Partnerzy Lodolandii uruchomili już 150 lodziarni, a docelowo ma ich być w tym roku 200. W szybszym rozwoju sieci firmie pomagają multifranczyzobiorcy.
Wtorek
28.04.2015
Biznes lodowy może być zarówno głównym źródłem dochodu, jak i jego uzupełnieniem. W gronie partnerów Lodolandii znajdują się m.in. prawnik, dentysta i bankier.
 

Sezon na sprzedaż lodów ruszył na dobre ponad miesiąc temu, ale okres żniw finansowych, czyli wakacje, dopiero przed nami. Partnerzy Lodolandii uruchomili już 150 lodziarni, a docelowo ma ich być w tym roku 200. W szybszym rozwoju sieci firmie pomagają multifranczyzobiorcy.
    – Nasz partner w Trójmieście prowadzi aż dziesięć punktów, partner ze Szczecina – sześć, a z Łodzi – trzy. Nasze statystyki mówią, że co druga lodziarnia Lodolandii należy do multibiorcy – mówi Marcin Olesiak, współwłaściciel sieci.
    Spośród grona partnerów Lodolandii ok. 80 proc. z nich to przedsiębiorcy, którzy decydują się na dodatkowy biznes. Wśród nich znajduje się m.in. prawni, bankier, stomatolog, budowlaniec, właściciel sklepu odzieżowego i firmy remontowej.
    – Zgłaszają się do nas dwa typy kandydatów na franczyzobiorców – etatowcy oraz doświadczeni przedsiębiorcy. Ci pierwsi potrzebują jednak więcej czasu na przygotowanie się do samodzielnego prowadzenia biznesu, dlatego poświęcamy im więcej czasu w trakcie szkoleń – wyjaśnia Marcin Olesiak.
    Zaletą franczyzy Lodolandii jest możliwość przejęcia atrakcyjnej lokalizacji. To zasługa działu komercjalizacji, który w imieniu franczyzodawcy podpisuje umowy współpracy z zarządcami centrów handlowych oraz sieci dużych supermarketów, w tym Tesco, Intermarche, Kaufland, Real, Simply Market. Sprzedaż lodów świderków prowadzona jest przed wymienionymi obiektami.
    – Stawiamy na sprzedaż impulsową. Zakupy to coraz częściej czas spędzony wspólnie przez całe rodziny, które wychodząc z supermarketu lub centrum handlowego spontanicznie kupują lody – dodaje współwłaściciel Lodolandii.
    Franczyzodawca zapewnia szkolenie teoretyczne i praktyczne, zaopatrzenie w półprodukty, serwis oraz pozyskanie finansowania.


POPULARNE NA FORUM

Pizza w dzień i w nocy

Rozwój dynamiczny, myślę nad nimi i innym konceptem gastro z Krakowa.

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019
Spaghetti po nowemu

Czy rzeczywiście Makarun to taki dobry system franczyzowy? Rozmawiałem z kilkoma franczyzobiorcami i mam mieszane odczucia, szczególnie jeżeli chodzi o rentowność i o...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Jeśli chodzi o meble gastronomiczne to bardzo dobrej jakości meble ze stali nierdzewnej można kupić w http://jugema .com.pl/ Kupicie tam stoły robocze, okapy, zlewy czy...

24 wypowiedzi
ostatnia 14.02.2019
Opinie Biesiadowo

Bardzo nie polecam franczyzy Biesiadowo .Firma przedstawia po pierwsze nie realne kalkulacje dotyczące otwarcia i zarobków. Produkty dostarczane przez hurtownie nie dość...

2 wypowiedzi
ostatnia 12.02.2019
FRANCZYZA BIESIADOWO NIE POLECAM

Bardzo nie polecam franczyzy Biesiadowo .Firma przedstawia po pierwsze nie realne kalkulacje dotyczące otwarcia i zarobków. Produkty dostarczane przez hurtownie nie dość...

1 wypowiedzi
ostatnia 12.02.2019
Pizzerie Biesiadowo forum

Bardzo nie polecam franczyzy Biesiadowo .Firma przedstawia po pierwsze nie realne kalkulacje dotyczące otwarcia i zarobków. Produkty dostarczane przez hurtownie nie dość...

52 wypowiedzi
ostatnia 12.02.2019
"Jedzenie na wagę" krok po kroku

Zastanawiam się nad otwarciem restauracji ,jedzenie z bemarów. Chciałabym wstępnie oszacować koszty takiego lokalu.Jak duży musi być? Ile kosztuje podstawowy...

1 wypowiedzi
ostatnia 23.01.2019
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Na polskim rynku ostatnio pojawiły się piece do pizzy z firmy Moretti Forni. Prawdziwy top topów pieców do pizzy. Dostępne są tutaj

29 wypowiedzi
ostatnia 28.12.2018