Pizzeria dla metropolii

Pod logo Maxipizza działa obecnie dziewięć pizzerii, z czego sześć prowadzą franczyzobiorcy. Firma zamierza zwiększyć zasięg swojej sieci w największych polskich miastach, dlatego rozpoczyna poszukiwania franczyzobiorców, którzy będą chcieli poprowadzić pizzerie w Warszawie, Krakowie i Poznaniu.
- Staramy się, aby nasze pizzerie obejmowały swoim zasięgiem obszar zamieszkiwany przez ok. 100-110 tys. osób. Dlatego zdecydowaliśmy się otworzyć pizzerie w miastach, w których Maxipizza jest już obecna, ale potencjał rynku nie jest jeszcze w pełni wykorzystany – mówi Karol Molenda, członek rady nadzorczej Maxipizza SA.
Przyszły franczyzobiorca Maxpizza powinien dysponować lokalem o powierzchni co najmniej 100 m2. Kwota inwestycji kształtuje się na poziomie ok. 150 tys. zł i takie zasoby powinna posiadać osoba zainteresowana otwarciem własnej pizzerii Maxipizza. Franczyzodawca zapewnia swoim partnerom niektóre elementy wyposażenia lokalu oraz program komputerowy. Pracownicy pizzerii przechodzą miesięczny kurs wdrażający ich w standardy panujące w firmie.
- Jedną z cech wyróżniających nasz koncept na rynku jest rozbudowany system zamówień internetowych, dzięki któremu notujemy stały wzrost liczby zamówień – mówi Karol Molenda.
(mak)

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie w jej skład wchodzi blisko 190 lokali, a już wkrótce do tego grona dołączą kolejne lokalizacje.
Bike Cafe wchodzi w nowy segment gastronomii – rowerowe lodziarnie pod szyldem Bike Cafe Ice Cream już w przyszłym roku wyjadą na ulice.
Pączkownia Smak Sprzed Lat chce rozbudować sieć swoich punktów na całą Polskę. Dla franczyzobiorców ma też dodatkową opcję na sezon letni.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
Maxipizza wychodzi na przeciw oczekiwaniom klientów. Teraz pizzę można zamówić nie tylko w lokalu i przez telefon, ale także za pośrednictwem Internetu.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Franczyzobiorcy Banku Pekao SA mają różne możliwości rozwijania swojej działalności. Jak otworzyć własną placówkę bankową?
Najpierw zainwestuj w roczną prenumeratę miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź jaki biznes się opłaca!
– Od kiedy nie trzeba mieć licencji, żeby zostać pośrednikiem w obrocie nieruchomościami, coraz więcej osób się tym zajmuje – mówi Joanna Kozak z Północ Nieruchomości.
POPULARNE NA FORUM
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali
Dolci Sapori - Mniami
Jeżeli jesteś również poszkodowaną osobą przez tą firmę proszę o kontakt, do pozwu zbiorowego przeciwko tej firmie.
Dolci Sapori - Mniami
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ !!!! Jako były franczyzobiorca mogę potwierdzić, że firma nie jest w żaden sposób wiarygodna, rzetelna ani godna zaufania....