Wychodzą poza stolicę
Premierę rynkową Noodle w Pudle miały na początku marca tego roku i od tego czasu sukcesywnie powstają kolejne placówki. W tej chwili działają dwa punkty własne i tyle samo franczyzowych. Jeszcze w tym roku ma nastąpić otwarcie co najmniej czterech kolejnych lokali w Warszawie. Pierwszy z nich zostanie uruchomiony przy ul. Elektronowej, natomiast trzy kolejne w Śródmieściu, Ursusie i na Okęciu. Plany dotyczące stolicy, to łącznie 12-15 placówek. Inauguracja placówek w innych miastach będzie miała miejsce w przyszłym roku. Właściciele szacują, że rok 2011 uda im się zamknąć liczbą 30-35 punktów.
Przygotowując się do zwiększenia liczby placówek franczyzowych funkcjonujących poza Warszawą, firma Urban Foods, właściciel sieci Noodle w Pudle, opracowuje nową technologię produkcji i pakowania składników potraw. Proces ten ma być zakończony w ciągu najbliższych kilkunastu tygodni. Równocześnie rozpoczęto współpracę z kontrahentem zapewniającym logistykę chłodniczą. Oba te projekty mają zapewnić franczyzobiorcom z całej Polski dostęp do produktów takiej samej jakości.
Projekt sieci lokali z orientalną żywnością fastfoodową pakowaną w charakterystyczne kartonowe pudełka wzbudza zaciekawienie potencjalnych licencjobiorców.
– Co druga osoba wykazująca zainteresowanie naszą marką pyta, gdzie kupiliśmy franczyzę i z jakiego kraju ona pochodzi. Z wielką satysfakcją możemy odpowiedzieć, że marka powstała od początku do końca w Polsce, zarówno jeśli chodzi o część marketingową, jak i o technologiczną – mówi członek zarządu Urban Foods, Mariusz Rudowicz.
Franczyzobiorcą Noodle w Pudle może zostać osoba, która przeznaczy na inwestycję 80-120 tys. zł. W założeniach lokal powinien mieć powierzchnię ok. 50 m2. Wstępna opłata wynosi 20 tys. zł, a miesięczna opłata franczyzowa to 5 proc. od obrotów netto. Opłata marketingowa to 1 proc. od obrotów netto.
– Nasi partnerzy mogą poszukiwać lokalizacji samodzielnie, ale w niektórych miastach mamy już wstępne porozumienia z operatorami galerii handlowych, np. teraz mamy możliwość zaoferowania prowadzenia lokali w Jeleniej Górze, Kłodzku, Świdnicy, Legnicy i Zamościu – zapowiada Rudowicz.
(mip)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali