Biznes ze smakiem
Na całym świecie gastronomia jest jednym z ulubionych biznesów wybieranych przez adeptów przedsiębiorczości. Polska w niczym tu nie odbiega od rozwiniętych rynków franczyzowych. Jednocześnie gastro to nie jest biznes łatwy, choćby przez liczną konkurencję. Mimo to na rynku działają sieci, które radzą sobie dużo lepiej niż inne marki. Jedną z nich jest pizzeria Da Grasso. Czym przekonuje klientów: jakością dań, wystrojem wnętrz? O to, a także o zasady współpracy franczyzowej prezes Magdalenę Piróg pyta Arkadiusz Słodkowski z Franchising.pl
Z filmu „Biznes ze smakiem” dowiecie się:
- Czy franczyzobiorcą Da Grasso może zostać każdy?
- Jaka jest rola opiekuna franczyzobiorcy? Kim jest, co robi?
- Na którym etapie rozmów kandydat na franczyzobiorcę otrzymuje projekt umowy franczyzowej?
- Skąd się wziął boom na pizzę Da Grasso na Podhalu?
- Jakie są przewagi rynkowe Da Grasso? Dlaczego warto kupić franczyzę tej marki?
- Który rodzaj pizzy smakuje Polakom? I czy nachosy pasują do pizzy?
- Jak radzić sobie w biznesie gastronomicznym w okresie inflacji?
- 74 procent udziałów Da Grasso kupił norweski koncern Orkla. Co to znaczy dla franczyzobiorców, a co dla pierwszego właściciela?
- Czy trzeba być gastronomem, żeby zostać franczyzobiorcą Da Grasso?
- Jakie są warunki wejścia i jak wygląda współpraca z Da Grasso na co dzień?
Co tydzień w programie FIRMA nowy biznes. Ciekawy, opłacalny i przeanalizowany. Subskrybuj kanał i oglądaj.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Wszystkie rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami opieramy m.in. na analizie rynkowej i potencjale sprzedażowym danego miejsca – mówi Rafał Piasecki z Da Grasso.
Dwudziesta pierwsza edycja Targów Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki przyciąga coraz więcej interesujących wystawców. Targi najlepszych pomysłów na biznes startują 19 października i potrwają trzy dni.
Da Grasso otwiera kolejny lokal, Sfinks chce do Egiptu, a Dr Irena Eris na giełdę. Przegląd tygodnia 17-24 czerwca.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes przeanalizowaliśmy w kwietniowym wydaniu magazynu.
Czy da się z sukcesem prowadzić pizzerię znanej marki w małym mieście? Poznajcie historię biznesową Martyny Klon, właścicielki pizzerii Da Grasso w 25-tysięcznym Świeciu.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Zachód Nieruchomości notuje wzrost zainteresowania kupujących zarówno na rynku pierwotnym, jak i wtórnym. Franczyzodawca coraz prężniej działa też za granicą.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Targi Franczyza, które odbędą się 19-21 października w Warszawie, to targi biznesowe. A biznes lubi ludzi przygotowanych i pracowitych, którzy wykorzystują swoją szansę.
Franczyzodawca przygotował program dodatkowego wsparcia dla osób, które do końca marca zdecydują się przystąpić do sieci.
POPULARNE NA FORUM
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali
Dolci Sapori - Mniami
Jeżeli jesteś również poszkodowaną osobą przez tą firmę proszę o kontakt, do pozwu zbiorowego przeciwko tej firmie.
Dolci Sapori - Mniami
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ !!!! Jako były franczyzobiorca mogę potwierdzić, że firma nie jest w żaden sposób wiarygodna, rzetelna ani godna zaufania....