Krowarzywa

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

Krowarzywa to najbardziej rozpoznawalna wegańska marka w Polsce. Jesteśmy też największą wegańską firmą w branży gastronomicznej w tej części Europy. Działamy od 2013 roku. Od samego początku wzbudzaliśmy ogromne zainteresowanie klientów i mediów w Polsce i na świecie, a nasze restauracje co roku wygrywają w rankingach na najlepsze burgery, pokonując nawet te mięsne. Od czytelników Gazety Wyborczej otrzymaliśmy tytuł najlepszego miejsca street food w Warszawie. Najbardziej popularny wśród turystów z całego świata portal TripAdvisor kolejny rok z rzędu przyznał nam Certyfikat Jakości. Pisali o nas m. in. angielski National Georgaphic, francuskie magazyny lifestylowe, Forbes i The Economist, włoscy blogerzy kulinarni, a japońska telewizja nakręciła o nas reportaż. O naszych burgerach opowiadaliśmy wielokrotnie również w TVN, Polsacie, TVP i stacjach radiowych. Mamy już 101 tysięcy fanów na Facebooku i ponad 34 tysięcy na Instagramie i ciągle przybywa nowych.

Nasi klienci to w większości osoby, które na co dzień jedzą mięso, a nasze produkty traktują jako zdrową i smaczną odmianę. Spotkasz u nas: studentów i uczniów, pracowników firm, rodziców z dziećmi a także osoby starsze.

Naszych klientów obsługujemy na miejscu, na wynos i w dostawie. Delivery to od 30 % do nawet 90% sprzedaży w poszczególnych lokalach.

Budzimy pozytywne emocje, bo nasze jedzenie jest przyrządzane z pasją, naturalne, zdrowe i modne.

W Krowarzywa jesteśmy dla wszystkich, promujemy weganizm i dbamy o środowisko!

Nagrody:

  • 2013 Best Vegetarian - Warsaw Insider
  • 2013 Najlepsza Burgerownia w Warszawie - Example.pl
  • 2014 Warszawska Pyza - Najlepszy Lokal Street Food - Gazeta Wyborcza
  • 2014 Restauracja Roku - Warszawiaki
  • 2016 Najlepsze Miejsce dla Wegetarian - Zomato
  • 2017 Ulubione Wegańskie Jedzenie w dostawie - UberEats
  • 2018 Warszawiaki - Bar Roku 2018 Best Place Kraków - Local Life
  • 2018 Best Vegan Restaurant Poland Franchise – Food&Drink Awards - Londyn
  • 2019 Bar roku - Warszawiaki 
  • 2019 Ulubione wegańskie jedzenie użytkowników ubereats 2018
  • 2019 Debiut Roku - Franchising Awards
  • 2015, 2016, 2017, 2018, 2019  Certyfikat Jakości - TripAdvisor 
  • 2019 Najlepsze burgery w Warszawie 2019 - Ranking czytelników Nasze Miasto
  • 2019 Najlepsza restauracja wegańska/wegetariańska - Food Business Awards 
  • 2019 Najlepszy Roślinny Debiut Gastronomiczny (Beyond Burger) - Roślinniejemy

JEDNOSTKI WŁASNE

  1. ul. Hoża 29/31, Warszawa
  2. Al. Jana Pawła II 41a, Warszawa
  3. ul. Sławkowska 8, Kraków

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

  • ul. Sienkiewicza 14, Białystok
  • ul. Brzozowa 15, Gdańsk
  • ul. Rzeźnicza 34, Wrocław
  • ul. Podmurna 52, Toruń
  • ul. Matejki 6A, Rzeszów
  • ul. Kantaka 10, Poznań
  • ul. Dzwonnicza 3, Warszawa - Ursynów
  • ul. Piotrkowska 115/119, Łódź
  • ul. Rosy Bailly 1, Warszawa - Bemowo
  • ul. Monte Cassino 3, Szczecin
  • ul. Marszałkowska 27/35, Warszawa

Jednostki w przygotowaniu:

  • Warszawa - Mokotów
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

Co zapewniamy:

  • Znaną i stabilną markę, cieszącą się niesłabnącym zainteresowaniem i popularnością w mediach
  • Know How - podręcznik operacyjny
  • Większość produktów oraz sprawdzonych dostawców
  • Pełną pomoc przy otwarciu lokalu i wsparcie na początku jego działania
  • Pakiet szkoleń dla właścicieli i pracowników
  • Udział we wspólnym systemie informatycznym 
  • Identyfikację graficzną oraz strategię komunikacji
  • Promocję, reklamę i marketing 
  • Wizualizację lokalu
  • Wyłączność terytorialną
  • Udział we własnym systemie delivery
  • Współpraca sieciowa z agregatorami delivery

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

Czego potrzebujesz by otworzyć swoją restaurację?

  • Lokal od 30-130 mkw.,
  • Inwestycja w lokal, czyli remont i wyposażenie od 80 tys. pln,
  • Opłata wstępna: od 9,9 tys. pln netto,
  • Zapał i chęci do pracy,
  • Aktywne zaangażowanie w funkcjonowanie restauracji,
  • Oferta rozdzielona jest na dwa modele biznesowe:

Dark Kitchen (lokal oferujący tylko delivery)
Opłata wstępna 9,9 tys. pln (Warszawa – 19,9 tys. pln)

Lokal stacjonarny (lokal oferujący możliwość jedzenia na miejscu oraz delivery)
Opłata wstępna 9,9 tys. pln (Warszawa – 19,9 tys. pln)

Przewidywany zwrot kosztów inwestycji to ok. 18 miesięcy, Próg rentowności - 3 miesiące, Stała opłata 6% netto od obrotu​ (Warszawa – 7%. netto od obrotu)

Poszukujemy partnerów w: Warszawie, Krakowie, Katowicach, Lublinie, Trójmieście i Wrocławiu.


INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

Dobrze Sp. z o.o. Sp. k.

ul. Marszałkowska 27/35, 00-639 Warszawa

732 777 069

franczyza@krowarzywa.pl

krowarzywa.pl

Osoba do kontaktu dla kandydatów

Marcin Suski

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Krowarzywa.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.