Jabeerwocky® Craft Beer

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Multitap bar ... czyli pub z wieloma kranami piwnymi.
Marka Jabeerwocky istnieje od 5 lat. Jej twórcą jest Rafał Kowalczyk zaangażowany w piwną rewolucję od przeszło dekady. Znany międzynarodowy sędzia piwny, dziennikarz, ekspert sensorycznej oceny piwa, wykładowca uniwersytecki, współwłaściciel browaru Jabeerwocky.
Pierwszy lokal powstał w Warszawie w 2015 roku i od razu został doceniony przez rzesze piwnych fanów. Co roku lokal otrzymuje nagrody w plebiscytach na najlepszy pub, a w tym roku nasz lokal znalazł się na liście Top 50 Craft Beer Pubs in Europe.
Sprzedajemy tylko piwa rzemieślnicze oraz serwujemy doskonałe jedzenie w typie finger food. To sprawdzona koncepcja na dobry pub.
O prowadzeniu baru wiemy wszystko. Wprowadziliśmy własne rozwiązania techniczne i organizacyjne usprawniające pracę barmanom serwujących duże ilości piwa. Nasz cel to podawać świeże, nietuzinkowe piwa w szerokim asortymencie.
Wystrój baru jest w stylu loftowym, przemysłowym, ale wygodny i przytulny. Kanapy, wygodne krzesła i rockowa muzyka sprawiają, że mamy grono stałych klientów. Nasi partnerzy mogą liczyć na bardzo dobre warunki współpracy, wyłączność w swoim mieście i atrakcyjne ceny piw z naszego browaru.
JEDNOSTKI WŁASNE
1
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
2
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Doradzamy już na etapie planowania i przygotowania lokalu pod pubową działalność. Służymy pomocą w kwestii aranżacji wnętrz, ustawienia technologii kuchni, baru i wyszynku piwa wg naszej koncepcji. Możemy polecić architekta i wykonawców poszczególnych branż budowlanych.
Pomagamy w rekrutacji pracowników, szkolimy załogę i managerów. W trakcie działalności lokalu pomagamy w zarządzaniu stanami magazynowymi i ofertą piw. Wspieramy marketingowo, organizujemy wydarzenia w lokalu. Współpracujemy w kwestii utrzymania standardów i wysokiej jakości usług i produktów.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
Minimalna kwota wyposażenia baru to około 200 tys. zł. Wysokość kosztów remontu zależy od stanu budynku i lokalu, może zamknąć się kwotą 500 tys. zł. Oprócz jednorazowej kwoty Start-up pobieramy opłatę licencyjną w wysokości 3 proc. sprzedaży, która jest rozliczana w skali miesiąca.
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Franczyzobiorca powinien wykazać się funduszami do przeprowadzenia inwestycji oraz tytułem prawnym do lokalu (umowa najmu, akt własności, etc.).
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
JBW Pub Sp. z o.o.
ul. Wspólna 50 lok. 13, 00-684 Warszawa
+48 502 600 499
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Rafał Kowalczyk
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Kto może zostać franczyzobiorcą McDonald's oraz w jakie koncepty gastronomiczne warto zainwestować – m.in. o tym przeczytasz w nowym numerze "Własny Biznes FRANCHISING".
Franczyzodawca Jabeerwocky widzi puby pod tym szyldem w każdym dużym polskim mieście. Licencjobiorcom da wyłączność.
W styczniowym "FRANCHISING" przedstawiamy koncepty franczyzowe z branży gastronomicznej. Sprawdź, o czym jeszcze przeczytasz w nowym numerze miesięcznika.
Pub z piwami kraftowymi to pomysł na biznes pod szyldem Jabeerwocky. Twórca konceptu ma duże doświadczenie w branży piw rzemieślniczych.

– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski, menedżer ds. rozwoju restauracji Chinkalnia.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.
Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.
Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.
Teraz można zostać franczyzobiorcą inwestując jedynie 27 000 zł netto. W tym jest już wliczone zatowarowanie!

Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.
Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.
Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy koncept?
Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa bezpieczeństwo finansowe.
Franczyzodawcy marki Falla nie tylko otwierają kolejne wegańskie restauracje. Uruchomili również nowy koncept.
Antoni Policht otworzył restaurację pomimo lockdownu gastronomii. Czy nie żałuje swojej decyzji?

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.