mój franchising
Wrócili i zarabiają
Powrót z emigracji często bywa początkiem udanego biznesu. Oto historie przedsiębiorców, którzy odnieśli sukces dzięki franczyzie i oszczędnościom zdobytym w pracy za granicą.
Zysk ma wielkie oczy
Pierwszy salon OpenOptyk Jolanty Osowskiej okazał się biznesowym sukcesem. Z kolejnym nie poszło już tak gładko...
Tradycja zobowiązuje
Marcin Lewandowski, otwierając własną aptekę, kontynuował tradycję rodzinną. Warunki handlowe przekonały go, by przystąpić do rodziny DOZ Aptek.
Makarony nad morzem
Wiesław Peta otworzył właśnie w Łebie pierwszy sezonowy lokal marki Makarun Spaghetti & Salad. Będzie karmił turystów do jesieni.
Franczyzobiorca skuszony smakiem
Nasser Naji tak pokochał lody Consonni, że postanowił otworzyć kawiarnię pod tą marką.
Bank potrzebuje ludzi
Zbudowanie dobrego zespołu pracowników to jedno z największych wyzwań w biznesie bankowym. Rotacja pracowników jest duża, a szkolenie zajmuje sporo czasu – mówi Jacek Barbachowski, franczyzobiorca Alior Banku.
Sukces wbrew logice
Maja i Marcin Matysiakowie otworzyli pizzerię, mimo że w mieście działało ich już wiele. Postanowili odróżnić się od konkurencji. Udało się - nie nadążają z realizacją zamówień.
Zamiast życia na walizkach, własny bank
Monika Sobczak wraz z upływem lat pracy na etacie zaczęła marzyć o stabilizacji. Znalazła ją we własnym banku.
Franczyza z bąbelkami
Grzegorz Starościk po powrocie z zagranicy szukał pomysłu na biznes. Zdecydował się na współpracę z Crazy Bubble.
Jeden biznes to za mało
Marcin Wochal otworzył sklep DDD Dobre Dla Domu, mimo że od wielu lat prowadzi firmę w branży transportowej. Chciał zdywersyfikować swoje źródło przychodów.
Recepta na biznes
Małgorzata Stępień po 20 latach prowadzenia apteki została franczyzobiorcą sieci DOZ. Uznała, że bez wsparcia silnego partnera biznesowego już sobie nie poradzi.
Franczyza jest sexy
Lionel Lhermitte, jako właściciel galerii handlowej, od wielu lat współpracuje z franczyzodawcami i franczyzobiorcami. Franczyzę ceni za jej... seksapil.
Spaghetti zamiast reklamy
Iwona Wiejak prowadzi dwie franczyzowe spaghetterie Makarun Spaghetti and Salad. Dla gastronomii rzuciła pracę w reklamie.
Partnerzy w życiu i biznesie
Ona jest bankierem, on alpinistą. Jagoda Łuckiewicz i Łukasz Ostrowski zdecydowali, że czas na życiowe zmiany i postanowili otworzyć franczyzową kawiarnię Organic Coffee & more.
Z korporacji do lodziarni
Kiedy Maciej Siniło otwierał pierwsze punkty Lodów Bonano, pracował jeszcze w korporacji. Teraz rzucił etat i planuje kolejne inwestycje we franczyzie.
Sklep dobrze dopasowany
Joannna Koczan-Lisiecka weszła na rynek przejmując działający sklep Esotiq. Pomogły jej szkolenia dla franczyzobiorców.
Średnie miasta lubią sushi
Dawid Belka tak bardzo polubił sushi, że postanowił otworzyć w Legnicy franczyzową restaurację Koku Sushi. Niecały rok później zainwestował w kolejny lokal.
Franczyza z kolekcji
Artur Piasecki, franczyzobiorca Kari, udowadnia, że nie trzeba być we własnym sklepie od rana do wieczora, by zarabiać. Trzeba natomiast umieć nadzorować pracowników.
Słucha rynku i zarabia
Malwina Tokarz, rozpoczynając działalność pod szyldem Investor Nieruchomości, zrezygnowała z prowadzenia firmy pod międzynarodową marką. Nam wyjawia, dlaczego zdecydowała się na taki krok.
Kebap z... Berlina
Piotr Szkwarek trzy lata temu został pierwszym franczyzobiorcą Berlin Döner Kebap. Twierdzi, że jego restauracja zarabiała na koszty stałe już po miesiącu od otwarcia.