Czwarty Multifood STP już niebawem
Restauracja zostanie otwarta we Wrocławiu, w Centrum Handlowo–Rozrywkowym Pasaż Grunwaldzki. Będzie to czwarty punkt sieci Multipunkt STP i drugi franczyzowy. Klienci będą mogli odwiedzać lokal od piątku.
- Sukces na wrocławskim rynku zaostrzył nasz apetyt, dlatego zdecydowaliśmy się na stworzenie sieci lokali STP, które będą powstawały na zasadach franczyzy w całym kraju - mówi Marzena Krupińska dyrektor ds. rozwoju sieci w Multifood STP.
Właściciele sieci planują w ciągu 10 lat otworzyć sto restauracji franczyzowych w całej Polsce.
- Naszym franczyzobiorcom zapewniamy pomoc w przygotowaniu lokalu gastronomicznego i pokazujemy jak prowadzić restaurację – mówi Krupińska. - Oprócz tego mogą oni skorzystać z naszego know – how, sprawdzonych standardów oraz z wieloletniego doświadczenia w gastronomii.
Opłata za przystąpienie do sieci Multifood STP wynosi 40 tys. zł. Kwota inwestycji to ok. 300 tys. zł, nie uwzględniając kosztów remontu lokalu. Na zwrot kapitału można liczyć zazwyczaj po dwóch latach funkcjonowania lokalu.
W menu restauracji znajdują się tradycyjne dania kuchni polskiej. Klienci sami wybierają co zjedzą i płacą za tyle, ile waży porcja – niezależnie od tego, co znajduje się na talerzu. W nowym wrocławskim punkcie wszystkie dania przygotowywane będą na miejscu przez 3 kucharzy. Cena za kilogram potraw to 28 zł 50 gr.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali