Taniej za umowę
Według Wojciecha Goduńskiego, właściciela sieci Biesiadowo, Crazy Piramid Pizza i Rybkodajnia, jego koncepty franczyzowe wymagają najmniejszego na polskim rynku gastronomicznym wkładu inwestycyjnego. Własną pizzerię Biesiadowa lub Crazy Piramid Pizza można uruchomić za min. 42-45 tys. zł, a za 34 tys. zł franczyzobiorca Rybkodajni kupuje przyczepę z pełnym wyposażeniem gastronomicznym i własnym zasilaniem w wodę (można ją również kupić na kredyt lub wziąć w leasing).
Franczyzodawca, aby zachęcić potencjalnych biorców, postanowił jeszcze bardziej obniżyć koszty inwestycji.
- Przedsiębiorcy, którzy zdecydują się na podpisanie umowy do końca września dostaną najbardziej niezbędne sprzęty kuchenne: dwukomorowy piec do pizzy wraz z podstawą, frytownicę, opiekacz do kebaba, kontakt grill oraz kuchenkę mikrofalową za symboliczną złotówkę – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy PPHU Wojtex. - Dzięki temu, otwierając lokal zaoszczędzą 15 tys. zł.
Centrala nie pobiera opłat za przystąpienie do sieci, ani składek na fundusz marketingowy – niezależnie od tego, który koncept franczyzowy wybierze partner. Obecnie pod logo Biesiadowa działa ponad 100 lokali, szyld Crazy Piramid Pizza wisi nad 9 placówkami, logo najnowszej marki – mobilnych smażalni ryb Rybkodajnia – umieszczono na jednej przyczepie w Uniejowie niedaleko Łodzi.
- Wystartowaliśmy w okresie wakacyjnym. Jest to placówka własna, ale w ciągu dwóch miesięcy mają się pojawić kolejne, tym razem franczyzowe – zapewnia Wojciech Goduński. – Następne cztery gotowe przyczepy mogą zostać uruchomione w każdej chwili. Nasi potencjalni franczyzobiorcy zdają sobie sprawę, że na polskim rynku wciąż jeszcze istnieje luka dla placówek rybnych oraz z tego, że można na tym zrobić całkiem dobry interes.
Franczyzobiorca podpisuje umowę franczyzową na daną lokalizację. Przyczepa może stanąć pod centrum handlowym, przy ruchliwej ulicy lub deptaku, w miejscach atrakcyjnych dla turystów. Sprawdzi się również na festynach i innych imprezach masowych.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...