W 2010 przybędzie minipiekarni Fornetti
Rok 2010 upłynie w spółce Fornetti pod hasłem rozbudowy sieci sprzedaży. Do końca roku powstanie ponad 100 nowych punktów. Minipiekarnie powstawać będą w centrach handlowych, marketach budowlanych oraz w punktach o dużym natężeniu ruchu. Wśród nowopowstających stoisk znajdą się zarówno punkty franczyzowe, jak i własne.
– W styczniu uruchomiliśmy 8 nowych lokalizacji, a na luty zaplanowaliśmy już 12 otwarć – mówi Katarzyna Korol, kierownik ds. operacyjnych Fornetti.
W firmie szykuje się też sporo zmian w zakresie wsparcia marketingowego partnerów. Na rok 2010 zaplanowano cztery duże centralne promocje obejmujące całą sieć Fornetti.
- Partnerzy mogą liczyć na akcje, które z pewnością przyciągną uwagę konsumentów. Pierwsza z nich startuje już 1 kwietnia i związana będzie z wprowadzeniem nowego smaku strudelków – mówi Małgorzata Idzikowska, specjalista ds. marketingu. Pierwsze doświadczenia w zakresie wdrażania tego typu rozwiązań firma ma już za sobą.
– W grudniu przeprowadziliśmy pierwszą tego typu promocję. Działania objęły swoim zasięgiem wszystkie punkty własne oraz część punktów partnerskich i pozwoliły na zdobycie wielu cennych doświadczeń - wspomina Małgorzata Idzikowska.
Fornetti jest największą w Polsce siecią minipiekarni i kawiarenek, specjalizującą się w produkcji, wypieku oraz sprzedaży półfrancuskich i francuskich ciasteczek oraz słonych przekąsek. Firma działa na rynku od ponad 10 lat, a z końcem ubiegłego roku wstąpiła w szeregi członków Polskiej Organizacji Franczyzodawców. Obecnie w Polsce działa około 250 punktów partnerskich i franczyzowych oraz 40 punktów własnych.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali