gastronomia

gastronomia | 28.05.2010

Stacja McDonald’s Główny

W Niemczech Marzena Gradowska zajmowała się wystrojem wnętrz, w Polsce los popchnął ją do McDonald’s. – Polskim powietrzem, nawet na Dworcu Głównym, oddycha się jakoś głębiej – mówi franczyzobiorczyni.

gastronomia | 20.05.2010

Pierwszy kwartał na plusie

AmRest, spółka zarządzająca m.in. Pizzą Hut, KFC i Starbukcsem, wypracował w I kwartale br. wyższy zysk niż w tym samym okresie 2009 roku.

gastronomia | 13.05.2010

Solo Pizza w Płocku

Sieć pizzerii uruchomiła w województwie mazowieckim kolejną placówkę franczyzową.

gastronomia | 13.05.2010

Konkurencja wpływa na jakość

Franczyzodawca Metropizzy przepowiada dalszy rozwój branży gastronomicznej.

gastronomia | 07.05.2010

Słodki interes

Pijalnie Czekolady Mount Blanc rozwijają sieć placówek franczyzowych.

gastronomia | 06.05.2010

Własna Ibiza Ice Cafe

Ibiza Ice Cafe, operator lodziarnio-kawiarni, planuje uruchomienie czwartego lokalu własnego.

gastronomia | 06.05.2010

Przybywa naleśnikarni

Nasz Naleśnik uruchomił w Warszawie kolejne dwie placówki.

gastronomia | 05.05.2010

Bioway walczy o zieloną stronę mocy

Sieć restauracji wegetariańskich sadzi drzewa i zbiera zużyte baterie.

gastronomia | 04.05.2010

Sfinks kończy rok stratą

Przychody operatora sieci Sphinx, Wook i Chłopskie Jadło w 2009 roku wyniosły 173,5 mln zł. Strata netto wyniosła jednak ponad 65 mln zł.

gastronomia | 03.05.2010

Jest miejsce na kolejne Pizzerie

- O franczyzobiorcach, konkurencji i budowie sieci franczyzowych pizzerii opowiada Adam Bućko, właściciel marki Metropizza.

gastronomia | 30.04.2010

Lody w galerii i na ulicy

Sieć lodziarni Grycan będzie otwierać placówki również poza galeriami handlowymi.

gastronomia | 28.04.2010

Dzisiaj otwarcia, jutro biesiada

Sieć pizzerii Biesadowo ma już 46 punktów franczyzowych.

gastronomia | 14.04.2010

Zmiany w Sfinksie

Już niedługo obok tradycyjnych Sphinxów i Wooków pojawią się restauracje szybkiej obsługi, łódzka spółka zamierza też rozwijać swoją sieć poza Polską. Wszystkim będzie kierować nowa prezes zarządu Mariola Krawiec-Rzeszotek.

gastronomia | 09.04.2010

Lody na wiosnę

Sieć lodziarni Lody Gotti otworzy kolejne placówki.

gastronomia | 09.04.2010

Polskie hot dogi idą na Słowację

New York Hot Dog rozpoczyna ekspansję zagraniczną. Na pierwszy ogień pójdą nasi południowi sąsiedzi, później przyjdzie czas na północ.

gastronomia | 07.04.2010

Sushi Bar Nigiri planuje kolejne otwarcia

Sieć restauracji powiększyła się o siedem placówek w 2009 roku.

gastronomia | 25.03.2010

10 razy Solo Pizza

Sieć pizzerii uruchomiła w galerii handlowej Port Łódź kolejną franczyzową restaurację.

gastronomia | 17.03.2010

Czwarty Multifood STP już niebawem

Sieć gastronomiczna w tym tygodniu powiększy się o kolejny lokal franczyzowy.

gastronomia | 03.03.2010

Pierwsze Stopiątki już otwarte

Startuje nowa sieć franczyzowych pizzerii. Właściciele planują rozwój przede wszystkim w mniejszych miejscowościach.

gastronomia | 27.02.2010

Branża gastronomiczna nie chudnie w kryzysie

Spowolnienie gospodarcze, obecne od prawie dwóch lat, odbiło się na koniunkturze w wielu segmentach rynku.

  pierwsza
  poprzednia
71
72
74
75
następna  
ostatnia