gastronomia

gastronomia | 21.01.2025

Przepis na langosze

Koncept Langos rozwija sieć foodtrucków z węgierskimi langoszami. Czy da się na tym zarobić?

Koncept Langos rozwija sieć foodtrucków z węgierskimi langoszami. Czy da się na tym zarobić?

gastronomia | 09.01.2025

Multifranczyzobiorcy lubią Fit Cake

Co piąty franczyzobiorca Fit Cake decyduje się na otwarcie kolejnego lokalu.

gastronomia | 30.12.2024

Dwa biznesy w jednej przyczepie

Lodolandia & Kołacz na Okrągło wykorzystuje elastyczność oferty i szybki rebranding, by zapewnić ciągłość biznesu przez cały rok. Jak działa taki model biznesowy?

gastronomia | 14.12.2024

Biznes z niską inwestycją na start

Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów, które zachwycą smakiem. Franczyzodawca konceptu Lodolandia & Kołacz na Okrągło dzieli się nim ze swoimi franczyzobiorcami.

gastronomia | 12.12.2024

Otwieramy lokal z sushi

Z Atelier Herosima franczyzobiorcy mogą otworzyć lokale w kilku różnych formatach. A jakie wsparcie otrzymają od franczyzodawcy?

gastronomia | 10.12.2024

Nazwa adekwatna do menu

Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?

gastronomia | 09.12.2024

Zapiekanki na licencji franczyzowej

Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?

gastronomia | 05.12.2024

Nowe menu od franczyzodawcy

Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.

gastronomia | 02.12.2024

Przepis na kebab

Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.

gastronomia | 01.12.2024

Biznes, który zarabia cały rok

Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?

gastronomia | 25.11.2024

Polska pizza wchodzi do Egiptu

Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.

gastronomia | 18.11.2024

Browar i restauracja w jednym

Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.

gastronomia | 06.11.2024

Franczyza z Kubą Wojewódzkim

Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.

gastronomia | 01.11.2024

Z korporacji do własnego biznesu

Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.

gastronomia | 21.10.2024

Croissanty w roli głównej

– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.

gastronomia | 15.10.2024

Targi Franczyza: Apetyt na biznes

Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.

gastronomia | 11.10.2024

Wendy's rekrutuje franczyzobiorców w Polsce

Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka rynków europejskich, które obejmują także Polskę.

gastronomia | 06.10.2024

Biznes dla ludzi z pasją

Co drugi przedsiębiorca decydujący się na franczyzę Fit Cake wybiera tę markę jako swój pierwszy krok w biznesie. Dlaczego?

gastronomia | 30.09.2024

Biznes, który bije rekordy

Ile może zarobić franczyzobiorca, prowadząc jeden punkt Bafra Kebab?

2
3
4
5
następna  
ostatnia