gastronomia

gastronomia | 10.06.2008

200 nowych restauracji

Oto plany rozwoju Subwaya w Polsce na najbliższe 7 lat.

gastronomia | 06.06.2008

Chłopskie Jadło znów na sprzedaż?

Jeśli AmRest kupi udziały w Sfinksie, sieć restauracji Chłopskie Jadło może zostać sprzedana.

gastronomia | 30.05.2008

Grupa Kościuszko pozyskała ponad 11 mln zł

Grupa Kościuszko, operator sieci restauracji Polskie Jadło, Lanczowisko oraz Ready&Go, zakończyła pierwszą publiczną ofertę akcji.

gastronomia | 27.05.2008

Sfinks pójdzie na pizzę?

AmRest, operator Pizza Hut i KFC, kupił kolejne akcje w spółce Sfinks zarządzającej sieciami Sphinx i Chłopskie Jadło.

gastronomia | 23.05.2008

AmRest za oceanem

Operator m.in. marek Pizza Hut i KFC inwestuje na amerykańskim rynku. Spółka nabyła udziały firmy zarządzającej siecią gastronomiczną Applebee’s Neighborhood Grill & Bar.

gastronomia | 23.05.2008

Hot dogi po polsku

Firma Genesis wprowadza franczyzowe stoiska sprzedaży hot dogów.

gastronomia | 21.05.2008

Piwiarnia we franczyzie

Należąca do Grupy Żywiec Warka uruchomiła w kilkunastu miastach w całym kraju franczyzowe piwiarnie.

gastronomia | 16.05.2008

Sfinks tworzy nową sieć

Jeszcze w tym roku zostanie uruchomiona nowa sieć gastronomiczna, którą tworzy operator Sfinksa i Chłopskiego Jadła.

gastronomia | 15.05.2008

Telepizza rośnie wraz z rynkiem

Zysk Telepizzy ze sprzedaży licencji franczyzowej osiągnął w 2007 roku ponad dwukrotnie wyższy poziom niż rok wcześniej.

gastronomia | 25.04.2008

McDonald’s podsumował rok

W 2007 roku McDonald’s Polska uzyskał blisko 50 proc. wzrost zysku netto.

gastronomia | 24.04.2008

Fundusz ma pizzę

Sieć pizzerii Dominium zyskała partnera finansowego - fundusz BBI Capital NFI - i planuje wejście na giełdę.

gastronomia | 23.04.2008

PolRest wejdzie we franczyzę?

Spółka PolRest otworzyła pierwszą restaurację pod nazwą Invito. Firma rozważa rozwój we franczyzie.

gastronomia | 15.04.2008

Za granicą będzie zielono

Sieć restauracji wegetariańskich Green Way wybiera się za granicę. Pierwsze lokale zostaną otwarte jeszcze w tym roku.

gastronomia | 14.04.2008

Pierogi to ikona polskiej kuchni

Stawiamy na jakość, więc świadomie będziemy ograniczać liczbę punktów franczyzowych – o strategii Pierrogerii opowiada Jacek Gorczykowski, właściciel sieci.

gastronomia | 08.04.2008

Podniebny Barek leci do Gdańska

Podniebny Barek planuje pod koniec czerwca otwarcie nowego punktu gastronomicznego w trójmieście.

gastronomia | 03.04.2008

Polskie Jadło urośnie

Grupa Kościuszko przyspiesza z rozwojem sieci. Pomóc w tym ma kapitał pozyskany z giełdy.

gastronomia | 19.03.2008

Ruch poszedł na zakupy

Po przejęciu ośmiu kawiarni Tchibo w ubiegłym roku, Ruch powiększa swoją sieć i-coffee o kolejne lokale, tym razem Mercer’s Coffee.

gastronomia | 11.03.2008

Presto w Płocku

Pod koniec ubiegłego miesiąca otwarty został kolejny lokal pizzerii Presto, tym razem w Płocku.

gastronomia | 05.03.2008

Pizza z Kielc we franczyzie

Spółka MaxiPizza, która zadebiutowała niedawno na rynku NewConnect, myśli o rozbudowie sieci lokali na zasadach franczyzy.

gastronomia | 22.02.2008

Czekoladki w dużym mieście

Właściciele pijalni czekolady Chocoffee opracowali standardy sieci i postanowili ujednolicić wygląd lokali.

  pierwsza
  poprzednia
75
76
78
79
następna  
ostatnia