gastronomia

Pierwsze Stopiątki już otwarte
Startuje nowa sieć franczyzowych pizzerii. Właściciele planują rozwój przede wszystkim w mniejszych miejscowościach.

Branża gastronomiczna nie chudnie w kryzysie
Spowolnienie gospodarcze, obecne od prawie dwóch lat, odbiło się na koniunkturze w wielu segmentach rynku.

Ruszył Green Way w Rzeszowie
Bar został otwarty 16 lutego i już w pierwszym tygodniu działalności zanotował satysfakcjonujące wyniki sprzedaży - przekonują Katarzyna i Rafał Mucha, właściciele placówki.

Greco podpisuje kolejne umowy
Nowa restauracja Greco już niedługo zostanie otwarta w Bydgoszczy.

W 2010 przybędzie minipiekarni Fornetti
Spółka chce otwierać 12 punktów w miesiącu.

60 do końca roku
Biesiadowo realizuje plany rozwoju. Nowe pizzerie pojawiły się w czterech kolejnych miastach.

W gastronomii jest pole do popisu
- mówi Dariusz Szastok, właściciel sieci pizzerii La Primera.

Wars dotrzymał słowa
Spółka, zgodnie z zeszłorocznymi zapowiedziami, uruchomiła pierwszą stacjonarną restaurację.

Przejęcie Da Grasso dopiero w lecie
Sfinks podpisał aneks do przedwstępnej umowy zakupu Da Grasso. Zgodnie z nowymi ustaleniami przejęcie 100 proc. udziałów w sieci pizzerii nastąpi 31 lipca tego roku.

Na wiosnę przybędzie naleśników
Sieć Nasz Naleśnik powiększa się o kolejne placówki. Pierwsze otwarcia nastąpią już w lutym.

Dwa debiuty
Spółka Ibiza Ice Cafe chce rozwijać się we franczyzie dzięki środkom pozyskanym z emisji akcji na rynku NewConnect.

Bary wegetariańskie na licencji
W najbliższych latach Bioway zamierza skupić się na otwieraniu placówek w ramach franczyzy.

Dobry rok dla sieci Subway
Polacy coraz chętniej jedzą w barach Subway. Potwierdza to wzrost obrotów całej sieci oraz wartość zakupów pojedynczych klientów.

Kolejna restauracja otwarta
Podróżujący drogą pomiędzy Bydgoszczą a Koronowem, od stycznia mogą zatrzymać się w nowej restauracji Leśne Runo.

Dominium rusza na podbój
Sieć pizzerii rozważa wejście na rynek rosyjski i ukraiński.

POF coraz liczniejszy
Polska Organizacja Franczyzodawców ma nowego członka, spółkę Fornetti, rozwijającą sieć minipierkarni.

Sałatkowa inwestycja
O rosnącej popularności zdrowej żywności opowiada Jagna Badurowicz z Salad Story.

Udany rok fast foodów
Burger King podwoił liczbę restauracji w Polsce w 2009 roku, a McDonald’s otworzył 17 nowych placówek.

Dominium Pizza umacnia pozycję w Warszawie
Pod koniec grudnia otwarta została kolejna restauracji Dominium Pizza w Warszawie.

Leśne Runo na plusie
Sieć restauracji przydrożnych, należąca do spółki Towarzystwo Przyjaciół Polskiej Kuchni, kończy rok 2009 na plusie.
ZOBACZ W KATALOGU










































































