Lifting Colonela
Od kilku miesięcy KFC testuje w rodzinnym Louisville (USA) nowy koncept restauracji. Propozycja autorstwa Gregga Dedricka, prezesa KFC skierowana jest głównie do młodzieży. Nowy koncept, to przede wszystkim bardziej nowoczesny wygląd restauracji (wewnątrz i zewnątrz); nowe bardziej modne i „młodzieżowe” menu oraz odmłodzony Colonel – postać z logo firmy.
Zmiany widać już na zewnątrz lokalu – nowy podświetlany kaseton i dłuższa nazwa - po latach ukrywania się za tajemniczym skrótem KFC, firma postanowiła wrócić do korzeni - pełnej nazwy Kentucky Fried Chicken - teraz już można oficjalnie smażyć kurczaki. We wnętrzu restauracji pojawiły się nowoczesne i wygodne meble, a z cyfrowych szaf grających płynie muzyka - R&B w dużych miastach lub „Top 40” na przedmieściach i w miasteczkach.
Najwięcej nowości znalazło się jednak w menu restauracji - między innymi Hot Bowls - kulki z kurczaka, ziemniaków i kukurydzy lub kiełbasy, ryżu i kukurydzy. W przyszłości do menu dołączą brokuły i szpinak. KFC serwuje też skrzydełka o nowym smaku jabłkowym - pikantne oraz łagodne. Deserowe nowości Colonela to ciasto cytrynowe oraz ciasto ze słodkich ziemniaków. Kolejnym ukłonem w stronę młodzieży jest Snacker – promowany już w całych Stanach burger z kurczakiem, za jedyne 99 centów. Jest tani i poręczny - w sam raz dla młodszych konsumentów.
W USA nie brakuje krytyków koncepcji Dedricka, którzy twierdzą, że młodzieżowy wizerunek nie pasuje do tradycyjnego od lat KFC. Tymczasem sprzedaż w nowych lokalach wzrosła o 10 proc. w stosunku do zeszłorocznych wyników. Jeśli koncepcja się przyjmie, KFC wprowadzi zmiany we wszystkich lokalach w USA, potem przyjdzie czas na resztę świata.
ZOBACZ W KATALOGU





















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Salon kosmetyczny, siłownia, sklep spożywczy, a może firma edukacyjna, biuro nieruchomości albo butik z modą? Przedstawiamy konkretne przykłady franczyz, które zarabiają. Pokazujemy też mniej typowe pomysły na biznes, jak hodowla ślimaków czy pracownia peruk. Bilet na Targi Franczyza gratis!
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
– Franczyza to coś więcej niż dostęp do produktów i technologii. To gotowy system, który naprawdę wspiera, a przy okazji pozwala realizować się razem, jako rodzina – mówią Barbara i Mikołaj Pawłowscy, właściciele czterech sklepów Stokrotka w województwie lubelskim.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali