gastronomia
McDonald’s przyspiesza
Złote łuki McDonald’s zawisły w kolejnym punkcie Warszawy. To już 210. restauracja amerykańskiej sieci w Polsce, a następne są w przygotowaniu.
Ruch wchodzi do kawiarni
W październiku na rynku pojawią się pierwsze kawiarnie Ruchu, polskiego dystrybutora prasy. Spółka rozważa możliwość rozwoju przez franczyzę.
Przystanek zdrowia w Lublinie
Na początku września w Lublinie został otwarty kolejny Przystanek Zdrowia Green Way.
AmRest wprowadza Starbucks
Już wkrótce na polskiej mapie kawiarni pojawią się lokale Starbucks. AmRest Coffee Polska podpisał umowę z amerykańską siecią.
Nowy model współpracy ze Sfinksem
Sphinx, sieć restauracji typu casual dinning, zamierza rozwijać sieć na zasadach klasycznej franczyzy
3 miliardy złotych na inwestycje
Mc Donald’s, najpopularniejsza na świecie sieć z kanapkami, postawiła przeznaczyć na inwestycje w Europie 3 miliardy złotych, i to jeszcze w tym roku.
Da Grasso ciągle się rozrasta
Sieć pizzerii Da Grasso powiększa się niemalże każdego dnia. Tylko w ostatnim tygodniu powstały trzy nowe lokale, a do otwarcia przygotowywanych jest kilka kolejnych pizzerii.
Sphinx nie tyko dla małżeństw
Sfinks Polska zmienił warunki współpracy z partnerami sieci Sphinx.
Nowy przystanek zdrowia
Sieć Green Way otworzyła kolejny Przystanek Zdrowia, tym razem w Warszawie. To już ósmy bar w stolicy i trzydziesty w całej Polsce. Wszystkie prowadzone są na zasadzie franczyzy.
McDonald’s przyciąga młodych
Podczas wakacji dzięki McDonald’sowi młodzież będzie miała szansę zdobyć doświadczenie zawodowe i zarobić na letnie wyjazdy.
Pieczywem na zdrowie
Firma Natural SA, do której należą Bio-Piekarnie ze zdrowym pieczywem, planuje nowe otwarcia punktów sprzedaży.
Podniebne Barki wylądowały w Poznaniu
W ciągu jednego dnia sieć Podniebnych Barków powiększyła się o trzy placówki franczyzowe. Wszystkie prowadzi jeden franczyzobiorca.
Z Burger Kingiem i Starbucksem po prymat
Podczas zorganizowanej w Warszawie konferencji prasowej, Henry McGovern, prezes AmRest ogłosił cele firmy na najbliższe lata. Operator sześciu marek gastronomicznych m.in. Burger Kinga i KFC chce stać się liderem w Europie Środkowej.
Zielona droga do zdrowia
O zdrowym trybie życia we franczyzie opowiada Jerzy Szkolnicki, prezes sieci Green Way Sp. z o.o.
Gastronomiczna hossa
Hossa to nowy punkt na kulinarnej mapie Warszawy. Niewykluczone, że do końca roku powstaną kolejne w innych miastach Polski.
"Zdrastwuj" AmRest
Rosyjskie restauracje KFC i Pizza Hut zmieniły właściciela. Za 48 mln dolarów AmRest kupił sieć Pizza Nord, właściciela licencji na Rosję.
Biznes z nadzieniem
O wyższości pasztecika nad pizzą - mówi Marcin Pawlik z sieci Pasztecik.
Mount Blanc w Gliwicach
Firma Mount Blanc, rozwijająca sieć pijalni czekolady i kawy Mount Blanc, otwiera nowy punkt - tym razem w centrum handlowym w Gliwicach.
Franczyzowy Pasztecik
Pasztecik buduje sieć franczyzową. Do końca 2007 roku chce otworzyć co najmniej 10 punktów franczyzowych.
Subway z napędem na cztery koła
Amerykańska sieć kanapkowa Subway planuje otwarcie nowych punktów w Polsce. Nowością mają być restauracje typu drive-in.