Ryby na przyczepkę
Mobilne biznesy cieszą się coraz większą popularnością. Poza lokalem stacjonarnym sprzedawane są już nie tylko lody i napoje, ale również hamburgery, pizza i… dania z ryb. Mobilne smażalnie to najnowszy pomysł na biznes firmy Wojtex, do której należą franczyzowe sieci pizzerii Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza. Pod marką Rybkodajnia sprzedawane są smażone ryby, owoce morza oraz rybne hamburgery i tortille.
- To jeden z najtańszych pomysłów na biznes gastronomiczny – zapewnia Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex i pomysłodawca Rybkodajni. – Franczyzobiorca nie musi inwestować w lokal, za 34 tys. zł kupuje przyczepę o wymiarach 4 m x 2,2 m z pełnym wyposażeniem gastronomicznym i własnym zasilaniem w wodę. Można ją również kupić na kredyt lub wziąć w leasing.
Pierwsza przyczepa Rybkodajni działa już w Uniejowie. Do końca roku na terenie całej Polski będzie ich co najmniej 20. Mobilne smażalnie mogą stanąć pod centrum handlowym, przy ruchliwej ulicy lub deptaku, w miejscach atrakcyjnych dla turystów, sprawdzi się również na festynach i innych imprezach masowych.
- Miejsce o dużym przepływie klientów gwarantuje szybki zwrot z inwestycji. Jeśli wybrana lokalizacja się nie sprawdzi, możemy ją zmienić podpisując wyłącznie aneks do umowy – mówi Wojciech Goduński.
Centrala nie pobiera opłat za przystąpienie do sieci, ani składek na fundusz marketingowy. Partner sieci odprowadza co miesiąc opłatę bieżącą w wysokości 800 zł netto i płaci za zatowarowanie. W najbliższym czasie każda smażalnia, która zatrudni kierowcę z samochodem będzie mogła zaoferować również usługi dostawy do klienta i opcję zamówień przez internet.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...