gastronomia

gastronomia | 08.05.2025

Marketing przynosi efekty

Cafe Słodziak mocno stawia na social media. Marka otworzyła też nowy punkt franczyzowy.

Cafe Słodziak mocno stawia na social media. Marka otworzyła też nowy punkt franczyzowy.

gastronomia | 08.04.2025

Biznes sezonowy od 7 tys. zł

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.

gastronomia | 02.04.2025

Tańsza inwestycja z Berlin Döner Kebap

Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.

gastronomia | 01.04.2025

Otwórz biznes z Lviv Croissants

– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.

gastronomia | 26.03.2025

Plany Burger Kinga

Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?

gastronomia | 21.03.2025

Zarabiaj na kebabie

Carat Kebab systematycznie otwiera nowe lokale. Często łączą pod jednym dachem kilka marek tego samego franczyzodawcy.

gastronomia | 03.03.2025

Szukamy franczyzobiorców na Targach Franczyza

– Na Targi Franczyza mamy dla franczyzobiorców specjalną promocję – zapowiada Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak.

gastronomia | 28.02.2025

Licencja na sushi

Sushi Story do końca roku chce rozbudować sieć we wszystkich dużych miastach. Franczyzobiorców będzie szukać m.in. na Targach Franczyza, 13-14 marca.

gastronomia | 21.02.2025

Koncepty do wyboru

Maxipizza szuka franczyzobiorców już w średniej wielkości miastach. Oprócz sieci pizzerii rozwija też drugi, oryginalny koncept.

gastronomia | 12.02.2025

Chinkalnia szykuje się do otwarć

Chinkalnia dopina umowy najmu na kolejne własne restauracje, ale nie rezygnuje też z rozwoju we franczyzie. Franczyzowy lokal marka otworzyła nawet na Cyprze.

gastronomia | 04.02.2025

Sahar Kebab z mobilnej przyczepy

Sahar Kebab chce rozwinąć sieć swoich przyczep gastronomicznych w całej Polsce. Czym się wyróżnia na tle konkurencji?

gastronomia | 31.01.2025

Sweet Gallery poszerza zasięgi

Sweet Gallery utrzymuje szybkie tempo rozwoju. W bieżącym roku planuje ok. 450 nowych otwarć.

gastronomia | 21.01.2025

Przepis na langosze

Koncept Langos rozwija sieć foodtrucków z węgierskimi langoszami. Czy da się na tym zarobić?

gastronomia | 14.01.2025

Franczyza z Cukiernią Sowa

Cukiernia Sowa szuka partnerów, którzy w dłuższej perspektywie poprowadzą więcej niż jeden lokal.

gastronomia | 13.01.2025

Stabilny popyt

– Franczyza, zwłaszcza w stabilnych i rozwijających się konceptach gastronomicznych, może znacząco zwiększyć szanse powodzenia – mówi Andrzej Pelc-Gonera, CEO Sushi Kushi.

gastronomia | 09.01.2025

Multifranczyzobiorcy lubią Fit Cake

Co piąty franczyzobiorca Fit Cake decyduje się na otwarcie kolejnego lokalu.

gastronomia | 30.12.2024

Dwa biznesy w jednej przyczepie

Lodolandia & Kołacz na Okrągło wykorzystuje elastyczność oferty i szybki rebranding, by zapewnić ciągłość biznesu przez cały rok. Jak działa taki model biznesowy?

gastronomia | 14.12.2024

Biznes z niską inwestycją na start

Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów, które zachwycą smakiem. Franczyzodawca konceptu Lodolandia & Kołacz na Okrągło dzieli się nim ze swoimi franczyzobiorcami.

gastronomia | 12.12.2024

Otwieramy lokal z sushi

Z Atelier Herosima franczyzobiorcy mogą otworzyć lokale w kilku różnych formatach. A jakie wsparcie otrzymają od franczyzodawcy?

2
3
4
5
następna  
ostatnia