gastronomia

gastronomia | 22.12.2025

Berlin Döner Kebap kończy rok z przytupem

Tylko w grudniu Berlin Döner Kebap otworzył trzy lokale, w trzech nowych miastach i w trzech odmiennych formatach franczyzowych.

Tylko w grudniu Berlin Döner Kebap otworzył trzy lokale, w trzech nowych miastach i w trzech odmiennych formatach franczyzowych.

gastronomia | 04.12.2025

Restauracja z kuchnią gruzińską

W tym roku Chinkalnia otworzyła trzy restauracje w Polsce, a jeszcze w grudniu uruchomi lokal na śródziemnomorskiej wyspie.

gastronomia | 27.11.2025

Restauracja z japońskim menu

Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.

gastronomia | 24.11.2025

Gruby Benek z nowym lokalem w Bydgoszczy

Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.

gastronomia | 24.11.2025

Wysmakowane połączenie

KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?

gastronomia | 21.11.2025

Sfinks poprawia rentowność dzięki franczyzie

Sfinks Polska notuje wzrost rentowności w III kwartale 2025 r., mimo spadku przychodów jednostkowych. To efekt konsekwentnego przechodzenia na franczyzę.

gastronomia | 18.11.2025

Food truck z dofinansowaniem

Sulaiman Kebab ma dla franczyzobiorców atrakcyjną promocję. Dzięki niej mogą zaoszczędzić 40 proc. na inwestycji.

gastronomia | 06.11.2025

AM AM Kebab zmienia zasady gry

AM AM Kebab wprowadza aplikację lojalnościową, aktualizuje ofertę i zapowiada nową kampanię reklamową. To największe zmiany w działalności marki od początku jej istnienia.

gastronomia | 03.11.2025

Mistrz Piekarz rusza w Polskę

Pierwszy punkt Mistrza Piekarza działa dopiero od kilku miesięcy, a sieć już planuje dalszą ekspansję. Nowy model mobilnej piekarni przyciąga przedsiębiorców m.in. niską kwotą początkowej inwestycji.

gastronomia | 29.10.2025

Sushi Bistro stawia na rozwój modelu take away

Sushi Bistro wprowadza zmiany w menu i chwali się wzrostami sprzedaży.

gastronomia | 08.10.2025

Pizzeria w mniejszym mieście

Tibesti2Go otwiera pizzerie nawet w kilkutysięcznych miejscowościach. Jak dołączyć do sieci?

gastronomia | 07.10.2025

Szybki rozwój z McDonald's

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?

gastronomia | 01.09.2025

Fit Cake za granicą

Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.

gastronomia | 22.08.2025

Polska sieć franczyzowa w Egipcie!

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.

gastronomia | 11.08.2025

Franczyza restauracyjna z autorskim menu

Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?

gastronomia | 06.08.2025

Rośnie sieć Berlin Döner Kebap

Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.

gastronomia | 04.08.2025

Otwieramy pub studencki

– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.

gastronomia | 04.08.2025

Nowa franczyza z tureckim burgerem

Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.

gastronomia | 22.07.2025

Od cukrzycy do franczyzy

Jagoda i Robert Wojtkowscy nie mogli znaleźć nikogo, kto zrobi im tort weselny bez cukru i laktozy. Teraz sami robią zdrowe przysmaki, jako franczyzobiorcy Fit Cake.

2
3
4
5
następna  
ostatnia