gastronomia

Saga o niepokornych franczyzobiorcach Sfinksa
Na początku września nowy zarząd Sfinksa ogłosił pakiet zmian, które miały wyprowadzić firmę na prostą.

Polska gastronomia w Brukseli
Ambicją spółki Polskie Jadło jest zagraniczna ekspansja. Na celowniku są Austria i Belgia.

Apetyt na kolejne 20
Subway, sieć barów kanapkowych od początku 2009 roku otworzyła 28 nowych placówek w Europie Środkowo-Wschodniej.

Kolejne Polskie Jadło
Gościniec Polskie Jadło w Lublinie to kolejna lokalizacja w sieci spółki Polskie Jadło.

Sfinks robi porządki
Z rynku może zniknąć nawet 1/5 lokali franczyzowych.

Powstaną kolejne Kalimby?
Kalimba Kofifi planuje otwarcie lokali franczyzowych w Łodzi i Krakowie.

Na liczniku 77
Powstała kolejna restauracja Grubego Benka - tym razem w Aleksandrowie Łódzkim. Jesienią br. roku Gruby Benek zamierza uruchomić 20 nowych lokali.

Nowa kawiarnia i produkty
Na początku sierpnia kawiarnia News PAP przystąpiła do sieci Wayne’s Coffee.

Presto w Łomży
Kilka dni temu została otwarta 9. restauracja Presto - w Łomży, a przedstawiciele sieci zapowiadają, że jeszcze w tym miesiącu otworzą kolejną pizzerię - tym razem w Olkuszu.

Sfinks zaczyna od nowa
Nowy zarząd, z Sylwestrem Cackiem na czele, zaczął gruntowną przebudowę Sfinksa

Polskie firmy wygrywają
O rozwoju restauracji casual dining w Polsce mówi Tomasz Plebaniak, prezes Dominium SA.

Polski naleśnik w Anglii
Już od kilku miesięcy z powodzeniem działa na wyspach brytyjskich pierwsza zagraniczna placówka Naszego Naleśnika.

Gastronomii kryzys niestraszny
Biesiadowo zbliża się do realizacji planów otwarcia 30 franczyzowych pizzerii w 2009 roku.

Na giełdę i do Irlandii
Dominium Pizza przygotowuje się do zapowiadanego debiutu giełdowego i ekspansji zagranicznej.

Koniec testów
Spółka Polskie Jadło zakończyła etap testowania konceptu pierogarni Sztuka Pieroga. We wrześniu firma rozpocznie nabór franczyzobiorców.

Gruby Benek "Odkryciem Roku 2009"
Firma zdobyła wyróżnienie w konkursie "Laur Konsumenta" i otrzymała prestiżowy tytuł "Odkrycia Roku".

Nie tylko sushi
Winobary - tak będzie się nazywać nowa sieć franczyzowych winiarni, które zamierza otwierać właściciel sushi barów Sakana.

Grill nie tylko latem
Do końca roku powstaną cztery restauracje Polish Grill Bar.

Ready’s przemianowany na Greco
Firma Medsun, właściciel sieci restauracji Ready’s zmienia ich nazwę na Greco.

Maxipizza stawia na wirtualnego klienta
Maxipizza wychodzi na przeciw oczekiwaniom klientów. Teraz pizzę można zamówić nie tylko w lokalu i przez telefon, ale także za pośrednictwem Internetu.
ZOBACZ W KATALOGU

















































































