Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI to sieć kawiarnio-piekarni, która rośnie jak na drożdżach! W 2020 posiadała 30 lokali – dziś 108 (wzrost o blisko 400 proc.). Sieć sprzedaje swoje produkty w punktach stacjonarnych, w sklepie internetowym i na platformach delivery. Prowadzi niestandardowe kampanie marketingowe i wdraża przełomowe rozwiązania technologiczne.
Marka ma kilka przewag konkurencyjnych. Po pierwsze, szeroką ofertę (pieczywo – chleby, bułki, bagietki; kanapki; wrapy; focaccia; pizza; przekąski słodkie i słone; dania gotowe i produkty komplementarne do wypieków; kawa i napoje). Po drugie, elastyczny model biznesowy (możliwość tworzenia lokali w różnych lokalizacjach – centra biznesowe, dworce, galerie handlowe, osiedla mieszkaniowe, ulice miast). Po trzecie, sprawdzony model franczyzowy. Po czwarte, rozpoznawalny i lubiany brand. Po piąte, nowoczesny design. Sprzedaż wspierana jest przez nowe technologie (oparte na big data) i kanały (sprzedaż on-line i z wykorzystaniem sklepu robotycznego). Ważną część przychodów generuje usługa cateringowa (w box’ach z wypiekami) – skierowana przede wszystkim do segmentu B2B.
Sieć składa się dziś z 11 lokali franczyzowych, 87 ajencyjnych, 10 własnych (w tym sklep robotyczny).
JEDNOSTKI WŁASNE
97 (10 własnych i 87 w systemie ajencyjnym)
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
11
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- Dostęp do atrakcyjnego systemu franczyzowego z szeroką gamą produktów i usług;
- Atrakcyjna, rozpoznawalna, wspierana marka;
- Aranżacja (projekt lokalu);
- Sprzęty ruchome: piec, lady (chłodnicze, grzewcze, neutralne), ekspres, młynek, krajalnice;
- Pakiet szkoleń i strategia marketingowa.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- 300-500 tys. zł netto w zależności od lokalu
- Opłata licencyjna – 10 tys. zł netto
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
- Przygotowanie lokalu (dostosowanie go do wymogów sieci);
- Sfinansowanie części wyposażenia (fit out, sprzęty stałe: meble, mroźnia, itd.);
- Inwestycja na poziomie 300-500 tys. zł (w zależności od specyfiki lokalu – wpływa na to wiele czynników, np. stan nieruchomości).
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
ENATA BREAD Sp. z o.o.
Ul. Klimczaka 1, 02-797 Warszawa
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Tomasz Niciński
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma ENATA BREAD Sp. z o.o. (Ul. Klimczaka 1, 02-797 Warszawa ). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie goraco-polecam.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.
Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.
Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka rynków europejskich, które obejmują także Polskę.
Co drugi przedsiębiorca decydujący się na franczyzę Fit Cake wybiera tę markę jako swój pierwszy krok w biznesie. Dlaczego?
Był jednym z pierwszych franczyzobiorców McDonald's w Polsce. Kiedy otwierał swoją pierwszą restaurację, nie spodziewał się, że zwiąże się z marką na kolejne 30 lat.
Ile może zarobić franczyzobiorca, prowadząc jeden punkt Bafra Kebab?
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
– Nie podejmujemy współpracy z każdym zainteresowanym, musimy mieć poczucie dużego prawdopodobieństwa, że partner sobie poradzi – mówi Daniel Kucharski, prezes spółki Pijalnie Czekolady.
Otwierając kilka marek gastronomicznych pod jednym dachem można sporo zaoszczędzić na inwestycji. Taką możliwość daje franczyzodawca Sushi Kushi, Ramen Shop i Kiss Kimchi.
Zarabiaj z nami od 40 do 70 tys. zł miesięcznie, tworząc sieć gastronomiczną. Zachęcamy do zapoznania się z obrotami lokali oraz zasięgami w social mediach.
Cukrem i Solą w lipcu otworzyło trzy nowe lokalizacje. Większość punktów marki działa w formacie przyczep gastronomicznych.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Nadchodzi największe w tej części Europy wydarzenie na rynku franczyzy – Targi Franczyza w Warszawie. Przyjdź do PKiN 24-26 października i wybierz biznes dla siebie! W numerze bilet wstępu gratis!
Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać i sprzedaje licencję franczyzową na swój biznes.
Umowa franczyzy - dobra, czyli jaka? Na rynku franczyzowym funkcjonuje ponad tysiąc systemów franczyzowych i tyleż też wzorców umów. Jednak co decyduje o tym, że umowa jest dobra i jak to ocenić?
Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.
Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.