gastronomia

gastronomia | 03.03.2010

Pierwsze Stopiątki już otwarte

Startuje nowa sieć franczyzowych pizzerii. Właściciele planują rozwój przede wszystkim w mniejszych miejscowościach.

gastronomia | 27.02.2010

Branża gastronomiczna nie chudnie w kryzysie

Spowolnienie gospodarcze, obecne od prawie dwóch lat, odbiło się na koniunkturze w wielu segmentach rynku.

gastronomia | 24.02.2010

Ruszył Green Way w Rzeszowie

Bar został otwarty 16 lutego i już w pierwszym tygodniu działalności zanotował satysfakcjonujące wyniki sprzedaży - przekonują Katarzyna i Rafał Mucha, właściciele placówki.

gastronomia | 12.02.2010

Greco podpisuje kolejne umowy

Nowa restauracja Greco już niedługo zostanie otwarta w Bydgoszczy.

gastronomia | 10.02.2010

W 2010 przybędzie minipiekarni Fornetti

Spółka chce otwierać 12 punktów w miesiącu.

gastronomia | 10.02.2010

60 do końca roku

Biesiadowo realizuje plany rozwoju. Nowe pizzerie pojawiły się w czterech kolejnych miastach.

gastronomia | 08.02.2010

W gastronomii jest pole do popisu

- mówi Dariusz Szastok, właściciel sieci pizzerii La Primera.

gastronomia | 05.02.2010

Wars dotrzymał słowa

Spółka, zgodnie z zeszłorocznymi zapowiedziami, uruchomiła pierwszą stacjonarną restaurację.

gastronomia | 01.02.2010

Przejęcie Da Grasso dopiero w lecie

Sfinks podpisał aneks do przedwstępnej umowy zakupu Da Grasso. Zgodnie z nowymi ustaleniami przejęcie 100 proc. udziałów w sieci pizzerii nastąpi 31 lipca tego roku.

gastronomia | 29.01.2010

Na wiosnę przybędzie naleśników

Sieć Nasz Naleśnik powiększa się o kolejne placówki. Pierwsze otwarcia nastąpią już w lutym.

gastronomia | 28.01.2010

Dwa debiuty

Spółka Ibiza Ice Cafe chce rozwijać się we franczyzie dzięki środkom pozyskanym z emisji akcji na rynku NewConnect.

gastronomia | 26.01.2010

Bary wegetariańskie na licencji

W najbliższych latach Bioway zamierza skupić się na otwieraniu placówek w ramach franczyzy.

gastronomia | 23.01.2010

Dobry rok dla sieci Subway

Polacy coraz chętniej jedzą w barach Subway. Potwierdza to wzrost obrotów całej sieci oraz wartość zakupów pojedynczych klientów.

gastronomia | 19.01.2010

Kolejna restauracja otwarta

Podróżujący drogą pomiędzy Bydgoszczą a Koronowem, od stycznia mogą zatrzymać się w nowej restauracji Leśne Runo.

gastronomia | 17.01.2010

Dominium rusza na podbój

Sieć pizzerii rozważa wejście na rynek rosyjski i ukraiński.

gastronomia | 11.01.2010

POF coraz liczniejszy

Polska Organizacja Franczyzodawców ma nowego członka, spółkę Fornetti, rozwijającą sieć minipierkarni.

gastronomia | 11.01.2010

Sałatkowa inwestycja

O rosnącej popularności zdrowej żywności opowiada Jagna Badurowicz z Salad Story.

gastronomia | 06.01.2010

Udany rok fast foodów

Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce w 2009 roku, a McDonald’s otworzył 17 nowych placówek.

gastronomia | 31.12.2009

Dominium Pizza umacnia pozycję w Warszawie

Pod koniec grudnia otwarta została kolejna restauracji Dominium Pizza w Warszawie.

gastronomia | 22.12.2009

Leśne Runo na plusie

Sieć restauracji przydrożnych, należąca do spółki Towarzystwo Przyjaciół Polskiej Kuchni, kończy rok 2009 na plusie.

  pierwsza
  poprzednia
72
73
75
76
następna  
ostatnia