The William Wallace whisky bar & restaurant

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Koncept restauracji o nazwie The William Wallace zaczerpnięty z kultowego filmu „Braveheart” waleczne serce powstał w 2015 rooku, kiedy to dwóch przyjaciół po pobycie w Szkocji otworzyło pierwszą restaurację w centrum Słupska. Wystrój, klimat, atmosfera a przede wszystkim wyśmienita kuchnia sprawiły, że William stał się ulubionym miejscem spotkań.
W kolejnych latach William Wallace prężnie rozwijał się na terenie Słupska zdobywając uznanie mieszkańców i turystów. Niestety jeden z przyjaciół zachorował i musiał od nas odejść. Jednak Daniel Załupka nie poddał się i wraz z fantastycznym zespołem walczył jak William Wallace.
Po latach doświadczeń i sukcesów zdecydował się powiększyć lokal o kolejne 200 mkw. i stworzenie konceptu franczyzowego opartego na sukcesie. Obecnie William Wallace to dwupoziomowa kultowa restauracja o łącznej powierzchni 400 mkw. mająca w ofercie ogromny wybór whisky, przepysznych burgerów, steków, dań z grilla. Determinacja, jakość, smak i elastyczność przyniosły sukces, którym chcę się podzielić z przyszłymi franczyzobiorcami.
JEDNOSTKI WŁASNE
2
ul. Bema 9-10, Słupsk 76-200
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
W ramach współpracy William Wallace oferuje kompleksową wiedzę na temat prowadzenia biznesu gastronomicznego, szkolenia na początku w naszym lokalu i w trakcie u franczyzobiorcy. Może liczyć on na pomoc przy wyborze, projektowaniu i adaptacji lokalu, wyborze odpowiedniego sprzętu i wszystkiego co jest związane z prowadzeniem restauracji. Bezpośredni kontakt z właścicielem i podejście do każdej franczyzy jak do swojego własnego lokalu rodzi tylko i wyłącznie sukces.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
Kwota inwestycji uzależniona jest od stanu i wielkości lokalu. Istnieje wiele możliwości otwarcia restauracji William Wallace. Odpowiedni metraż to minimum 100 mkw. w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców, choć mniejsze miejscowości również mogą okazać się odpowiednim miejscem na otwarcie William Wallace. Otwarcie lokalu 200 mkw. od podstaw wyniosło ok 300 tys. zł. Lokal po innej gastronomi zmniejszy koszty inwestycji.
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
- najważniejszą rzeczą dla nas jest zaangażowanie w prowadzenie restauracji,
- lokal 100 mkw. w miastach od 100 tys. mieszkańców.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
The William Wallace whisky bar & restaurant
ul. Bema 9-10, 76-200 Słupsk
720 832 600
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Daniel Załupka
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Kto może zostać franczyzobiorcą McDonald's oraz w jakie koncepty gastronomiczne warto zainwestować – m.in. o tym przeczytasz w nowym numerze "Własny Biznes FRANCHISING".
Dwa dni wybieraliśmy pomysły na biznes. W sobotę 17X ze względu na rygor czerwonej strefy targi zostały odwołane. Przeczytaj relację z dwóch dni targowych.
W piątek ostatni dzień Targów Franczyza w PKiN w Warszawie. Organizator zapewnił odwiedzającym bezpieczeństwo, spełniając najsurowsze rygory sanitarne. Przyjdź i bezpiecznie wybierz biznes dla siebie!
The William Wallace to restauracja na każdą okazję – od spotkania w interesach po rodzinny obiad. To także biznes, który przyniesie zyski.
– Polacy coraz chętniej sięgają po rzeczy z wyższej półki cenowej, także w gastronomii – mówi Daniel Załupka, franczyzodawca The William Wallace whisky bar & restaurant.

Otwieramy – stwierdzili przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Pomimo zakazu niektórzy zaczynają odmrażać swoje biznesy. Także franczyzowe.
– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski, menedżer ds. rozwoju restauracji Chinkalnia.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.
Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.
Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.

Teraz można zostać franczyzobiorcą inwestując jedynie 27 000 zł netto. W tym jest już wliczone zatowarowanie!
Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.
Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.
Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy koncept?
Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa bezpieczeństwo finansowe.
Franczyzodawcy marki Falla nie tylko otwierają kolejne wegańskie restauracje. Uruchomili również nowy koncept.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.