gastronomia

gastronomia | 10.05.2007

Franczyzowy Pasztecik

Pasztecik buduje sieć franczyzową. Do końca 2007 roku chce otworzyć co najmniej 10 punktów franczyzowych.

gastronomia | 07.05.2007

Subway z napędem na cztery koła

Amerykańska sieć kanapkowa Subway planuje otwarcie nowych punktów w Polsce. Nowością mają być restauracje typu drive-in.

gastronomia | 07.05.2007

Polskie restauracje na giełdzie

Debiut na Giełdzie Papierów Wartościowych planuje firma PolRest. Operator restauracji Rooster będzie trzecią, obok spółek AmRest i Sfinks, firmą gastronomiczną notowaną na GPW.

gastronomia | 07.05.2007

Burger King już w Polsce

Miłośnicy grillowanych hamburgerów powinni być zadowoleni, bo do Polski po kilku latach nieobecności wróciła sieć Burger King. Markę sprowadziła firma AmRest.

gastronomia | 25.04.2007

Bez pieniędzy w McDonald’s

Szwajcarscy klienci sieci fastfoodowej nie muszą już nosić przy sobie gotówki, bo za zamówione posiłki zapłacą nowatorską kartą sieci MasterCard.

gastronomia | 19.04.2007

Nowe pizzerie, mobile przyczepy i restauracje

Kilkanaście nowych restauracji otworzy w najbliższych dniach sieć pizzerii Da Grasso.

gastronomia | 11.04.2007

Wiosenne porządki w restauracjach

W odnowionych lokalach KFC zostanie wprowadzony nielimitowany, bezpłatny dostęp do sieci i nowa usługa: „Pij, ile chcesz”.

gastronomia | 03.04.2007

Telepizza w Tomaszowie Mazowieckim

Międzynarodowa sieć pizzerii Telepizza otworzyła 31 marca 2007 r. w Tomaszowie Mazowieckim swoją pierwszą placówkę. Pizzeria będzie działać na zasadzie franczyzy. Jej właścicielem jest lokalny przedsiębiorca.

gastronomia | 03.04.2007

Hamburger z internetem

W czterech warszawskich restauracjach McDonald’s klienci mogą bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego dostępu do internetu. Już wkrótce w sieci będą mogli surfować odwiedzający wszystkie bary McDonald’s w kraju.

gastronomia | 19.03.2007

Stwórz sam swój placek

O planach rozbudowy sieci pizzerii Gruby Benek w kraju i za granicą opowiada Jacek Kępka, współwłaściciel łódzkiej sieci restauracji.

gastronomia | 08.03.2007

Tłusty rok McDonald’s

Prawie 40 mln złotych zysku przyniosły polskie restauracje sieci McDonald’s. Działająca na polskim rynku od 15 lat firma zapowiada na ten rok otwarcia nowych lokali i liczy na kolejne dobre wyniki sprzedaży.

gastronomia | 07.03.2007

Pizza po rumuńsku

Pizza Dominium planuje nowe otwarcia w dużych miastach. Inwestuje również poza granicami Polski. Na początek wchodzi do Rumunii.

gastronomia | 05.03.2007

Większy popyt na franczyzę

- rozmowa ze Sławomirem Rogozińskim, dyrektorem regionalnym TelePizza Poland

gastronomia | 05.03.2007

Naleśniki na licencji

Nasz Naleśnik wchodzi we franczyzę.

gastronomia | 02.03.2007

Kawa Waynes’a już w Polsce, Sturbucks się szykuje

Kolejna firma, tym razem szwedzka, prowadząca sieci kawiarni wkroczyła do Polski. W kolejce na uruchomienie barów czeka już światowy potentat – amerykański Starbucks.

gastronomia | 26.02.2007

Szczury ruszyły na KFC i Taco Bell

Służby sanitarne zamknęły wspólny bar KFC i Taco Bell w Greenwich Village na Manhattanie. Ekipa lokalnej telewizji sfilmowała przez wystawowe okna szczury zabawiające się na podłodze zamkniętej jeszcze restauracji.

gastronomia | 19.02.2007

TelePizza otwiera nowe lokale

TelePizza otworzyła trzy franczyzowe placówki. Nowe restauracje działają w Puławach, Zamościu i Giżycku.

gastronomia | 16.02.2007

Za dwa lata - franczyza Costa Coffee

Costa Coffee, sieć barów kawowych otwiera punkty w Polsce. Na razie własne, po dwóch latach - również franczyzowe.

gastronomia | 06.02.2007

Kawa do kurczaka

Starbucks Coffee, największa sieć barów kawowych na świecie pojawi się w Polsce. Współodpowiedzialną za uruchamianie barów będzie spółka AmRest.

gastronomia | 05.02.2007

Smakosze hamburgerów poszukiwani

W pierwszej połowie lutego br. Mr Hamburger otwiera nowy lokal franczyzowy w Ustroniu. Do końca roku firma planuje otworzyć około 10 barów.

  pierwsza
  poprzednia
75
76
78
79
następna  
ostatnia