Wystarczy trochę mleka, mąki i szczypta soli - oto przepis na ciasto do naleśników. Najważniejsze jest jednak smażenie. Naleśnik powinien być chrupiący na brzegach a jednocześnie delikatny w środku. Najlepiej o tym wiedzą kucharze z naleśnikarni takich jak Naleśniki Jak Smok.
Obecnie pod szyldem sieci Naleśniki Jak Smok działa 8 restauracji, w czym 6 na zasadznie franczyzy. Do końca roku planowane są otwarcia nowych lokali w Ełku, Bydgodzczy oraz w Norymbergii. Co do tego ostatniego klamka jeszcze nie zapadła, ale rozmowy zbiżają się już ku końcowi. Sieć rozwija się nie tylko pod względem placówek. Naleśniki Jak Smok ostatnio wzbogaciły swoją ofertę o ręcznie robione pierogi. Poza poplarnymi i lubianymi smakami, można skosztowaść całkiem nowych kompozycji takich jak: pierogi ze szpinakiem, pierogi litewskie, pierogi z makiem i bakaliami czy pierogi z truskawkami i wanilią.
- Nie ustajemy w wysiłkach doskonalenia naszych naleśników oraz pizzy. Bardzo chętnie korzystamy z wiedzy naszych franczyzowych partnerów - zaznacza Łukasz Wajda, współwłaściciel Naleśników Jak Smok. - Działamy już od siedmiu lat w trakcie których dzięki pracy i doświadczeniu stworzyliśmy produkty lubiane przez szerokie grono naszych klientów.
Naleśniki Jak Smok szukają potencjalnych franczyzobiorców na terenie miast liczących więcej niż 100 tys. osób. Wymagany jest lokal powyżej 80 m2 w centrum miasta, oraz 35 m2 w galerii handlowej, który trzeba dostosować do standardów sieci. Przyszły franczyzobiorca może liczyć na częściową refundację kosztów inwestycji. W zależności od lokalizacji punktu może to być od 8 do 20 tys. zł. Sieć pomaga w szkoleniach personelu oraz przekazuje franczyzobiorcy receptury dań. Musimy jeszcze wnieść opłatę licencyjną w wysokości 8 tys. zł i możemy zaczynać smarzyć placki.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali