gastronomia
Nowe placówki, nowa marka
Biesiadowo otwiera pizzerie w Mielcu, Inowrocławiu, Częstochowie i Sieradzu.
Nowa zagadka Sfinksa
Nowi właściciele spółki Sfinks przeanalizowali zawarte kilka lat temu umowy franczyzowe z restauratorami. Po analizie wystawili biorcom faktury domiarowe. Interpretacja zasadności i wysokości tych faktur to nowa zagadka Sfinksa.
Sfinks idzie na zakupy
Sfinks Polska stanie się właścicielem 100 proc. udziałów Da Grasso najpóźniej do końca stycznia przyszłego roku.
Fast-food w biurowcu
Subway rozpoczął ekspansję w budynkach o charakterze konferencyjno–biurowym. Pierwszą lokalizacją jest Mokotów Plaza w Warszawie.
Biesiadowo ponad plan
Franczyzowych pizzerii pojawi się w tym roku więcej, niż zakładał operator.
Saga o niepokornych franczyzobiorcach Sfinksa
Na początku września nowy zarząd Sfinksa ogłosił pakiet zmian, które miały wyprowadzić firmę na prostą.
Polska gastronomia w Brukseli
Ambicją spółki Polskie Jadło jest zagraniczna ekspansja. Na celowniku są Austria i Belgia.
Apetyt na kolejne 20
Subway, sieć barów kanapkowych od początku 2009 roku otworzyła 28 nowych placówek w Europie Środkowo-Wschodniej.
Kolejne Polskie Jadło
Gościniec Polskie Jadło w Lublinie to kolejna lokalizacja w sieci spółki Polskie Jadło.
Sfinks robi porządki
Z rynku może zniknąć nawet 1/5 lokali franczyzowych.
Powstaną kolejne Kalimby?
Kalimba Kofifi planuje otwarcie lokali franczyzowych w Łodzi i Krakowie.
Na liczniku 77
Powstała kolejna restauracja Grubego Benka - tym razem w Aleksandrowie Łódzkim. Jesienią br. roku Gruby Benek zamierza uruchomić 20 nowych lokali.
Nowa kawiarnia i produkty
Na początku sierpnia kawiarnia News PAP przystąpiła do sieci Wayne’s Coffee.
Presto w Łomży
Kilka dni temu została otwarta 9. restauracja Presto - w Łomży, a przedstawiciele sieci zapowiadają, że jeszcze w tym miesiącu otworzą kolejną pizzerię - tym razem w Olkuszu.
Sfinks zaczyna od nowa
Nowy zarząd, z Sylwestrem Cackiem na czele, zaczął gruntowną przebudowę Sfinksa
Polskie firmy wygrywają
O rozwoju restauracji casual dining w Polsce mówi Tomasz Plebaniak, prezes Dominium SA.
Polski naleśnik w Anglii
Już od kilku miesięcy z powodzeniem działa na wyspach brytyjskich pierwsza zagraniczna placówka Naszego Naleśnika.
Gastronomii kryzys niestraszny
Biesiadowo zbliża się do realizacji planów otwarcia 30 franczyzowych pizzerii w 2009 roku.
Na giełdę i do Irlandii
Dominium Pizza przygotowuje się do zapowiadanego debiutu giełdowego i ekspansji zagranicznej.
Koniec testów
Spółka Polskie Jadło zakończyła etap testowania konceptu pierogarni Sztuka Pieroga. We wrześniu firma rozpocznie nabór franczyzobiorców.
ZOBACZ W KATALOGU