Masarnia w sklepie

Sklepy Manufaktorii to jednocześnie małe zakłady przetwórstwa mięsnego. Od innych lokali wędliniarskich odróżnia je to, że wszystkie wyroby są produkowane na miejscu. Średni czas przygotowania szynki to osiem godzin, wędzonki cztery, zaś białej kiełbasy tylko godzina. Cały proces odbywa się na oczach klientów, z wykorzystaniem naturalnych składników i tradycyjnych receptur. Takie małe masarnie funkcjonują już w centrum Szczecina i w Świnoujściu. Pozyskiwanie franczyzobiorców firma chce rozpocząć podczas Targów Franczyza 2012 organizowanych w październiku w Warszawie.
– W przyszłym roku planujemy otworzyć dwa punkty własne oraz sześć franczyzowych – mówi Andrzej Józefiak, współwłaściciel Manufaktorii. – W kolejnych latach chcielibyśmy przyspieszyć rozwój sieci do ośmiu nowych lokali franczyzowych rocznie. Preferujemy lokalizacje w centrach miast oraz galeriach handlowych. Interesują nas przede wszystkim aglomeracje liczące powyżej 500 tys. mieszkańców.
Minimalna kwota, jaką powinien dysponować przyszły właściciel punktu Manufaktorii to 270–350 tys. zł. Aby otworzyć własny zakład mięsny partner powinien mieć do dyspozycji także lokal o powierzchni minimum 120 m2. Jego wyszukaniem musi zająć się osobiście.
– Po podpisaniu umowy z partnerem przekażemy mu pakiet startowy. W jego skład wchodzą elementy takie jak: projekt lokalu, system informatyczny oraz nośniki reklamowe. Pakiet zawiera także elementy niematerialne jak szkolenia z produkcji i sprzedaży, wsparcie w rekrutacji oraz pomoc w zarządzaniu lokalem – dodaje Andrzej Józefiak.
Franczyzobiorca rozpoczynając współpracę otrzymuje również podręcznik operacyjny, w którym opisane są wszystkie wykorzystywane receptury. Oferowane przez firmę wyroby przygotowywane są codziennie, by klient zawsze mógł nabyć świeżo wędzony schab, boczek, szynkę czy też różne rodzaje wędlin w tym kabanosy oraz białą kiełbasę.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU



















PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Dowiedz się, jak otworzyć sklep pod marką Żabka. Bezpłatny webinar dla cudzoziemców.
Żabka przyspiesza ekspansję i zwiększa liczbę otwarć zaplanowanych na ten rok. Chwali się też wzrostami sprzedaży w pierwszym półroczu 2025.
Jesteśmy dynamicznie rozwijającą się siecią specjalistycznych sklepów zoologicznych.
– Chcemy dalej się rozwijać i konsolidować rynek detaliczny, choć jest on coraz bardziej wymagający – mówi Sylwia Władyko, prezes grupy Chorten.
Sklep sezonowy to propozycja dla zaangażowanych franczyzobiorców Żabki, którzy chcą rozwijać swój biznes latem, w miejscowościach turystycznych.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Marzysz o własnym biznesie, ale obawiasz się ryzyka? Franczyza to sprawdzony sposób na dochodowy interes pod silną marką. Przyjdź 23-24 października na Targi Franczyza w Warszawie i poznaj najlepsze koncepty franczyzowe!
Pasja do sportu i biznesowa kalkulacja sprawiły, że Mateusz Moj zrezygnował z niemieckiego kontraktu. Dziś rozwija franczyzę Fit+ w opolskich Większycach
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Przedsiębiorcy zbyt nisko wyceniają produkty i usługi ze strachu przed utratą klienta. Tymczasem mądrze skalkulowana cena nie tylko przynosi zyski, lecz także pomaga w budowaniu prestiżu marki.
POPULARNE NA FORUM
Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator
Witam. ja w tym roku podpisałem umowę na 5 punktów 2 mam już zrealizowane niestety pozostałe trzy jeszcze nie, niewiem kiedy to nastapi bo pojawia się coraz więcej...
Carrefour Express - supermarket na licencji
Dzień dobry. Szukam chętnych prowadzących sklepy Carrefour do podjęcia współpracy w zakresie umieszczenia na terenie sklepu małego automatu paczkowego. Może być w...
sklepy spożywcze
Pozycjonowanie lokalne to kluczowa strategia dla firm pragnących zwiększyć swoją widoczność wśród lokalnej społeczności. Proces ten skupia się na optymalizacji...
Franczyzodawca otwarty na osoby z niepełnosprawnościami
Jestem osobą niepełnosprawną ostatnio umiarkowanym czy jest szansa żebym mogła wejść we franczyznę i jako osoba niepełnosprawna
Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator
Witam, Czy ktoś może zdecydował się na współpracę z zOdido w ramach Odido Elevator i może podzielić się doświadczeniami? Chodzi o twardszą franczyzę / wyposażenie...
Nagrodzeni franczyzobiorcy
Należałoby zostawić sobie te nagrodę na spłatę powstających lawinowo długów franczyzobiorców, którzy przez kanibalizacje lokalizacji padają po kilku miesiącach....
sklepy spożywcze
Polecam Franczyzę sklepów Cortez szybko rozwijająca się marka.
Jubileuszowy sklep
Pani Julito proszę uciekać z sieci póki jeszcze dług nie urósł do niebotycznych rozmiarów