Wars inwestuje we włoskie przekąski

Jedzenie na mieście nie musi być synonimem pochłaniania setek kalorii i ociekających tłuszczem hamburgerów. Piada Bar powstał z myślą o klientach, którzy lubią coś szybko przekąsić na mieście, dbając jednocześnie o to, aby posiłek był zdrowy. W nowym koncepcie spółki Wars, posiłki są przygotowywane na oczach klientów i tylko z naturalnych składników.
Koncept Panini Barów kładzie nacisk na zdrową żywność i z taką chce być kojarzony. Przekonanie Polaków do dbania o jakość spożywanych posiłków, nawet na mieście czy w podróży, może być bardzo trudnym zadaniem. Zachętą może się okazać certyfikat, jakim został uhonorowany Piada Bar podczas otwarcia, który poświadcza zgodność serwowanych przekąsek z tradycyjną włoską recepturą.
- Pierwszy lokal traktujemy testowo, aby sprawdzić, jak piada oraz przygotowana przez nas oferta jest przyjmowana przez konsumentów w Polsce – mówi Andrzej Buczkowski, Dyrektor ds. Marketingu i Rozwoju Wars S.A. - Pakiet franczyzowy nie jest jeszcze gotowy, ale jesteśmy w trakcie jego tworzenia.
Wars zamierza otwierać kolejne Piada Bary na dworcach kolejowych oraz w centrach handlowych na terenie całego kraju. Placówki mają być prowadzone zarówno w ramach działań operacyjnych spółki, jak i w formie franczyzy.
- Ilość otwartych w przyszłości Piada Barów zależy od możliwości pozyskania odpowiednich lokali z odpowiadającą nam ceną wynajmu - dodaje Andrzej Buczkowski. - Mimo to zakładamy otwarcie do końca 2012 nie mniej niż 4-5 lokali, w tym co najmniej trzech na dworcach kolejowych.
Spółka Wars jest również właścicielem powstałej rok temu warszawskiej restauracji Green Patio mieszczącej się przy ul. Nowogrodzkiej. W restauracji oraz w wagonach restauracyjnych Wars piada jest stałą i sprawdzoną pozycją w menu.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU


























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Rozwożą klientom posiłki z restauracji albo zakupy ze sklepu. Zarządzają flotą kurierów. To jednak nie Glovo ani Pyszne.pl. To franczyzowa Stava.
Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów, które zachwycą smakiem. Franczyzodawca Lodolandii i SiGelato dzieli się nim ze swoimi franczyzobiorcami.
Jurek Sobieniak, doświadczony restaurator, zdradza przepis na zyskowną knajpę.
W tym roku Chinkalnia otworzyła już trzy restauracje, kolejne są w przygotowaniu. Marce szczególnie zależy teraz na znalezieniu franczyzobiorców we wschodniej Polsce.
Patrycja Niedźwiecki prowadzi z mężem już trzy restauracje pod złotymi łukami. Jak wygląda franczyza Maka „od kuchni”?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w prenumeratę i sprawdź, jaki biznes się opłaca!
Czerwcowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Opisujemy w nim m.in. jak krok po kroku otworzyć sklep Stokrotka, dom aukcyjny, szkołę mermaidingu oraz prezentujemy franczyzy z branży uroda i fitness.
Konferencja liderów franczyzy, nowe otwarcie w So Coffee i Carrefour, finansowe podsumowania w CDRL oraz Sfinksie. Przegląd tygodnia 27 maja-3 czerwca.
Lawenda to zioło, które można wykorzystać na wiele sposobów. Mnogość zastosowań sprawia, że coraz więcej osób decyduje się na jej uprawę.
Kantor kryptowalut nie jest trudnym biznesem. Zwłaszcza, jeśli franczyzodawca zapewni narzędzia, które pomogą go prowadzić.
POPULARNE NA FORUM
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali
Dolci Sapori - Mniami
Jeżeli jesteś również poszkodowaną osobą przez tą firmę proszę o kontakt, do pozwu zbiorowego przeciwko tej firmie.
Dolci Sapori - Mniami
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ !!!! Jako były franczyzobiorca mogę potwierdzić, że firma nie jest w żaden sposób wiarygodna, rzetelna ani godna zaufania....