Wars inwestuje we włoskie przekąski
Jedzenie na mieście nie musi być synonimem pochłaniania setek kalorii i ociekających tłuszczem hamburgerów. Piada Bar powstał z myślą o klientach, którzy lubią coś szybko przekąsić na mieście, dbając jednocześnie o to, aby posiłek był zdrowy. W nowym koncepcie spółki Wars, posiłki są przygotowywane na oczach klientów i tylko z naturalnych składników.
Koncept Panini Barów kładzie nacisk na zdrową żywność i z taką chce być kojarzony. Przekonanie Polaków do dbania o jakość spożywanych posiłków, nawet na mieście czy w podróży, może być bardzo trudnym zadaniem. Zachętą może się okazać certyfikat, jakim został uhonorowany Piada Bar podczas otwarcia, który poświadcza zgodność serwowanych przekąsek z tradycyjną włoską recepturą.
- Pierwszy lokal traktujemy testowo, aby sprawdzić, jak piada oraz przygotowana przez nas oferta jest przyjmowana przez konsumentów w Polsce – mówi Andrzej Buczkowski, Dyrektor ds. Marketingu i Rozwoju Wars S.A. - Pakiet franczyzowy nie jest jeszcze gotowy, ale jesteśmy w trakcie jego tworzenia.
Wars zamierza otwierać kolejne Piada Bary na dworcach kolejowych oraz w centrach handlowych na terenie całego kraju. Placówki mają być prowadzone zarówno w ramach działań operacyjnych spółki, jak i w formie franczyzy.
- Ilość otwartych w przyszłości Piada Barów zależy od możliwości pozyskania odpowiednich lokali z odpowiadającą nam ceną wynajmu - dodaje Andrzej Buczkowski. - Mimo to zakładamy otwarcie do końca 2012 nie mniej niż 4-5 lokali, w tym co najmniej trzech na dworcach kolejowych.
Spółka Wars jest również właścicielem powstałej rok temu warszawskiej restauracji Green Patio mieszczącej się przy ul. Nowogrodzkiej. W restauracji oraz w wagonach restauracyjnych Wars piada jest stałą i sprawdzoną pozycją w menu.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...