Wiosenny wysyp hamburgerów
Historia sieci Mr Hamburger rozpoczyna się w 1990 roku, kiedy to dwóch studentów geologii oraz ich wykładowca postanowili wprowadzić do Polski odrobinę Zachodu. Powiew gospodarki rynkowej miał według nich smak hamburgera. Pierwszy Mr Hamburger został otwarty w Chorzowie. Przez ponad 20 lat sieć rozrosła się do 24 placówek.
- Rok 2012 jest dla nas czasem intensywnego rozwoju na Śląsku i w okolicach. Zdecydowaliśmy się zawęzić krąg planowanych inwestycji i skupić się na rozwoju sieci w obrębie logistycznym naszego dystrybutora - mówi Małgorzata Szykowiec, menadżer ds. franczyzy Mr Hamburger.
W tym roku sieć czeka jeszcze zmiana wizualizacji lokali i dostosowanie ich do nowych standardów. Odświeżeniu ulegnie również menu, które zostanie wzbogacone o nowe burgery.
Na uruchomienie własnego punktu Mr Hamburger trzeba przeznaczyć ok. 70 tys. zł. Do końca kwietnia opłata wstępna wynosi 8 tys. zł netto. Przez pierwszy rok prowadzenia działalności franczyzobiorca wnosi opłatę miesięczną w wysokości 1,2 tys. zł, później opłata wynosi 5 proc. przychodu netto.
Lokale Mr Hamburger mają 40-80 m2 i mieszczą się w centrach handlowych lub przy trasach szybkiego ruchu. Franczyzobiorca otrzymuje od centrali projekt aranżacji wnętrza restauracji oraz jej otoczenia, uczestniczy w akcjach promocyjnych oraz szkoleniach, może również dokonywać zakupów na preferencyjnych warunkach.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali