Franczyza z siódmej ulicy
Bary z kuchnią amerykańską powoli zadomowiły się nad Wisłą. Nie brakuje również chętnych do rozwijania konceptów tego typu we franczyzie - za przykład może posłużyć restauracja 7th Street, pod której logo niebawem powstanie pierwszy franczyzowy punkt.
- Nowa restauracja zostanie otwarta w połowie grudnia w pobliżu centrum handlowego Promenada. Na pierwszy kwartał przyszłego roku mamy zaplanowane jeszcze trzy otwarcia. Jednocześnie prowadzimy rozmowy z kilkoma potencjalnymi franczyzobiorcami, co może zaowocować kolejnymi otwarciami. W ciągu całego przyszłego roku chcielibyśmy otworzyć 13-15 restauracji – zapowiada Łukasz Błażejewski, właściciel sieci 7th Street. - Wraz z nowymi otwarciami postanowiliśmy również odświeżyć wygląd naszej strony internetowej, która teraz jeszcze lepiej oddaje klimat restauracji 7th Street.
Osoby, które chcą rozpocząć współpracę z 7th Street mogą otworzyć pełnowymiarową restaurację z obsługą kelnerską i rozszerzonym menu, albo bar, czyli samoobsługowy lokal z posiłkami serwowanymi w jednorazowych opakowaniach. Na przygotowanie restauracji trzeba przeznaczyć co najmniej 80 tys. zł, należy jednak pamiętać, że kwota inwestycji zależy przede wszystkim od stanu lokalu. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 5 tys. zł, co miesiąc franczyzobiorca musi płacić 2,5 tys. zł za funkcjonowanie w sieci oraz 0,5 tys. zł na fundusz marketingowy.
Lokal, w którym będzie działać 7th Street, powinien mieć co najmniej 60 m2, chociaż preferowane są powierzchnie przekraczające 100 m2. Restauracja powinna znajdować się przy ruchliwej ulicy, na osiedlu mieszkaniowym lub w centrum handlowym. Franczyzobiorca nie musi mieć doświadczenia w gastronomii. 7th Street zapewnia franczyzobiorcom nieodpłatnie część wyposażenia m.in. część urządzeń kuchennych, ekspres do kawy, zamrażalki, lodówki, ogródek letni, potykacze reklamowe oraz odzież roboczą.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Restauracja z kuchnią gruzińską
/04.12.2025
W tym roku Chinkalnia otworzyła trzy restauracje w Polsce, a jeszcze w grudniu uruchomi lokal na śródziemnomorskiej wyspie.
Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.
Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.
KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?
Sfinks Polska notuje wzrost rentowności w III kwartale 2025 r., mimo spadku przychodów jednostkowych. To efekt konsekwentnego przechodzenia na franczyzę.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Handel pod presją kosztów
/10.12.2025
Sieć Chorten przekroczyła już 3000 sklepów partnerskich, a tempo dołączania nowych punktów wciąż rośnie. Co o tym decyduje?
Mariusz Mietelski po latach pracy w gastronomii zdecydował się wejść we współpracę z siecią Żabka. Jak ocenia z perspektywy czasu swoją decyzję?
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Karolina Chmiel w trzy miesiące otworzyła pięć placówek VeloBanku. Co ją skusiło w tej franczyzie?
Sport to zdrowie. A czy zajęcia sportowe dla dzieci to dobry sposób na biznes? Franczyzodawca Akademii Młodych Sportowców przekonuje, że tak.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali