gastronomia

Fast-food w biurowcu
Subway rozpoczął ekspansję w budynkach o charakterze konferencyjno–biurowym. Pierwszą lokalizacją jest Mokotów Plaza w Warszawie.

Biesiadowo ponad plan
Franczyzowych pizzerii pojawi się w tym roku więcej, niż zakładał operator.

Saga o niepokornych franczyzobiorcach Sfinksa
Na początku września nowy zarząd Sfinksa ogłosił pakiet zmian, które miały wyprowadzić firmę na prostą.

Polska gastronomia w Brukseli
Ambicją spółki Polskie Jadło jest zagraniczna ekspansja. Na celowniku są Austria i Belgia.

Apetyt na kolejne 20
Subway, sieć barów kanapkowych od początku 2009 roku otworzyła 28 nowych placówek w Europie Środkowo-Wschodniej.

Kolejne Polskie Jadło
Gościniec Polskie Jadło w Lublinie to kolejna lokalizacja w sieci spółki Polskie Jadło.

Sfinks robi porządki
Z rynku może zniknąć nawet 1/5 lokali franczyzowych.

Powstaną kolejne Kalimby?
Kalimba Kofifi planuje otwarcie lokali franczyzowych w Łodzi i Krakowie.

Na liczniku 77
Powstała kolejna restauracja Grubego Benka - tym razem w Aleksandrowie Łódzkim. Jesienią br. roku Gruby Benek zamierza uruchomić 20 nowych lokali.

Nowa kawiarnia i produkty
Na początku sierpnia kawiarnia News PAP przystąpiła do sieci Wayne’s Coffee.

Presto w Łomży
Kilka dni temu została otwarta 9. restauracja Presto - w Łomży, a przedstawiciele sieci zapowiadają, że jeszcze w tym miesiącu otworzą kolejną pizzerię - tym razem w Olkuszu.

Sfinks zaczyna od nowa
Nowy zarząd, z Sylwestrem Cackiem na czele, zaczął gruntowną przebudowę Sfinksa

Polskie firmy wygrywają
O rozwoju restauracji casual dining w Polsce mówi Tomasz Plebaniak, prezes Dominium SA.

Polski naleśnik w Anglii
Już od kilku miesięcy z powodzeniem działa na wyspach brytyjskich pierwsza zagraniczna placówka Naszego Naleśnika.

Gastronomii kryzys niestraszny
Biesiadowo zbliża się do realizacji planów otwarcia 30 franczyzowych pizzerii w 2009 roku.

Na giełdę i do Irlandii
Dominium Pizza przygotowuje się do zapowiadanego debiutu giełdowego i ekspansji zagranicznej.

Koniec testów
Spółka Polskie Jadło zakończyła etap testowania konceptu pierogarni Sztuka Pieroga. We wrześniu firma rozpocznie nabór franczyzobiorców.

Gruby Benek "Odkryciem Roku 2009"
Firma zdobyła wyróżnienie w konkursie "Laur Konsumenta" i otrzymała prestiżowy tytuł "Odkrycia Roku".

Nie tylko sushi
Winobary - tak będzie się nazywać nowa sieć franczyzowych winiarni, które zamierza otwierać właściciel sushi barów Sakana.

Grill nie tylko latem
Do końca roku powstaną cztery restauracje Polish Grill Bar.
ZOBACZ W KATALOGU













































































