gastronomia

Da Grasso idzie na Pomorze i Śląsk
Ponad 120 pizzerii będzie liczyć pod koniec 2006 r. sieć Da Grasso. Na najbliższe miesiące przygotowywane jest co najmniej 14 otwarć. Potem kolejne. Nowe lokale pojawią się m.in. na Śląsku i północy Polski.

Franczyza Coffee Singidunum w nowej firmie
Studio Cafe to nowo powstała firma, która przejęła sieć sklepów-kawiarni Coffee Singidunum od dotychczasowego właściciela – spółki Ikaria.

Na nowości najbardziej otwarta jest młodzież
- o biznesie kawowym mówi Jasmin Soljanin z palarni kawy i sieci kawiarni Singidunum.

Subway w Krakowie i Warszawie
Subway zamierza na jesieni otworzyć dwie nowe restauracje. Jedna będzie się mieścić w centrum handlowym Nowe Miasto w Krakowie, a druga w centrum handlowym Złote Tarasy w Warszawie.

McDonald’s i zdrowy tryb życia?
W Kalifornii McDonald’s w swoich restauracjach otwiera fitness kluby.

Crunchy Chicken w katalogu franczyz i systemów partnerskich
W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieć Crunchy Chicken, drugią markę, należącą do firmy Tele Pizza.

Stołeczne lokale w wirtualnej restauracji
Warszawskie restauracje mogą skorzystać z nowego kanału sprzedaży – muszą tylko zgłosić się do wirtualnej restauracji, w której klienci zamawiają posiłki za pośrednictwem internetu.

Indyjski McDonald’s - bez hamburgerów
Sieć McDonald’s nie może sprzedawać w Indiach swojego najsłynniejszego produktu, bo hindusi nie jedzą wołowiny.

Green Way celuje w Warszawę
Sieć barów wegetariańskich Green Way powiększyła się o dwa kolejne lokale. Oba Przystanki Zdrowia uruchomiono w Warszawie.

McDonald’s myśli lepiej niż inni o zdrowej żywności
Według raportu JP Morgan, większość z 25 czołowych producentów, detalistów i usługodawców dostarcza bardzo skąpych informacji na temat zdrowia i wpływu jakie ich produkty mają na zdrowie. Wśród firm, które wypadły najlepiej znalazł się m.in. McDonald’s.

North Fish wchodzi do miast
Właściciel sieci restauracji North Fish planuje budowę ogólnopolskiej sieci gastronomicznej oferującej dania z ryb i owoców morza.

Lato dla podniebienia w Daily Cafe
Wraz z nadejściem aury wiosenno-letniej, większość restauracji i kawiarni wprowadza zmiany w menu.

Niszę trzeba wykorzystać
- rozmowa z Sławomirem Rogozińskim, dyrektorem regionalnym Telepizza Poland.

Nie do lokalu, ale do kogoś
- rozmowa z Robertem Sową, szefem kuchni hotelu Jan III Sobieski. Gotował dla piłkarskiej reprezentacji Polski.

Zobacz McDonald’s w przekroju!
McDonald’s Polska zaprasza do zwiedzania restauracji w całej Polsce w ramach akcji Dni Otwartych Drzwi.

McDonald’s pracuje nad personelem
Brytyjski oddział sieci McDonald’s chce poprawić wizerunek firmy w oczach personelu i potencjalnych pracowników McD. Odpowiada na zarzuty stawiane do tej pory firmie za pomocą plakatów.

Rodeo Drive już działa
Pierwszy lokal nowego konceptu restauracyjnego AmRestu o nazwie Rodeo Drive otwarto we Wrocławiu, kolejny powstanie wkrótce w Warszawie.

Pizza schodzi do podziemia
Sieć Pizza Dominium otwiera kolejną restaurację w Warszawie. Nowa pizzeria powstanie wkrótce w pasażu podziemnym Dworca Centralnego.

Apetyt na Telepizzę
Portugalska firma Ibersol chce przejąć za 597 mln euro w gotówce hiszpańską sieć pizzerii Telepizza.

Coraz większa Chata Polska
W pierwszym kwartale 2006 roku Chata Polska powiększyła sieć o 6 nowych sklepów.
ZOBACZ W KATALOGU

















































































