Pizza Dominium ciągle na własnym

W ofercie Pizzy Dominium znajduje się 30 rodzajów pizzy oraz inne dania kuchni włoskiej.
Środa
09.11.2011
Dominium uruchamia kolejne lokale, zdecydowana większość restauracji wciąż należy do franczyzodawcy.
 

Pizzerie pod logo szachownicy Pizzy Dominium powstaną w najbliższym czasie w toruńskim centrum handlowym Plaza, w Bielsku-Białej, Katowicach i Poznaniu. Marka obecna na polskim rynku od 1993 roku do tej pory otworzyła 60 restauracji własnych i jedną franczyzową. Pizza Dominium posiada także cztery lokale w Bukareszcie z lokalizowane w galeriach handlowych i centrach biznesowych stolicy Rumunii. Firma posiada także plany ekspansji do Rosji i na Ukrainę.

Inwestycja w pizzerię franczyzową wynosi 200-400 tys. zł i zależy od wielkości lokalu oraz zmian, które należy w nim przeprowadzić przed przyjęciem pierwszych klientów. Wstępna opłata licencyjna zamyka się w kwocie 20 tys. zł, miesięczna licencja wynosi 4 tys. zł powiększone o 4 proc. od obrotu. Zwrot z inwestycji następuje po trzech latach. Procedura otwarcia restauracji opiera się na kilku etapach: weryfikacja lokalu przedstawiona przez kandydata na franczyzobiorcę, podpisanie listu intencyjnego, podpisanie umowy, przekazanie podręcznika operacyjnego, adaptacja lokalu i szkolenia personelu.

Pizza Dominium pomaga w przygotowaniu kampanii reklamowej mającej na celu promocję restauracji, wspiera w rozwiązywaniu bieżących problemów, okresowo organizuje kontrole w sieciowych lokalach oraz regularne spotkania z osobami zarządzającymi pizzeriami.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz
/1/
ZOBACZ WIĘCEJ