Menu dietetyczne w siłowni
Nazwiskiem doktora Marka Bardadyna firmowane są jak na razie dwa franczyzowe bary z dietetycznym jedzeniem. Niedługo dołączy do nich 6-7 nowych punktów franczyzowych w Warszawie oraz w Rzeszowie, Gliwicach i Poznaniu.
- Muszę przyznać, że zainteresowanie naszą franczyzą przeszło najśmielsze oczekiwania. Chcemy wykorzystać popularność marki i konceptu za granicą i również tam rozwijać sieć barów. Prowadzimy już rozmowy dotyczące uruchomienia masterfranczyzy w Kanadzie, Arabii Saudyjskiej i w Niemczech. Wszystkich zainteresowanych naszym konceptem zapraszamy na Targi Franczyza 2012 odbywające się w Warszawie w październiku tego roku - mówi Zuzanna Ploch, menadżer marki Dr Bardadyn.
Firma myśli również nad poszerzeniem lokalizacji, w jakich będą otwierane Dr Bardadyn Salad & Cocktail Bary.
- Chcemy wyjść z naszą ofertą poza centra handlowe i pojawiać się również w biurowcach, gdzie zamierzamy sprzedawać dietetyczne przekąski i dania diety strukturalnej. Otwarciom nowych barów będą towarzyszyły spotkania z twórcą diety strukturalnej, dr Markiem Bardadynem – zapowiada Zuzanna Ploch.
Koszt inwestycji uzależniony jest od rodzaju oraz powierzchni lokalu. Istnieje możliwość uruchomienia baru w postaci wyspy sprzedażowej w centrum handlowym, witryny w części food court centrum handlowego lub też baru/restauracji o rozszerzonym asortymencie dań diety strukturalnej w lokalu użytkowym w atrakcyjnej lokalizacji. Ponadto można połączyć bar z działalnością własną, na przykład z fitness klubem, gabinetem kosmetycznym. Do sieci mogą przystąpić również restauracje, które chciałyby uzupełnić swoją ofertę o potrawy z menu diety strukturalnej.
W przypadku wyposażonego lokalu rozpoczęcie współpracy wiąże się jedynie ze zmianą szyldów i oznaczeń (ok. 3 tys. zł). Uruchomienie wyspy czy też witryny w centrum handlowym to koszt ok 40 tys. zł, w zależności od powierzchni i zakresu działalności lokalu. Do końca tego roku franczyzobiorcy nie muszą płacić za przystąpienie do sieci, a opłata bieżąca wynosi 4 proc.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali