Krowarzywa

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

Krowarzywa to najbardziej rozpoznawalna wegańska marka w Polsce. Jesteśmy też największą wegańską firmą w branży gastronomicznej w tej części Europy. Działamy od 2013 roku. Od samego początku wzbudzaliśmy ogromne zainteresowanie klientów i mediów w Polsce i na świecie, a nasze restauracje co roku wygrywają w rankingach na najlepsze burgery, pokonując nawet te mięsne. Od czytelników Gazety Wyborczej otrzymaliśmy tytuł najlepszego miejsca street food w Warszawie. Najbardziej popularny wśród turystów z całego świata portal TripAdvisor kolejny rok z rzędu przyznał nam Certyfikat Jakości. Pisali o nas m. in. angielski National Georgaphic, francuskie magazyny lifestylowe, Forbes i The Economist, włoscy blogerzy kulinarni, a japońska telewizja nakręciła o nas reportaż. O naszych burgerach opowiadaliśmy wielokrotnie również w TVN, Polsacie, TVP i stacjach radiowych. Mamy już 105 tysięcy fanów na Facebooku i ponad 37 tysięcy na Instagramie i ciągle przybywa nowych.

Nasi klienci to w większości osoby, które na co dzień jedzą mięso, a nasze produkty traktują jako zdrową i smaczną odmianę. Spotkasz u nas: studentów i uczniów, pracowników firm, rodziców z dziećmi a także osoby starsze.

Naszych klientów obsługujemy na miejscu, na wynos i w dostawie. Delivery to od 30 % do nawet 90% sprzedaży w poszczególnych lokalach.

Budzimy pozytywne emocje, bo nasze jedzenie jest przyrządzane z pasją, naturalne, zdrowe i modne.

Misja Krowarzywa: ROŚLINNE JEDZENIE DLA WSZYSTKICH

Krowarzywa vs kryzys gastronomii w pandemii

Kryzys spowodowany pandemią COVID-19 w 2020 r. w szczególności dotknął branżę gastronomiczną. Ogromne straty spowodowane brakiem możliwości sprzedaży dań doprowadziły do wielu bankructw. Kolejne obostrzenia i ograniczenia tylko pogłębiały skalę kryzysu, a kolejne restauracje znajdują się obecnie na granicy zamknięcia na stałe.

Na tle dramatycznej sytuacji w branży, Krowarzywa jest w wyjątkowo dobrej sytuacji. Kryzys dotknął również i nasze restauracje, jednak dzięki działaniu w zgodzie z naszymi wartościami, udało nam się nie tylko przetrwać, ale również utrzymać stabilny rozwój sieci, udowadniając w ten sposób, że nasze produkty są bardzo dobre, a nasz system działania sprawdza się w każdych warunkach. 

W 2020 r. zamknął się jeden lokal, ale do końca roku otworzyliśmy kolejne 4 restauracje w różnych miastach, z czego 2 przez naszych dotychczasowych Franczyzobiorców. Fakt, iż nasi Franczyzobiorcy nawet w kryzysie decydują się na otwarcie kolejnych swoich restauracji Krowarzywa stanowi najlepsze świadectwo dla marki. W 2021 r. planujemy uruchomić kolejne 10 lokali w różnych formatach, z czego część już powstaje przy udziale naszych obecnych Franczyzobiorców jako ich drugi lub nawet trzeci lokal.

Nagrody:

  • 2013 Best Vegetarian - Warsaw Insider
  • 2013 Najlepsza Burgerownia w Warszawie - Example.pl
  • 2014 Warszawska Pyza - Najlepszy Lokal Street Food - Gazeta Wyborcza
  • 2014 Restauracja Roku - Warszawiaki
  • 2016 Najlepsze Miejsce dla Wegetarian - Zomato
  • 2017 Ulubione Wegańskie Jedzenie w dostawie - UberEats
  • 2018 Warszawiaki - Bar Roku 2018 Best Place Kraków - Local Life
  • 2018 Best Vegan Restaurant Poland Franchise – Food&Drink Awards - Londyn
  • 2019 Bar roku - Warszawiaki 
  • 2019 Ulubione wegańskie jedzenie użytkowników ubereats 2018
  • 2019 Debiut Roku - Franchising Awards
  • 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020  Certyfikat Jakości - TripAdvisor 
  • 2019 Najlepsze burgery w Warszawie 2019 - Ranking czytelników Nasze Miasto
  • 2019 Najlepsza restauracja wegańska/wegetariańska - Food Business Awards 
  • 2019 Najlepszy Roślinny Debiut Gastronomiczny (Beyond Burger) - Roślinniejemy
  • 2020 Best Vegan Restaurant – Poland - Food&Drink Awards - Londyn
  • 2020 Zwycięzca edycji specjalnej konkursu -  Food Business Awards 
  • 2020 Happy Cow - Top Rated

JEDNOSTKI WŁASNE

  • ul. Hoża 29/31, Warszawa
  • Al. Jana Pawła II 41a, Warszawa
  • Plac Żelaznej Bramy 1, Warszawa

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

  • ul. Sienkiewicza 14, Białystok
  • ul. Brzozowa 15, Gdańsk
  • ul. Rzeźnicza 34, Wrocław
  • ul. Podmurna 52, Toruń
  • ul. Matejki 6A, Rzeszów
  • ul. Kantaka 10, Poznań
  • ul. Dzwonnicza 3, Warszawa - Ursynów
  • ul. Piotrkowska 115/119, Łódź
  • ul. Rosy Bailly 1, Warszawa - Bemowo
  • ul. Monte Cassino 3, Szczecin
  • ul. Marszałkowska 27/35, Warszawa
  • ul. Puławska 34, Warszawa
  • pl. Wolnica 4, Kraków
  • ul. Sławkowska 8, Kraków
  • ul. Broniewskiego 2, Łódź

Jednostki w przygotowaniu:

  • Warszawa - Białołęka
  • Gdańsk Stare Miasto
  • ul. Jasna 5, Szczecin
  • al. Rzeczpospolitej 8, Warszawa

 

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

Co zapewniamy:

  • Znaną i stabilną markę, cieszącą się niesłabnącym zainteresowaniem i popularnością w mediach
  • Know How - podręcznik operacyjny
  • Większość produktów oraz sprawdzonych dostawców
  • Pełną pomoc przy otwarciu lokalu i wsparcie na początku jego działania
  • Pakiet szkoleń dla właścicieli i pracowników
  • Udział we wspólnym systemie informatycznym 
  • Identyfikację graficzną oraz strategię komunikacji
  • Promocję, reklamę i marketing 
  • Wizualizację lokalu
  • Wyłączność terytorialną
  • Udział we własnym systemie delivery
  • Współpraca sieciowa z agregatorami delivery

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

Czego potrzebujesz by otworzyć swoją restaurację?

  • Lokal od 30-130 mkw.,
  • Inwestycja w lokal, czyli remont i wyposażenie od 80 tys. pln,
  • Opłata wstępna: od 9,9 tys. pln netto,
  • Zapał i chęci do pracy,
  • Aktywne zaangażowanie w funkcjonowanie restauracji,

Lokal stacjonarny (lokal oferujący możliwość jedzenia na miejscu oraz delivery)
Opłata wstępna 9,9 tys. pln (Warszawa – 19,9 tys. pln)

Przewidywany zwrot kosztów inwestycji to ok. 18 miesięcy, Próg rentowności - 3 miesiące, Stała opłata 6% netto od obrotu​ (Warszawa – 7%. netto od obrotu) oraz opłata marketingowa 0,5% od obrotu netto.

Poszukujemy franczyzobiorców i multifranczyzobiorców w: Warszawie, Katowicach, Lublinie, Trójmieście, Poznaniu, Wrocławiu, Częstochowie i Zakopanem.


INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

Dobrze Sp. z o.o. Sp. k.

ul. Dobra 54/41, 00-312 Warszawa

krzysztof@krowarzywa.pl

krowarzywa.pl

Osoba do kontaktu dla kandydatów

Krzysztof Bożek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Krowarzywa.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

Administratorem danych osobowych jest firma Dobrze Sp. z o.o. Sp. k. (ul. Dobra 54/41, 00-312 Warszawa). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Krowarzywa oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie krowarzywa.pl.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.