gastronomia

gastronomia | 18.04.2006

Obiady na wagę

Pod koniec maja we Wrocławiu ruszy pierwsza restauracja sieci Szybko, Tanio, Pysznie. Ceny posiłków w barze będą zależały od wagi porcji, a nie od tego, co znajdzie się na talerzu.

gastronomia | 14.04.2006

Franczyza nie dla Bonsai

Właściciele Bonsai, sieci restauracji sushi wstrzymali rozwój we franczyzie.

gastronomia | 03.04.2006

“Konkurencja tuż-tuż”

– rozmowa z Rafałem Mitkowskim, przedstawicielem firmy Green Way.

gastronomia | 28.03.2006

Na obiad - Sphinx, na deser - Chłopskie Jadło

Sfinks Polska, właściciel 79 lokali działających pod szyldem Sphinx przejął sieć restauracji i prawo do używania marki Chłopskie Jadło.

gastronomia | 15.03.2006

HRC rozpocznie rockowanie

Działa już na Bali, w Egipcie i w Moskwie. Wkrótce pojawi się również w Polsce. W październiku 2006 r. sieć restauracji Hard Rock Cafe otworzy pierwszy lokal w centrum handlowym Złote Tarasy.

gastronomia | 13.03.2006

Sami Swoi - na swoim

Sieć restauracji Sami Swoi przechodzi na franczyzę. Partnerzy sieci będą prowadzić nie tylko nowe punkty, ale i już działające lokale.

gastronomia | 13.03.2006

Ptasia grypa nas nie przeraża

- rozmowa z Pawłem Łukaszem, specjalistą ds. rozwoju sieci franczyzowej Kurcze Pieczone.

gastronomia | 06.03.2006

Bilety kolejowe w barach McDonald’s

W poniedziałek rano przed barami McDonald’s w Niemczech ustawiały się długie kolejki. Byli to jednak niekoniecznie amatorzy hamburgerów i frytek - zainteresowanie wzbudziła promocyjna oferta... biletów kolejowych.

gastronomia | 06.03.2006

Kto zje Telepizzę?

Coraz więcej inwestorów kręci się wokół sieci pizzerii Telepizza. Wkrótce jej akcje mogą zniknąć z giełdy w Madrycie.

gastronomia | 01.03.2006

McDonald’s zamyka bary

Sieć barów szybkiej obsługi McDonald’s zaliczy do bilansu I kwartału odpis brutto 60 mln dolarów na zamknięcie 25 placówek na Wyspach Brytyjskich.

gastronomia | 28.02.2006

Chłopskie Jadło na razie bez franczyzy

Przedsiębiorcy, którzy chcieliby prowadzić restauracje Chłopskie Jadło muszą uzbroić się w cierpliwość. Firma wycofała się tymczasowo z planów rozwoju sieci restauracji poprzez franczyzę.

gastronomia | 24.02.2006

Burger King w ofercie publicznej

Po raz pierwszy w swojej 52-letniej historii Burger King Holdings, właściciel sieci restauracji szybkiej obsługi przygotowuje się do sprzedaży akcji na giełdzie nowojorskiej.

gastronomia | 23.02.2006

Green Way startuje z Centrum Zdrowych Stylów Życia

Pod koniec lutego Green Way uruchomi pierwsze w Polsce Centrum Zdrowych Stylów Życia. Będzie zlokalizowane w Gdańsku-Wrzeszczu przy ulicy Dmowskiego 11. Pod jednym dachem będzie znajdować się Bio-piekarnia, Bar Przystanek Zdrowia Green Way oraz sklep Green Way Market.

gastronomia | 23.02.2006

Inwazja kawowych sieci

Sieciowe kawiarnie podbijają Polskę. Lokują się w śródmieściach dużych miast. Bez nich nie obejdzie się już żadne nowe centrum handlowe.

gastronomia | 17.02.2006

Starbucks, wchodzi w dystrybucję filmową

Starbucks, sieć amerykańskich barów kawowych zamierza zaangażować się w promocję i dystrybucję kinową.

gastronomia | 16.02.2006

Nadchodzą lepsze czasy

- rozmowa z Fabianem Brachettą, przedstawicielem firmy Subway.

gastronomia | 07.02.2006

AmRest zaoferuje nowe sieci barów

Notowana na giełdzie spółka American Restaurants, zarządzająca siecią KFC i Pizza Hut, realizuje dwa nowe projekty gastronomiczne.

gastronomia | 06.02.2006

Więcej pizzy i hamburgerów

Wzrost zasobności, brak czasu i zmiana przyzwyczajeń - te czynniki sprawiają, że Polacy coraz więcej jadają poza domem. Najczęściej w barach szybkiej obsługi i restauracjach typu casual dinnig (średniej klasy z obsługą). Nasz rynek ma duże możliwości rozwoju - przyznają reprezentanci największych sieci fast-foodów.

gastronomia | 02.02.2006

Odwołany prezes Wilbo odszedł wcześniej

Jerzy Kunicki, prezes Wilbo (odwołany przez radę nadzorczą), sam zrezygnował ze stanowiska. Miał odejść z końcem marca, ale nie pracuje już od wczoraj. Firma poszukuje kupców na lokale po Pesca Barach.

gastronomia | 16.01.2006

McDonald’s zapowiada wzrost w Chinach

Po roku posuchy w Chinach, światowy gigant w branży fast foodów zapowiada zwiększenie sprzedaży.

  pierwsza
  poprzednia
75
76
78
79

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Bao Dao
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bobby Burger
Boston Wings
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili Crispy Chicken & Chill
Chinkalnia Restauracja Gruzińska
Ciacho bez cukru
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Comparello Bello
Crazy Bubble
Crazy Corn
Cudo Vegan Sushi
Cukrem i Solą
Da Grasso
Dobra Pączkarnia
Dolci Sapori - Mniami
Domino’s Pizza
Donuterie
Drewno i Ogień
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Pizza American Style
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Fresh Gelato
Gruby Benek
Halong
HEJ PIZZA
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Jenn’s Burger & More
Koku Sushi
Kreweta Tempura Bar
Krowa Mać Burgers
Krowarzywa
Kurcze Pieczone
La Donuteria
Little Caesars Pizza
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Los Chupitos
Lviv Handmade Chocolate
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Pączki Mamy
Pączkownia
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
PINTA
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizza Point Good Eatin’ American Style
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
SETA DISCO 24/7
SiGelato
So Coffee
Soup Culture
Speedy Romano
Stava - niezawodne dowozy
Steiku Haoss
Sushi Bistro
Sushi Kushi
Sushi Wok
The White Bear Coffee
The William Wallace whisky bar & restaurant
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Western Chicken
Western Tortilla
Zamrożeni
ŻarWOK
Zdrowa Krowa