na razie konsumpcja na miejscu jest niemożliwa, natomiast franczyzobiorca wystartuje, uruchamiając dostawy – informuje Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department.

Dowozy mają lepiej

Jak widać stan epidemii utrudnia wprawdzie współpracę na linii franczyzodawca-nowy franczyzobiorca, ale jej nie uniemożliwia. 
– Wszystko odbywa się obecnie zdalnie – wyjaśnia Tomasz Jench. – W ten sposób przeprowadzamy także szkolenia dla franczyzobiorców. Moi współpracownicy świetnie sobie z tym radzą.

Licencjodawca podkreśla, że dostaje obecnie sporo pytań od kandydatów na franczyzobiorców. 
– Stan epidemii jeszcze mocniej uświadomił wszystkim, że sprzedaż jedzenia na wynos, w dostawie, ma sens. Co ja od dawna powtarzam i do czego przekonuję naszych licencjobiorców – mówi Tomasz Jench. – Za granicą wiele konceptów działa wyłącznie w takim formacie. Dlatego obecnie szczególnie zachęcamy franczyzobiorców do modelu New York Pizza Department Express.

NYPD Express realizuje wyłącznie zamówienia w dostawie lub z odbiorem własnym. Minimalna kwota inwestycji w lokal to 40 tys. zł.

Do wyboru

Oprócz formatu express koncept ma w ofercie jeszcze kilka innych. Jeden z nich z nich to tradycyjna pizzeria z konsumpcją na miejscu i dowozami do klienta - minimalna kwota inwestycji to 60 tys. O wiele mniejszy budżet wystarczy na model NYPD Express mini. To lokal, który może rosnąć wraz ze wzrostem obrotów, dzięki zastosowaniu modułowych pieców do pizzy. Na początek wystarczy kupić jedną komorę, a gdy biznes się rozwinie, dołączać kolejne. Podobnie sukcesywnie można rozbudowywać np. stanowisko pracy pizzera. Szacowana przez licencjodawcę minimalna kwota inwestycji to 30 tys. zł netto.

Kolejna opcja, New York Pizza Department by Night, jest przeznaczona dla franczyzobiorców, którzy prowadzą już któryś z poprzednich konceptów. Mogą otworzyć dodatkowy biznes w postaci lokalu czynnego też w nocy, realizującego zamówienia w dowozie.

Ostatnie propozycja to Posterunek Pizzy, czyli rodzaj kontenera gastronomicznego, wykonanego z prefabrykatów. Przyjeżdża do franczyzobiorcy gotowy do pracy, w pełni wyposażony, jego postawienie nie wymaga pozwolenia na budowę, ma potrzebne zgody Sanepidu. Jest przygotowany z myślą o realizacjach zamówień w dowozach, ale przy nieco wyższej inwestycji można również dostosować go np. do sprzedaży pizzy w kawałkach. Koszt Posterunku Pizzy to od 89 tys. zł netto, ale można też wziąć go w leasing.
 

WIZYTÓWKA NEW YORK PIZZA DEPARTMENT

Marka działa na polskim rynku od 2009 roku, kiedy to otwarto pierwszą pizzerię w Krakowie.

NYPD w 2019 roku:

  • 30 lokali franczyzowych;
  • jednorazowa opłata licencyjna 5 tys. zł netto;
  • miesięczna opłata franczyzowa 1 tys. zł netto.

Tomasz Jench, franczyzodawca NYPD / Stan epidemii jeszcze mocniej uświadomił wszystkim, że sprzedaż jedzenia na wynos, w dostawie, ma sens.

POPULARNE NA FORUM

North Fish podwojony

Proszę o pilny kontakt w sprawie franczyzy pod nr telefonu 731610809

1 wypowiedzi
ostatnia 19.11.2020
Czy minister Ziobro wyrzuci McDonald's z Polski?

Troska o Mc Donalda, który przekonał do siebie prawie całą Azję gdzie słowo ,,hamburger" z powodów oczywistych jest niemal zakazane- wydaje się po prostu zwykłym...

13 wypowiedzi
ostatnia 19.11.2020
Czy minister Ziobro wyrzuci McDonald's z Polski?

Panie Rafale! Znakomita robota. W końcu ktoś wypunktował to co wiemy od kilkunastu lat, a określenie wolna amerykana pasuje tu idealnie. Niestety z amerykańskich...

13 wypowiedzi
ostatnia 19.11.2020
Czy minister Ziobro wyrzuci McDonald's z Polski?

Pandemia pokazałą ,że król jest nagi-edukacja potencjalnych franczyzobiorców wzrasta, i koncepty np takie jak szeroko tu reklamowany Intermarche będą miały kłopot z...

13 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2020
Czy minister Ziobro wyrzuci McDonald's z Polski?

Dziękuję za obszernie przedstawione stanowisko. Będziemy musieli zostać przy swoich zdaniach - ja nadal uważam, że zaproponowany w Raporcie projekt kodyfikacji norm na...

13 wypowiedzi
ostatnia 10.11.2020
Czy minister Ziobro wyrzuci McDonald's z Polski?

Szanowny Panie Prezesie! Cieszę się z Pana zaproszenia do dyskusji. Myślę, że możemy ją bezpośrednio prowadzić publicznie na forum. Oczywiście spotkamy się także...

13 wypowiedzi
ostatnia 09.11.2020
Czy minister Ziobro wyrzuci McDonald's z Polski?

Szanowni Państwo, Nie jest tak, że byli franczyzobiorcy muszą żyć z piętnem długu do końca życia! W marcu tego roku weszły w życie przepisy o upadłości...

13 wypowiedzi
ostatnia 09.11.2020
Czy minister Ziobro wyrzuci McDonald's z Polski?

Faktycznie przytoczenie rozwiązań z USA w kontrze do straszenia przeregulowaniem rynku franczyzy trudno uznać za efekt talentu polemicznego, no ale Pan Arkadiusz odwołuje...

13 wypowiedzi
ostatnia 09.11.2020