gastronomia
Eksportowa pizzeria
Sieć Pizza Dominium otworzyła trzecią restaurację w Bukareszcie.
Nisza potrzebna w gastronomii
O koncepcie i planach rozwoju kolejnej gastronomicznej sieci franczyzowej opowiada Marzena Krupińska, rzecznik prasowy Multifood STP.
Fast food z sushi
Roller Sushi, oferująca sushi w formie fresh fast food, planuje wejść we franczyzę.
Kręcą kolejne lody
Sieć Lody Bonano powiększyła się o kolejne placówki.
Multifood na piątkę
Sieć gastronomiczna otwiera piątą restaurację. Kolejne powstaną w Łodzi i Gliwicach.
Da Grasso przebija dwie setki
Sieć pizzerii i restauracji już 203 lokale, a Mundial gastronomii służy.
Sfinks ułatwia życie franczyzobiorcom
Operator restauracji z segmentu casual dining nawiązał współpracę z Makro Cash & Carry.
Winobarów nie będzie
Właściciel sieci Sakana Sushi Bar zawiesza projekt nowego konceptu franczyzowego.
W czerwcu będzie 200 pizzerii
Pod koniec czerwca Da Grasso otworzy dwusetną placówkę.
Kawa na stacji
Orlen będzie rozwijał sieć kawiarni Stop Cafe poprzez franczyzę.
Polskie Jadło nie nakarmi inwestorów
Spółka zrezygnowała z emisji akcji. Decyzja zarządu zatrzymała spadające kursy jej walorów.
Franczyza wzmacnia tożsamość marki
- mówi Michał Kisielewicz, kierownik ds. lokali franczyzowych w Grupie Żywiec S.A.
Nowa placówka, nowe menu
W Zgorzelcu została otwarta nowa restauracja Sphinx, w której klienci mogą spróbować potraw ze zmienionego menu.
McDonald’s liczy zyski
McDonald’s na początku czerwca przekaże we franczyzę setną restaurację.
Stacja McDonald’s Główny
W Niemczech Marzena Gradowska zajmowała się wystrojem wnętrz, w Polsce los popchnął ją do McDonald’s. – Polskim powietrzem, nawet na Dworcu Głównym, oddycha się jakoś głębiej – mówi franczyzobiorczyni.
Pierwszy kwartał na plusie
AmRest, spółka zarządzająca m.in. Pizzą Hut, KFC i Starbukcsem, wypracował w I kwartale br. wyższy zysk niż w tym samym okresie 2009 roku.
Solo Pizza w Płocku
Sieć pizzerii uruchomiła w województwie mazowieckim kolejną placówkę franczyzową.
Konkurencja wpływa na jakość
Franczyzodawca Metropizzy przepowiada dalszy rozwój branży gastronomicznej.
Słodki interes
Pijalnie Czekolady Mount Blanc rozwijają sieć placówek franczyzowych.
Własna Ibiza Ice Cafe
Ibiza Ice Cafe, operator lodziarnio-kawiarni, planuje uruchomienie czwartego lokalu własnego.
ZOBACZ W KATALOGU