gastronomia
Lody na wiosnę
Sieć lodziarni Lody Gotti otworzy kolejne placówki.
Polskie hot dogi idą na Słowację
New York Hot Dog rozpoczyna ekspansję zagraniczną. Na pierwszy ogień pójdą nasi południowi sąsiedzi, później przyjdzie czas na północ.
Sushi Bar Nigiri planuje kolejne otwarcia
Sieć restauracji powiększyła się o siedem placówek w 2009 roku.
10 razy Solo Pizza
Sieć pizzerii uruchomiła w galerii handlowej Port Łódź kolejną franczyzową restaurację.
Czwarty Multifood STP już niebawem
Sieć gastronomiczna w tym tygodniu powiększy się o kolejny lokal franczyzowy.
Pierwsze Stopiątki już otwarte
Startuje nowa sieć franczyzowych pizzerii. Właściciele planują rozwój przede wszystkim w mniejszych miejscowościach.
Branża gastronomiczna nie chudnie w kryzysie
Spowolnienie gospodarcze, obecne od prawie dwóch lat, odbiło się na koniunkturze w wielu segmentach rynku.
Ruszył Green Way w Rzeszowie
Bar został otwarty 16 lutego i już w pierwszym tygodniu działalności zanotował satysfakcjonujące wyniki sprzedaży - przekonują Katarzyna i Rafał Mucha, właściciele placówki.
Greco podpisuje kolejne umowy
Nowa restauracja Greco już niedługo zostanie otwarta w Bydgoszczy.
W 2010 przybędzie minipiekarni Fornetti
Spółka chce otwierać 12 punktów w miesiącu.
60 do końca roku
Biesiadowo realizuje plany rozwoju. Nowe pizzerie pojawiły się w czterech kolejnych miastach.
W gastronomii jest pole do popisu
- mówi Dariusz Szastok, właściciel sieci pizzerii La Primera.
Wars dotrzymał słowa
Spółka, zgodnie z zeszłorocznymi zapowiedziami, uruchomiła pierwszą stacjonarną restaurację.
Przejęcie Da Grasso dopiero w lecie
Sfinks podpisał aneks do przedwstępnej umowy zakupu Da Grasso. Zgodnie z nowymi ustaleniami przejęcie 100 proc. udziałów w sieci pizzerii nastąpi 31 lipca tego roku.
Na wiosnę przybędzie naleśników
Sieć Nasz Naleśnik powiększa się o kolejne placówki. Pierwsze otwarcia nastąpią już w lutym.
Dwa debiuty
Spółka Ibiza Ice Cafe chce rozwijać się we franczyzie dzięki środkom pozyskanym z emisji akcji na rynku NewConnect.
Bary wegetariańskie na licencji
W najbliższych latach Bioway zamierza skupić się na otwieraniu placówek w ramach franczyzy.
Dobry rok dla sieci Subway
Polacy coraz chętniej jedzą w barach Subway. Potwierdza to wzrost obrotów całej sieci oraz wartość zakupów pojedynczych klientów.
Kolejna restauracja otwarta
Podróżujący drogą pomiędzy Bydgoszczą a Koronowem, od stycznia mogą zatrzymać się w nowej restauracji Leśne Runo.
Dominium rusza na podbój
Sieć pizzerii rozważa wejście na rynek rosyjski i ukraiński.
ZOBACZ W KATALOGU