Zdrowa alternatywa
Łódzka spółka Red Star Food Service, do której należy marka Sushi Kushi, wystartowała z nowym konceptem gastronomicznym. W sieci Zuperman klienci posilą się zupami - zarówno tradycyjnymi, polskimi, które według franczyzodawcy mają smakować „jak u mamy”, jak i bardziej egzotycznymi oraz orientalnymi propozycjami. Jednocześnie oferta lokali stanowić ma zdrową alternatywę w segmencie fast food.
Punkty Zuperman otwierane są zarówno jako stacjonarne lokale, jak również w formie mobilnych wózków gastronomicznych. O ich zaopatrzenie dba centralna kuchnia franczyzodawcy. Zlokalizowana w Łodzi placówka wysyła do punktów gotowy, pakowany próżniowo produkt. Na miejscu jest on odgrzewany i podawany klientom.
- Obecnie w sieci Zuperman działa jeden punkt własny i jeden franczyzowy. Jednak już w tej chwili mamy podpisane cztery umowy franczyzowe. W tym roku chcemy zawrzeć ich łącznie 10 – deklaruje Tomasz Jakubowski, właściciel sieci. – Nasze punkty będzie można odwiedzać w galeriach handlowych, na dworcach, targach, rynkach – słowem we wszelkich lokalizacjach o sporym natężeniu ruchu pieszego.
Wysokość inwestycji we własny lokal Zuperman zamyka się w kwocie ok. 35-40 tys. zł netto. Wstępna opłata licencyjna wynosi 5 tys. zł, a bieżąca opłata licencyjna 1 tys. zł. Zakup mobilnego wózka wymaga kwoty 10 tys. zł. W tym wypadku opłata licencyjna sięgnie 1,5 tys. zł. Niezależnie od wybranego formatu współpracy, franczyzobiorcy ponoszą też miesięczną opłatę marketingową w wysokości 100 zł netto.
- Okres zwrotu z inwestycji w stacjonarny punkt Zuperman wynosi około dwóch lat. W przypadku wózka mobilnego – około roku – mówi Tomasz Jakubowski.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali