gastronomia

gastronomia | 06.09.2006

Posiłki za rower

KFC wystawiła na sprzedaż główny rekwizyt do reklamy swoich produktów. Sześcioosobowy rower trafił na aukcję internetową.

gastronomia | 29.08.2006

Cleopatra w katalogu franczyz i systemów partnerskich

W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy Cleopatrę, sieć restauracji z kuchnią orientalną.

gastronomia | 16.08.2006

Mr Hamburger wyrusza poza Śląsk

- rozmowa z Agnieszką Niedbałą, menedżerem ds. franczyzy w firmie Mr Hamburger.

gastronomia | 01.08.2006

Papa John’s na judaszu

Twarz dostawcy z pizzą Papa John’s na plakietce przyklejonej do wizjera w drzwiach – to pomysł firmy na zdobycie nowych klientów.

gastronomia | 31.07.2006

Da Grasso idzie na Pomorze i Śląsk

Ponad 120 pizzerii będzie liczyć pod koniec 2006 r. sieć Da Grasso. Na najbliższe miesiące przygotowywane jest co najmniej 14 otwarć. Potem kolejne. Nowe lokale pojawią się m.in. na Śląsku i północy Polski.

gastronomia | 25.07.2006

Franczyza Coffee Singidunum w nowej firmie

Studio Cafe to nowo powstała firma, która przejęła sieć sklepów-kawiarni Coffee Singidunum od dotychczasowego właściciela – spółki Ikaria.

gastronomia | 25.07.2006

Na nowości najbardziej otwarta jest młodzież

- o biznesie kawowym mówi Jasmin Soljanin z palarni kawy i sieci kawiarni Singidunum.

gastronomia | 19.07.2006

Subway w Krakowie i Warszawie

Subway zamierza na jesieni otworzyć dwie nowe restauracje. Jedna będzie się mieścić w centrum handlowym Nowe Miasto w Krakowie, a druga w centrum handlowym Złote Tarasy w Warszawie.

gastronomia | 17.07.2006

McDonald’s i zdrowy tryb życia?

W Kalifornii McDonald’s w swoich restauracjach otwiera fitness kluby.

gastronomia | 12.07.2006

Crunchy Chicken w katalogu franczyz i systemów partnerskich

W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieć Crunchy Chicken, drugią markę, należącą do firmy Tele Pizza.

gastronomia | 03.07.2006

Stołeczne lokale w wirtualnej restauracji

Warszawskie restauracje mogą skorzystać z nowego kanału sprzedaży – muszą tylko zgłosić się do wirtualnej restauracji, w której klienci zamawiają posiłki za pośrednictwem internetu.

gastronomia | 03.07.2006

Indyjski McDonald’s - bez hamburgerów

Sieć McDonald’s nie może sprzedawać w Indiach swojego najsłynniejszego produktu, bo hindusi nie jedzą wołowiny.

gastronomia | 30.06.2006

Green Way celuje w Warszawę

Sieć barów wegetariańskich Green Way powiększyła się o dwa kolejne lokale. Oba Przystanki Zdrowia uruchomiono w Warszawie.

gastronomia | 29.06.2006

McDonald’s myśli lepiej niż inni o zdrowej żywności

Według raportu JP Morgan, większość z 25 czołowych producentów, detalistów i usługodawców dostarcza bardzo skąpych informacji na temat zdrowia i wpływu jakie ich produkty mają na zdrowie. Wśród firm, które wypadły najlepiej znalazł się m.in. McDonald’s.

gastronomia | 28.06.2006

North Fish wchodzi do miast

Właściciel sieci restauracji North Fish planuje budowę ogólnopolskiej sieci gastronomicznej oferującej dania z ryb i owoców morza.

gastronomia | 21.06.2006

Lato dla podniebienia w Daily Cafe

Wraz z nadejściem aury wiosenno-letniej, większość restauracji i kawiarni wprowadza zmiany w menu.

gastronomia | 13.06.2006

Niszę trzeba wykorzystać

- rozmowa z Sławomirem Rogozińskim, dyrektorem regionalnym Telepizza Poland.

gastronomia | 05.06.2006

Nie do lokalu, ale do kogoś

- rozmowa z Robertem Sową, szefem kuchni hotelu Jan III Sobieski. Gotował dla piłkarskiej reprezentacji Polski.

gastronomia | 12.05.2006

Zobacz McDonald’s w przekroju!

McDonald’s Polska zaprasza do zwiedzania restauracji w całej Polsce w ramach akcji Dni Otwartych Drzwi.

gastronomia | 10.05.2006

McDonald’s pracuje nad personelem

Brytyjski oddział sieci McDonald’s chce poprawić wizerunek firmy w oczach personelu i potencjalnych pracowników McD. Odpowiada na zarzuty stawiane do tej pory firmie za pomocą plakatów.

  pierwsza
  poprzednia
74
75
77
78
następna  
ostatnia