Mihiderka

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

Mihiderka® to polski koncept gastronomiczny, który oferuje w swoich lokalach wyłącznie dania kuchni roślinnej (wegańskie). Jesteśmy obecni na rynku od listopada 2015 roku. Nasze lokale są przytulne i urządzone w określonym klimacie wspólnym dla całej sieci. Sami opracowujemy receptury naszych dań, w tym także bułek do burgerów, które sami pieczemy. Nasze menu kierujemy do wszystkich zainteresowanych jedzeniem roślinnym choćby z jednego z wymienionych powodów: etyka, ekologia, zdrowie. 

Oferujemy franczyzę w zakresie prowadzenia lokalu stacjonarnego lub wyspy . Istnieje możliwość – po uzyskaniu koncesji - podawania także alkoholu (piwo, wino) powstającego w procesie opartym wyłącznie o składniki roślinne. Wszystkie dania serwujemy na talerzach porcelanowych. Jesteśmy pierwszym 100% roślinnym konceptem, który pojawił się w Centrum Handlowym, czy też Galerii Handlowej na Górnym Śląsku oraz prawdopodobnie w Polsce. 

Najbardziej popularny portal dla podróżników, Trip Advisor przyznał gliwickiej Mihiderce Certyfikat Doskonałości (Certificate of Excellence) w najkrótszym wymaganym praktycznie czasie. Oceny klientów, jakie otrzymujemy na Facebook’u są również bardzo wysokie, a ich średnia oscyluje koło 4,8. 

 Główne założenia współpracy: 

  • ofertę kierujemy do osób, które chciałyby fizycznie prowadzić własny lokal gastronomiczny oraz mają pozytywny stosunek do kuchni roślinnej, 
  • partner-franczyzobiorca opłaca całkowite koszty adaptacji, wyposażenia i uruchomienia lokalu wg ustalonej wyceny kosztów inwestycji. 
  • partner-franczyzobiorca ponosi koszt licencji w wysokości 6% od obrotu netto . Jest to opłata za korzystanie ze Znaku Firmowego franczyzodawcy a także zasila budżet marketingowy całej sieci. Nie pokrywa ona kosztów lokalnego marketingu restauracji. 
  • wszystkie formalności i sprawy związane z doprowadzeniem do otwarcia lokalu załatwia franczyzobiorca przy wsparciu i nadzorze doświadczonego zespołu franczyzodawcy, 
  • franczyzodawca oddaje franczyzobiorcy lokal wykonany pod klucz według standardowego projektu architektonicznego i technologicznego. 
  • prowadzenie lokalu wg założeń opisanych w podręczniku operacyjnym należy do obowiązków partnera-franczyzobiorcy, 
  • franczyzodawca zachowuje pełną kontrolę nad wszystkimi aspektami działalności lokalu, 
  • franczyzobiorca musi przejść proces kwalifikacji oraz odpowiedni cykl szkoleń w już istniejących lokalach Mihiderki, 
  • zapewniamy zaopatrzenie z naszej centralnej kuchni oraz wsparcie w wyborze i negocjacjach a dostawcami lokalnymi, 
  • dostarczamy wszystkie niezbędne druki (ulotki, menu, formularze) z własnej drukarni, 
  • działania marketingowe, prowadzone są wspólnie przez wszystkie lokale, a kierowane i nadzorowane przez franczyzodawcę, 
  • franczyzobiorca uczestniczy w rozwoju konceptu, 
  • szczegóły przedstawiamy po podpisaniu umowy NDA, 
  • maksymalna liczba lokali, jaką może prowadzić partner oraz ich zakres terytorialny jest ustalana indywidualnie, 
  • franczyzobiorca nie powinien zajmować się prowadzeniem innej działalności gospodarczej, jednak powinien mieć doświadczenie w jej prowadzeniu w przeszłości, niekoniecznie w gastronomii. 

Zalety naszego systemu: 

  • niskie koszty inwestycji, 
  • dania ciekawe i atrakcyjne dla konsumentów, 
  • urozmaicony wybór dań w ramach zmieniającego się co 6-8 tygodni menu, 
  • znana i lubiana marka działająca w rozwijającym się i coraz bardziej atrakcyjnym segmencie gastronomii, 
  • zapewnione zaplecze zarządczo-logistyczne pozwala franczyzobiorcy na maksymalne skupienie się na prowadzeniu lokalu i obsłudze klientów, 
  • pełne wsparcie w działaniach na drodze do otwarcia lokalu oraz bezpośrednie wsparcie w pierwszych tygodniach działalności 
  • działanie w ramach wspólnego standardu, 
  • spójny system wizualizacji. 

JEDNOSTKI WŁASNE

5+2 w przygotowaniu

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

2

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

 

 

  • pomoc w wyborze odpowiedniej lokalizacji, 
  • budowa lokalu pod klucz 
  • przygotowanie lokalu do otwarcia i wsparcie doświadczonego zespołu zaraz po otwarciu 
  • szkolenia franczyzobiorcy i obsługi, 
  • zaplecze logistyczne, marketingowe i prawne, 
  • zapewnienie wsparcia przy codziennym prowadzeniu lokalu, 
  • dostęp do wspólnego systemu informatycznego, 
  • pomoc w działaniach rekrutacyjnych personelu. 

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

 

  • Koszt inwestycji nowego lokalu zależy od lokalizacji, stanu technicznego i jego metrażu. Koszt wyspy ( pod klucz) w Centrum Handlowym nie powinien przekraczać kwoty 120 tys. zł netto. Natomiast lokalu przy ulicy lub w Food Court 200 tys. zł netto. 
  • W cenę lokalu pod klucz wliczona jest opłata wstępna za przystąpienie do Systemu.
    Przeznaczona jest na pokrycie kosztów związanych z przygotowaniem lokalu do otwarcia
    • Doradztwo i wsparcie przy negocjacji Umowy Najmu 
    • Nadzór nad budową i wystrojem 
    • Szkolenie Managera/Franczyzobiorcy, załogi 
    • Pozwolenia , zgłoszenia, koncesje 
    • Pakiet Marketingowy 
    • Koszty podróży i akomodacji osób zaangażowanych w budowę, szkolenia i nadzór (Grupa Wsparcia) 
  • Wysokość Opłaty wstępnej zależy od powierzchni i rodzaju lokalu i wynosi 25 tys. złotych, przy lokalu takim ja Wyspa wynosi 18tys. złotych. 
  • Wycena kosztów inwestycji następuje dla każdej lokalizacji indywidualnie przed podpisaniem Umowy Franczyzowej 

*Powyższa oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 Kodeksu Cywilnego

Jeśli chcesz się umówić na spotkanie wypełnij proszę , krótką ankietę, którą znajdziesz w poniższym linku. Pozwoli to nam na lepsze przygotowanie się do rozmowy 
https://mihiderka.typeform.com/to/fjBHfp5j


INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

Plant Power Sp. z o.o.

ul. Bernardyńska 1, 41-902 Bytom

+48 509 201 133

jacek.sas@mihiderka.pl

facebook.com

Osoba do kontaktu dla kandydatów

Jacek Sas-Uhrynowski 

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Mihiderka.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

Administratorem danych osobowych jest firma Plant Power Sp. z o.o. (ul. Bernardyńska 1, 41-902 Bytom). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Mihiderka oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie facebook.com.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.