Impreza z płatnym wstępem
Klub Domówka powstał w 2011 roku we Wrocławiu. Po dwóch latach właściciel postanowił rozwijać swój koncept na licencji. W tym celu klub pojawił się na XI Targach Franczyzy. Obecnie trwają już rozmowy z pierwszymi przedsiębiorcami zainteresowanymi pomysłem na biznes. – Pewnym utrudnieniem może być niemała kwota inwestycji, która wynosi 250 tys. zł. Z drugiej strony na zwrot z inwestycji można liczyć już po 10 miesiącach prowadzenia biznesu – twierdzi Grzegorz Kurek, koordynator projektu.
Wymieniona kwota zawiera w sobie opłatę licencyjną (15 tys. zł) oraz wyposażenie lokalu o powierzchni 300-500 m2. Partner ma zagwarantowaną wyłączność terytorialną na całe miasto. Na razie kluby będą powstawały w największych miastach – w 2014 roku franczyzodawca zapowiada pięć otwarć. – Pomagamy w doborze lokalizacji, ale wierzymy, że franczyzobiorca, który zna swoje miasto, lepiej oceni, czy klub sprawdzi się w centrum miasta, poza ścisłym centrum lub w innej kameralnej lokalizacji – mówi Grzegorz Kurek.
Klub Domówka w ramach pakietu franczyzowego oferuje szkolenia dla różnego stopnia personelu. Menedżer dowie się jak sprawnie zarządzać klubem, barman – barem, a obsługujący sprzęt muzyczny – konsolę. Mocną stroną Domówki jest prawie 70 tys. fanów jej fanpage’u na Facebooku. Na portalu społecznościowym regularnie pojawiają się informacje o planowanych w klubie imprezach.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali