Franczyzobiorca nie podołał

W menu barów szybkiej obsługi Mr Hamburger znajdują się kanapki, burgery, tortille oraz kebab.
Wtorek
09.09.2014
Los otwartych wiosną na Pomorzu restauracji Mr Hamburger jest niepewny. Mimo to franczyzodawca otwiera kolejne bary.
 

W lutym i marcu pochodząca ze Śląska sieć barów Mr Hamburger otworzyła dwie restauracje na Pomorzu. Franczyzobiorcą na wyłączność na tym terenie została spółka Global Investment Consulting.
- Zgodnie z umową po otwarciu pierwszej restauracji w Gdyni, spółka była zobowiązana do otwarcia czterech kolejnych lokali. Ruszył bar w Kościerzynie, ale wiemy już, że inwestorowi nie uda się uruchomić w tym roku trzech restauracji, do otwarcia których firma była zobowiązana. Możliwe, że placówki w Gdyni i Kościerzynie trafią w ręce innej firmy lub zostaną zamknięte, ponieważ spółka Global Investment Consulting ma problemy finansowe związane z inwestycjami giełdowymi – Dariusz Kozorowski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy.

Mimo to Mr Hamburger planuje kolejne otwarcia – w Oleśnicy, Krakowie i prawdopodobnie w Poznaniu.
- Kończymy negocjacje umów najmu z trzema galeriami handlowymi – dodaje Dariusz Kozorowski.

Mr Hamburger poszukuje franczyzobiorców w miastach powyżej 25 tys. mieszkańców. Optymalna powierzchnia restauracji w galerii handlowej wynosi ok. 45 m2, zaś lokalu z salą jadalną przy ulicy – 80-120 m2. Minimalna inwestycja wynosi około 105 tys. zł netto. W kwocie kosztów zawarta jest: opłata operacyjna, umeblowanie restauracji, wyposażenie w sprzęt gastronomiczny i akcesoria do prowadzenia restauracji, opłaty za projekty, komputer z oprogramowaniem oraz urządzenia marketingowe POS. Dodatkową inwestycję stanowi adaptacja lokalu do standardów sieci. Mr Hamburger oferuje także kompleksowe wykonanie projektu budowlanego i wizualizacji a także udziela wsparcia przy pozyskiwaniu niezbędnych pozwoleń.
(dw)


POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018