Telepizza testuje nowy koncept

Oferta Telepizzy w galeriach handlowych jest taka sama jak w tradycyjnych placówkach. Inny jest jednak sposób serwowania pizzy – w kawałku, do zjedzenia na wynos.
Wtorek
30.08.2016
Franczyzodawca otwiera własne placówki w centrach handlowych. Sprawdza czy koncept biznesowy dopasowany do strefy food court jest opłacalny.
 

– Interesują nas zarówno duże, jak i mniejsze centra handlowe, także w miastach, w których jesteśmy już obecni. Niedawno otworzyliśmy dwie pizzerie w systemie franczyzowym – w Galerii Victoria w Wałbrzychu i w Galerii Nowotarskiej  w Nowym Targu. Wkrótce w centrum handlowym, w Nowym Dworze Mazowieckim i Kaliszu powstaną kolejne dwie placówki, tym razem własne – mówi Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju sieci Telepizza Poland.

Telepizza ciągle poszukuje nowych lokalizacji, wychodząc naprzeciw potrzebom różnych konsumentów.
– Galerie handlowe to przede wszystkim miejsce zakupów, a posiłek jest tylko krótką przerwą w bieganiu po sklepach. Stąd pomysł mniejszego formatu placówek Telepizzy, dopasowanego do szybkiej obsługi klientów, którzy nie mają czasu na celebrowanie posiłku – mówi Leszek Nowak.

Oferta Telepizzy w galeriach handlowych jest taka sama jak w tradycyjnych placówkach. Inny jest jednak sposób serwowania pizzy – w kawałku, do zjedzenia na wynos.  

Placówki w nowym formacie, otwierane w strefach food court mają 50-60 m2. – Nigdy wcześniej nie otwieraliśmy tego typu punktów. Wolimy więc na początku zainwestować w punkty własne. Dzięki temu łatwiej nam będzie obserwować reakcję rynku na nowy koncept. Na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Placówki w Wałbrzychu i  w Nowym Targu od początku funkcjonują bardzo dobrze. Myślę, że podobnie będzie w kolejnych lokalizacjach – mówi Leszek Nowak.  

Telepizza kontynuuje również rozwój sieci w tradycyjnym formacie. Niedawno pizzerie powstały w Ząbkach i w Białymstoku. Niebawem nastąpi otwarcie restauracji w Koszalinie i w Olkuszu. Hiszpańska sieć podpisała również umowy franczyzowe na kolejne punkty w: Zielonej Górze, w Kłodzku i w Łodzi.

 


Magda Kurda
doradca we franczyzie

POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018