gastronomia

gastronomia | 26.01.2009

Inwestycja ze smakiem

O tym, że w gastronomii wciąż istnieje potencjał do zarabiania mówi Barbara Knap, menedżer ds. rozwoju sieci Nasz Naleśnik.

gastronomia | 22.01.2009

McDonald’s zaprasza na kawę

W Warszawie otwarto pierwszą kawiarnię pod szyldem McCafe.

gastronomia | 20.01.2009

Więcej wagonów Wars

Od połowy grudnia 2008 r. do programu Nowej Linii Obsługi dołączyły kolejne wagony Wars.

gastronomia | 08.01.2009

Włoski styl w centrum Warszawy

Firma North Coast wspólnie z producentem kawy illy, uruchomiła w Warszawie przy ulicy Marszałkowskiej pierwszą w Polsce kawiarnię sieci Espressamente illy.

gastronomia | 07.01.2009

Kłopoty Sfinksa

Sfinks, właściciel ponad stu restauracji Sphinx, ma kłopoty finansowe. Nie wiadomo jaka będzie przyszłość firmy.

gastronomia | 06.01.2009

35. McDonald’s w stolicy

McDonald’s przygotowuje się do otwarcia kolejnej restauracji w Warszawie. Nowy lokal rozpocznie działalność w ciągu najbliższych kilku tygodni w CH Wileńska.

gastronomia | 31.12.2008

Z Kazimierza ruszają w kraj

Oferująca kebaby sieć Kebab pod Psem planuje intensywną budowę sieci franczyzowej.

gastronomia | 24.12.2008

FiltaFry buduje sieć

FiltaFry, firma, która świadczy usługi dla branży gastronomicznej, właśnie rozpoczyna budowę sieci franczyzowej.

gastronomia | 19.12.2008

Burger King w Koszalinie

W połowie grudnia została otwarta w Polsce dziewiąta restauracja Burger King - tym razem w Koszalinie.

gastronomia | 09.12.2008

Wars zakończył rekrutację

Zakończył się konkurs na nowych franczyzobiorców spółki.

gastronomia | 03.12.2008

Hot-dogowa ofensywa

Polish Hot – Dog planuje w przyszłym roku otwarcie 30 nowych punktów, chce też uruchomić wyspę Polish Hot Dog Restaurant

gastronomia | 25.11.2008

Dominium zapowiada ekspansję

Dominium planuje na 2009 rok otwarcie około 20 nowych lokali w Polsce i za granicą.

gastronomia | 24.11.2008

Fast food z przyszłością

Tempo życia rośnie, a czasu coraz mniej - mówi Monika Czapińska, menedżer ds. franchisingu w Mr Hamburger.

gastronomia | 21.11.2008

Ambitne plany Fornetti

Firma Fornetti, zajmująca się sprzedażą gorących ciastek francuskich z nadzieniami, zamierza otworzyć 400 nowych punktów do końca 2009 roku.

gastronomia | 19.11.2008

Chińska kuchnia we franczyzie

Sfinks Polska, właściciel sieci Wook, planuje powiększenie liczby restauracji w kraju oraz rozwój tej sieci za granicą.

gastronomia | 18.11.2008

STP chce wejść we franczyzę

Firma Szybko Tanio Pysznie, czyli jak nazywają ją właściciele - pierwszy polski multifood - planuje rozwinąć sieć franczyzową.

gastronomia | 17.11.2008

Tajemniczy klient w polskich kawiarniach

Firma badawcza International Service Check postanowiła sprawdzić jak kawiarnie postrzegane są przez ich klientów.

gastronomia | 10.11.2008

Yogen Früz ponawia atak

Yogen Früz zamierza zintensyfikować rozwój w Polsce. Firma zmieniła wystrój lokali, logo oraz wprowadziła nowe produkty do sprzedaży.

gastronomia | 06.11.2008

Mniejsze zyski Ruchu

W II kw. 2008 r. spółka zanotowała stratę w wys. 9 mln zł, przy zysku w wysokości 10 mln zł w analogicznym okresie 2007 roku.

gastronomia | 30.10.2008

Wars szuka franczyzobiorców

Spółka Wars zorganizowała przetarg dla potencjalnych franczyzobiorców, którego celem jest pozyskanie nowych partnerów bizesowych.

  pierwsza
  poprzednia
76
77
79
80
następna  
ostatnia