gastronomia

Stacja McDonald’s Główny
W Niemczech Marzena Gradowska zajmowała się wystrojem wnętrz, w Polsce los popchnął ją do McDonald’s. – Polskim powietrzem, nawet na Dworcu Głównym, oddycha się jakoś głębiej – mówi franczyzobiorczyni.

Pierwszy kwartał na plusie
AmRest, spółka zarządzająca m.in. Pizzą Hut, KFC i Starbukcsem, wypracował w I kwartale br. wyższy zysk niż w tym samym okresie 2009 roku.

Solo Pizza w Płocku
Sieć pizzerii uruchomiła w województwie mazowieckim kolejną placówkę franczyzową.

Konkurencja wpływa na jakość
Franczyzodawca Metropizzy przepowiada dalszy rozwój branży gastronomicznej.

Słodki interes
Pijalnie Czekolady Mount Blanc rozwijają sieć placówek franczyzowych.

Własna Ibiza Ice Cafe
Ibiza Ice Cafe, operator lodziarnio-kawiarni, planuje uruchomienie czwartego lokalu własnego.

Przybywa naleśnikarni
Nasz Naleśnik uruchomił w Warszawie kolejne dwie placówki.

Bioway walczy o zieloną stronę mocy
Sieć restauracji wegetariańskich sadzi drzewa i zbiera zużyte baterie.

Sfinks kończy rok stratą
Przychody operatora sieci Sphinx, Wook i Chłopskie Jadło w 2009 roku wyniosły 173,5 mln zł. Strata netto wyniosła jednak ponad 65 mln zł.

Jest miejsce na kolejne Pizzerie
- O franczyzobiorcach, konkurencji i budowie sieci franczyzowych pizzerii opowiada Adam Bućko, właściciel marki Metropizza.

Lody w galerii i na ulicy
Sieć lodziarni Grycan będzie otwierać placówki również poza galeriami handlowymi.

Dzisiaj otwarcia, jutro biesiada
Sieć pizzerii Biesadowo ma już 46 punktów franczyzowych.

Zmiany w Sfinksie
Już niedługo obok tradycyjnych Sphinxów i Wooków pojawią się restauracje szybkiej obsługi, łódzka spółka zamierza też rozwijać swoją sieć poza Polską. Wszystkim będzie kierować nowa prezes zarządu Mariola Krawiec-Rzeszotek.

Lody na wiosnę
Sieć lodziarni Lody Gotti otworzy kolejne placówki.

Polskie hot dogi idą na Słowację
New York Hot Dog rozpoczyna ekspansję zagraniczną. Na pierwszy ogień pójdą nasi południowi sąsiedzi, później przyjdzie czas na północ.

Sushi Bar Nigiri planuje kolejne otwarcia
Sieć restauracji powiększyła się o siedem placówek w 2009 roku.

10 razy Solo Pizza
Sieć pizzerii uruchomiła w galerii handlowej Port Łódź kolejną franczyzową restaurację.

Czwarty Multifood STP już niebawem
Sieć gastronomiczna w tym tygodniu powiększy się o kolejny lokal franczyzowy.

Pierwsze Stopiątki już otwarte
Startuje nowa sieć franczyzowych pizzerii. Właściciele planują rozwój przede wszystkim w mniejszych miejscowościach.

Branża gastronomiczna nie chudnie w kryzysie
Spowolnienie gospodarcze, obecne od prawie dwóch lat, odbiło się na koniunkturze w wielu segmentach rynku.
ZOBACZ W KATALOGU

















































































