Restauracja ma zarabiać

Franczyza Setki przeznaczona jest dla dużych miast. Preferowana powierzchnia lokalu to min. 180 m2.
Środa
04.01.2017
Franczyzobiorca musi szybko zacząć zarabiać i mieć pomoc ze strony franczyzodawcy. Przygotowaliśmy koncept, który to umożliwia - przekonuje Marek Wąsik, prezes zarządu Setki Polskiej.
 

Wspracie opieki managera ds. franczyzy, stała opieka szefa kuchni oraz dofinansowanie nawet do 100 tys. zł ze strony franczyzodawcy - to najważniejsze elementy pakietu Setki. Tworcy systemu zadbali też, żeby franczyzobiorcy możliwie szybko zaczęli osiągać zyski. Według centrali franczyzowa Setka może zacząć zarabiać w ciągu trzech miesięcy, a franczyzobiorca ma szansę uzyskać w pierwszym roku działalności dochód na poziomie 22 tys. zł. Zważywszy, że w tym okreksie restauracja dopiero wchodzi na właściwy poziom obrotów i jest obciążona kosztami leasingu, jest to wynik co najmniej przyzwoity. Oczekiwany okres zwrotu z inwestycji wynosi dwa lata, jednak według wyliczeń firmy franczyzobiorca ma szansę skrócić ten okres do 16 miesięcy.

Franczyza Setki przeznaczona jest dla dużych miast. Preferowana powierzchnia lokalu to min. 180 m2. Według informacji firmy kwota inwestycji w Setkę wynosi między 200 a 350 tys. zł netto po uwzględnieniu dofinansowania od franczyzodawcy.

Więcej o koncepcie Setka Bar & Restaurant przeczytasz w styczniowym wydaniu miesięcznika WłasnyBiznes Franchising.


Łukasz Michalak

POPULARNE NA FORUM

Kotlet w bułce?

Witam, Czy ktoś z forumowiczów otworzył ten koncept? Jeśli tak, bardzo proszę o informacje na temat współpracy, warunków itp. Czy to dobry biznes? Gdy byłaby...

1 wypowiedzi
ostatnia 09.09.2020
Kawiarnia przyjazna dzieciom. Gdynia

Hej hej :) Pytanie do Was moi mili co sądzicie o takiej działalności ?

1 wypowiedzi
ostatnia 03.09.2020
Przyczepa gastronomiczna ze świeżym pieczywem

Witam wszystkich, Myślę nad otwarcie swojego małego biznesu a mianowicie nad przyczepą gastronomiczną w której sprzedawałbym świeże pieczywo, którą postawiłbym w...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2020
Subway podsumowuje rok

Jestem z Siedlec i to trudny rynek jakby nie bylo. Kiedys tutaj bylo zycie, ale teraz jest jakby nieco inaczej. Wszystkiego niby jest duzo, a moze nawet i za duzo, ale jakoś...

4 wypowiedzi
ostatnia 09.07.2020
Chcę założyć restaurację na zasadach fanchisingu - Sphinx

Rozglądam się za biznesem modowym lub gastronomicznym. pytałem jakiś czas temu na modowym forum franczyzy w co warto inwestowac i jakie sa opinie. Zagladam teraz tutaj i...

19 wypowiedzi
ostatnia 09.07.2020
MEET & FIT - cenzura/straty/pozew zbiorowy

Napiszę krótko jako były franczyzobiorca... Zamknąłem lokal z olbrzymią stratą... Szkoda nerwów a sama franczyza to amatorszczyzna jakich mało.

4 wypowiedzi
ostatnia 08.07.2020
Subway podsumowuje rok

Niestety, ale podpisuje się obiema rękoma pod tym, co Pani napisała. Włożyłem sporo pieniędzy w założenie Subway’a w Siedlcach, gdzie wg zapewnień DEvelopment Agent...

4 wypowiedzi
ostatnia 07.07.2020
Spaghetti po nowemu

dokładnie, co za bzdury ludzie pisze, pewnie nie dbali o biznes, przez co nie zarabiali i sie czepiaja. bo siebie to nigdy. jest to jedna z niewielu sieci, ktore kar nie daja,...

4 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2020