Koszty uruchomienia franczyzowego punktu sieci Gruby Benek mieszczą się w granicach 60-90 tys. zł.
Środa
25.04.2012
Piec do pizzy w sieci Gruby Benek, skuter w Crazy Piramid Pizza. Co jeszcze czeka nas w walce o franczyzobiorcę?
 

Franczyzodawcy wychodzą naprzeciw swoim potencjalnym partnerom i nie tylko pomagają w przygotowaniu do otwarcia lokalu, ale coraz częściej za darmo udostępniają im niezbędne urządzenia. W podobny sposób postanowiła zachęcić do franczyzy sieć pizzerii Gruby Benek.

- Każdy, kto uruchomi nowy lokal pod marką Gruby Benek do końca 2012 roku dostanie od nas piec do pizzy, urządzenia chłodnicze do przechowywania produktów lub umeblowanie sali dla gości – wymienia specjalista ds. franczyzy sieci Gruby Benek, Patryk Grubski.

Przyszły franczyzobiorca może również liczyć na preferencyjne warunki finansowe. Przez pierwsze trzy miesiące współpracy nowi franczyzobiorcy nie muszą wnosić żadnych opłat za funkcjonowanie w sieci. Preferencyjne warunki mają pomóc w rozwoju sieci. Na ten rok zaplanowano otwarcie 12-15 nowych pizzerii. Od początku tego roku w sieci przybyły dwa nowe lokale.

- Zamierzamy otworzyć kolejną pizzerię w Łodzi. Tym razem będzie to lokal na osiedlu Olechów – mówi Grubski. - Prowadzimy również rozmowy w sprawie najmu powierzchni w centrum handlowym Bawełnianka w Bełchatowie.

Koszty uruchomienia franczyzowego punktu sieci Gruby Benek mieszczą się w granicach 60-90 tys. zł. Pizzerie mają powierzchnię ok. 100 m2 i znajdują się w centrach miast, przy ulicach o dużym natężeniu ruchu pieszych oraz na dużych osiedlach. Opłata wstępna to 5 tys. zł, zaś opłaty bieżące kształtują się na poziomie 0,5-1,2 tys. zł.

(mak)


POPULARNE NA FORUM

"Jedzenie na wagę" krok po kroku

Zastanawiam się nad otwarciem restauracji ,jedzenie z bemarów. Chciałabym wstępnie oszacować koszty takiego lokalu.Jak duży musi być? Ile kosztuje podstawowy...

1 wypowiedzi
ostatnia 23.01.2019
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

A widzę, że https://fitking.pl/trojmiasto/ planuje również ekspansje na Sopot, Gdynia i Elbląg (widzę to w narzędziach do analizy konkurencji).

21 wypowiedzi
ostatnia 21.01.2019
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Na pewno jest to opłacalne widać, że teraz 'bycie fit' jest modne, a z drugiej strony ludzie nie mają czasu gotować (kilkanaście godzin w pracy, później zamiast stać...

21 wypowiedzi
ostatnia 21.01.2019
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Ludzie coraz bardziej przywiązują wage do tego co jedzą więc modna sa teraz jakies ekokuchnie itd.

5 wypowiedzi
ostatnia 19.01.2019
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Na polskim rynku ostatnio pojawiły się piece do pizzy z firmy Moretti Forni. Prawdziwy top topów pieców do pizzy. Dostępne są tutaj

29 wypowiedzi
ostatnia 28.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

BartS i jak zdecydowałeś się? Ja ciągle myślę od Dagrasso, ale też roważam Biesiadowo i New York Pizza Department. W te dwa pozostałe koncepty dużo niższe koszty...

2 wypowiedzi
ostatnia 22.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

Cześć, Zastanawiam się nad franczyzą Da Grasso, czy jakiś obecny franczyzobiorca mógłby się wypowiedzieć czy warto ? Jak współpraca z centralą ? Atmosfera tejże...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.11.2018
Gastronomia w szkole.

Witam, mój syn chodzi do szkoły Zawodowej na Ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie, przyjrzałem się, że jest tak sklepik z żywnością. Zastanawiam się ile taka pani czy pan...

1 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2018