gastronomia

Inwestycja ze smakiem
O tym, że w gastronomii wciąż istnieje potencjał do zarabiania mówi Barbara Knap, menedżer ds. rozwoju sieci Nasz Naleśnik.

McDonald’s zaprasza na kawę
W Warszawie otwarto pierwszą kawiarnię pod szyldem McCafe.

Więcej wagonów Wars
Od połowy grudnia 2008 r. do programu Nowej Linii Obsługi dołączyły kolejne wagony Wars.

Włoski styl w centrum Warszawy
Firma North Coast wspólnie z producentem kawy illy, uruchomiła w Warszawie przy ulicy Marszałkowskiej pierwszą w Polsce kawiarnię sieci Espressamente illy.

Kłopoty Sfinksa
Sfinks, właściciel ponad stu restauracji Sphinx, ma kłopoty finansowe. Nie wiadomo jaka będzie przyszłość firmy.

35. McDonald’s w stolicy
McDonald’s przygotowuje się do otwarcia kolejnej restauracji w Warszawie. Nowy lokal rozpocznie działalność w ciągu najbliższych kilku tygodni w CH Wileńska.

Z Kazimierza ruszają w kraj
Oferująca kebaby sieć Kebab pod Psem planuje intensywną budowę sieci franczyzowej.

FiltaFry buduje sieć
FiltaFry, firma, która świadczy usługi dla branży gastronomicznej, właśnie rozpoczyna budowę sieci franczyzowej.

Burger King w Koszalinie
W połowie grudnia została otwarta w Polsce dziewiąta restauracja Burger King - tym razem w Koszalinie.

Wars zakończył rekrutację
Zakończył się konkurs na nowych franczyzobiorców spółki.

Hot-dogowa ofensywa
Polish Hot – Dog planuje w przyszłym roku otwarcie 30 nowych punktów, chce też uruchomić wyspę Polish Hot Dog Restaurant

Dominium zapowiada ekspansję
Dominium planuje na 2009 rok otwarcie około 20 nowych lokali w Polsce i za granicą.

Fast food z przyszłością
Tempo życia rośnie, a czasu coraz mniej - mówi Monika Czapińska, menedżer ds. franchisingu w Mr Hamburger.

Ambitne plany Fornetti
Firma Fornetti, zajmująca się sprzedażą gorących ciastek francuskich z nadzieniami, zamierza otworzyć 400 nowych punktów do końca 2009 roku.

Chińska kuchnia we franczyzie
Sfinks Polska, właściciel sieci Wook, planuje powiększenie liczby restauracji w kraju oraz rozwój tej sieci za granicą.

STP chce wejść we franczyzę
Firma Szybko Tanio Pysznie, czyli jak nazywają ją właściciele - pierwszy polski multifood - planuje rozwinąć sieć franczyzową.

Tajemniczy klient w polskich kawiarniach
Firma badawcza International Service Check postanowiła sprawdzić jak kawiarnie postrzegane są przez ich klientów.

Yogen Früz ponawia atak
Yogen Früz zamierza zintensyfikować rozwój w Polsce. Firma zmieniła wystrój lokali, logo oraz wprowadziła nowe produkty do sprzedaży.

Mniejsze zyski Ruchu
W II kw. 2008 r. spółka zanotowała stratę w wys. 9 mln zł, przy zysku w wysokości 10 mln zł w analogicznym okresie 2007 roku.

Wars szuka franczyzobiorców
Spółka Wars zorganizowała przetarg dla potencjalnych franczyzobiorców, którego celem jest pozyskanie nowych partnerów bizesowych.
ZOBACZ W KATALOGU




















































































