Ciastko na deszczowy dzień
Cukiernie T.Deker skupiają dziś trzy jednostki własne, siedem franczyzowych oraz 10 partnerskich. W najbliższym roku sieć ma się powiększyć o cztery nowe punkty. T.Deker poszukuje partnerów w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu, a także za granicą. Nowy zakład, do którego firma przeniosła niedawno produkcję, stwarza większe możliwości rozwoju i poszerzenia oferty.
Podstawowe wymagania sieci wobec przedsiębiorców chcących podjąć współpracę to: lokal użytkowy o powierzchni min. 40 m2 oraz odpowiedni kapitał. Inwestycję w całości musi sfinansować biorca licencji, a minimalna jej wysokość to 150 tys. zł. Własne zaplecze lokalowe jest olbrzymim wsparciem przy otwieraniu własnej cukierni. Atutem jest również doświadczenie biznesowe, które weryfikuje marzeniaZ o szybkim sukcesie w nowym rejonie dystrybucji.
Franczyzodawca zapewnia pełne wsparcie w zakresie doradztwa prawnego oraz negocjacji umów z najemcami. W pakiecie franczyzowym zostają przekazane także materiały i procedury obowiązujące franczyzobiorców sieci T.Deker.
- Z naszych obserwacji wynika, że pogoda wpływa na konsumpcje słodyczy. Widać to po rosnącej liczbie gości, którzy odwiedzają nasze cukiernie w deszczowe dni - tłumaczy Agnieszka Buniek, współwłaścicielka T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. - Kolejnym czynnikiem pozytywnie wpływającym na popyt na słodkości, są zmiany upodobań konsumenta i sposób korzystania z centrów handlowych, gdzie klienci coraz chętniej spędzają wolny czas z rodziną przy kawie i ciastku.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali