Restauracja ma zarabiać

Franczyza Setki przeznaczona jest dla dużych miast. Preferowana powierzchnia lokalu to min. 180 m2.
Środa
04.01.2017
Franczyzobiorca musi szybko zacząć zarabiać i mieć pomoc ze strony franczyzodawcy. Przygotowaliśmy koncept, który to umożliwia - przekonuje Marek Wąsik, prezes zarządu Setki Polskiej.
 

Wspracie opieki managera ds. franczyzy, stała opieka szefa kuchni oraz dofinansowanie nawet do 100 tys. zł ze strony franczyzodawcy - to najważniejsze elementy pakietu Setki. Tworcy systemu zadbali też, żeby franczyzobiorcy możliwie szybko zaczęli osiągać zyski. Według centrali franczyzowa Setka może zacząć zarabiać w ciągu trzech miesięcy, a franczyzobiorca ma szansę uzyskać w pierwszym roku działalności dochód na poziomie 22 tys. zł. Zważywszy, że w tym okreksie restauracja dopiero wchodzi na właściwy poziom obrotów i jest obciążona kosztami leasingu, jest to wynik co najmniej przyzwoity. Oczekiwany okres zwrotu z inwestycji wynosi dwa lata, jednak według wyliczeń firmy franczyzobiorca ma szansę skrócić ten okres do 16 miesięcy.

Franczyza Setki przeznaczona jest dla dużych miast. Preferowana powierzchnia lokalu to min. 180 m2. Według informacji firmy kwota inwestycji w Setkę wynosi między 200 a 350 tys. zł netto po uwzględnieniu dofinansowania od franczyzodawcy.

Więcej o koncepcie Setka Bar & Restaurant przeczytasz w styczniowym wydaniu miesięcznika WłasnyBiznes Franchising.


Łukasz Michalak

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022