gastronomia

gastronomia | 20.02.2008

Amerykańska pizza w Polsce

Amerykańska Papa John’s Pizza ma ponad 3 tys. restauracji na całym świecie. W tym roku otworzy swój pierwszy lokal w Polsce.

gastronomia | 13.02.2008

Presto wychodzi z Łodzi

Sieć pizzerii Presto w bieżącym roku chce wyjść poza lokalny rynek i otworzyć pierwszą restaurację poza Łodzią.

gastronomia | 01.02.2008

Costa Coffee parzy w stolicy

Pod koniec stycznia na Nowym Świecie w Warszawie została otwarta kawiarnia Costa Coffee. Jest to trzynasta kawiarnia sieci w Polsce. W 2012 r. ma być ich sto.

gastronomia | 24.01.2008

Starbucks w Czechach

AmRest otworzył pierwszą kawiarnię Starbucks w Pradze.

gastronomia | 04.01.2008

Kawa warta miliony

O tym, że w Polsce uruchomienie kawiarni to dobry biznes, przekonuje Anders Emblad, dyrektor zarządzający Wayne’s Coffee.

gastronomia | 02.01.2008

Polskie Jadło na parkiecie

Grupa Kościuszko, do której należy sieć restauracji Polskie Jadło, planuje zadebiutować w styczniu na giełdzie. Pozyskany kapitał przeznaczy m.in. na kolejne otwarcia swoich lokali.

gastronomia | 27.12.2007

AmRest stawia na Burgery

Firma AmRest zarządzająca restauracjami KFC i Pizza Hut rozbudowuje sieć swojej kolejnej marki - Burger King. Niedawno otwarte zostały dwie restauracje.

gastronomia | 10.12.2007

Brak kapitału nie będzie przeszkodą

Osobom, które chcą prowadzić restaurację wegetariańską sieć Green Way, a które nie posiadają odpowiednich środków finansowych, firma zaproponuje od przyszłego roku nowe rozwiązanie.

gastronomia | 07.12.2007

Pralinka z tradycją

O magicznej mocy, jaką może mieć czekoladziarnia, opowiada Jacek Sikora, współwłaściciel sieci Chocoffee.

gastronomia | 07.12.2007

Mała czarna we franczyzie

Po siedmiu latach od otwarcia pierwszej kawiarni sieć Cava wchodzi we franczyzę.

gastronomia | 07.12.2007

Amerykańskie lody na polskim gruncie

Popularna w USA cukiernicza firma Haagen–Dazs otworzyła w warszawskiej Galerii Mokotów swoją pierwszą lodziarnię.

gastronomia | 05.12.2007

Kawiarnia po włosku

Kolejna sieć kawiarni wchodzi do Polski. W pierwszym kwartale 2008 r. producent kawy Illy wraz ze spółką North Coast, importującą wysokogatunkowe produkty spożywcze z Włoch, uruchomią lokale sieci Espressamente Illy.

gastronomia | 03.12.2007

Pizza dla Anglika i Ukraińca

Da Grasso, która stale powiększa liczbę placówek w Polsce już niedługo otworzy swoje punkty w Wielkiej Brytanii i na Ukrainie.

gastronomia | 26.10.2007

Subway stawia na rozwój

Sieć barów serwujących kanapki zamierza w najbliższym czasie otworzyć osiem nowych lokali.

gastronomia | 25.10.2007

Logistyka w sieciach gastronomicznych

Rozwój sieci gastronomicznych w dużej mierze zależy od poziomu rozbudowy zaplecza produkcyjno–logistycznego.

gastronomia | 23.10.2007

Kurcze coraz większe

Trzy lokale miesięcznie chce otwierać gastronomiczna sieć Kurcze Pieczone. Od niedawna kurczaka z rożna mogą posmakować mieszkańcy Zduńskiej Woli.

gastronomia | 18.10.2007

Kawiarniany biznes z księdzem Jankowskim

Kawa, piwo, oryginalne soki owocowe, słodycze i książki. To oferta księgarnio-kawiarni księdza Henryka Jankowskiego.

gastronomia | 17.10.2007

McDonald’s serwuje Espresso

Cappuccino, Espresso i Cafe Latte to nowe propozycje McDonald’s dla kawoszy. Amerykańska sieć uderza w sektor kawowy.

gastronomia | 17.10.2007

Green Way rozwija sieć

Na początku października sieć restauracji wegetariańskich Green Way powiększyła się o kolejny punkt, tym razem w Gdańsku. Następne lokale są w przygotowaniu.

gastronomia | 11.10.2007

Pasztecik ma wzięcie

Paszteciki z nadzieniem oraz barszczyk czerwony serwuje już pięciu biorców licencji Pasztecik. Właściciel sieci zapowiada kolejne otwarcia.

  pierwsza
  poprzednia
76
77
79
80
następna  
ostatnia