Local Pizza zajmuje się nie tylko produkcją i sprzedażą pieca, ale przeprowadza także szkolenie swoich biznesowych partnerów. Koszt przyczepy to 24,9 tys. zł.
Czwartek
30.10.2014
Foodtruck z burgerami lub kawą? Znamy. Pizza Local proponuje mobilną pizzerię.
 

Mobilny piec opalany drewnem, w którym można wypiekać m.in. pizzę, to dobry pomysł na biznes, także poza sezonem wakacyjnym - twierdzą właściciele konceptu Local Pizza. Przedsiębiorcy zainteresowani zakupem mobilnego pieca zainstalowanego w przyczepie otrzymują dokumentację, którą należy złożyć w Sanepidzie przed rozpoczęciem działalności oraz know-how na temat zasad prowadzenia mobilnego punktu gastronomicznego. Firma organizuje również warsztaty z pizzerem, który w ciągu 2 dni uczy, jak przygotowywać potrawy w piecu.
- Na szkoleniu przekazujemy praktyczne informacje, m.in. dotyczące wyrabiania ciasta, nakładania półproduktów, wypieku w piecu opalanym drewnem, zachowania zasad bezpieczeństwa. Jednocześnie wdrażamy uczestników szkolenia w temat prowadzenia biznesu w gastronomii. Na zakończenie partner ma już solidne podstawy, by bez obaw zacząć działać w gastronomii – zapewnia Anna Radosz, specjalista ds. rozwoju marki Local Pizza.

Taka forma gastronomi daje dużą dowolność wyboru lokalizacji. Można działać w kurortach turystycznych: nad morzem, jeziorem czy przy stoku narciarskim. Mobilna gastronomia coraz częściej jest też stałym elementem różnych wydarzeń kulturalnych - pikników, targów śniadaniowych czy festiwali.
- Z rozmów prowadzonych z partnerami wynika, że ci nastawiają się głównie na obsługę imprez weekendowych, pikników i innego rodzaju eventów. Kontrahentom udostępniamy kontakty do firm zajmujących się imprezami masowymi, jak targi z dobrą żywnością czy imprezy miejskie. Zgłaszają się do nas również osoby mające działki w dogodnych lokalizacjach, bo mobilna gastronomia jest świetnym pomysłem na dodatkowe wykorzystanie niewielkiej posesji – podpowiada Anna Radosz.

Przyczepa z piecem waży 1300 kg, z czego większą część wagi stanowi szamotowy piec o średnicy 130 cm. Jednorazowo można w nim wypiec od 2 do 4 sztuk pizzy w trzy minuty. W mobilnym piecu opalanym drewnem, oprócz pizzy, można przyrządzać także pieczywo, ryby, warzywa i mięso. Dawca licencji deklaruje dużą elastyczność w stosunku do oczekiwań klientów, brak opłaty wstępnej oraz opłat stałych.
Anna Wrona


Profil kobiety
Anna Wrona
dziennikarz
/7/
ZOBACZ WIĘCEJ

ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Mojej firmie stronę internetowa robiła firma https://www.highland-soft.com/strony-internetowe-krakow/ . Zlecenie było zrealizowane bardzo dobrze.

40 wypowiedzi
ostatnia 29.06.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

46 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Zdrowo i Zielono

A ja uwielbiam zielone koktajle. Pomagają mi w odchudzaniu, mają niezbędne składniki odżywcze, a poza tym lubię je. Szpinakowy koktajl smakuje mi najbardziej. Pyszny...

6 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

42 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018