Duży lokal / Dla formatu barowego potrzebne są pomieszczenia wielkości 80 – 150 m2. Dla restauracji wymagana powierzchnia to minimum 250 m2. W każdym przypadku wymagane jest miejsce na duży ogródek sezonowy.
Sobota
22.09.2018
Franczyzodawca Jack's Bar & Restaurant chce otworzyć lokale w jeszcze czterech największych polskich miastach. Chętnie widziałby też swój brand w zagranicznych stolicach.
 

Restauracje i bary pod szyldem The Legendary Jack's Bar & Restaurant nawiązują stylistyką do lokali amerykańskich. Serwują też głównie amerykańską kuchnię (ale też dania kuchni międzynarodowej) oraz whisky Jack Daniels. Obecnie sieć liczy dwa bary oraz trzy restauracje. A niedawno franczyzodawca uruchomił w Gdańsku całkiem nowy format – salę bankietową.
 Zastosowaliśmy w niej bardzo nowoczesne rozwiązania. Np. stacjonarny mapping: na bazie materiałów dostarczonych przez klienta przygotowujemy multimedialne prezentacje, wyświetlane na trzech ścianach sali – opisuje Jacek Czauderma, franczyzodawca Jack's Bar & Restaurant.  Mamy klientów zarówno firmowych, jak i indywidualnych.

Na razie jednak sala bankietowa jest jedna i franczyzodawca dopiero zastanawia się, czy udostępniać ten format na licencji. Można natomiast we franczyzie uruchomić bar lub restaurację.
Nasz koncept przeznaczony jest jednak tylko dla największych miast. Zalecane lokalizacje to rynki główne i starówki – podkreśla Jacek Czauderma. W tej chwili negocjujemy najem lokalu przy rynku głównym w Poznaniu. Szukamy jeszcze franczyzobiorców, którzy otworzą nasze lokale przy rynkach głównych w Krakowie i Wrocławiu oraz być może także w Katowicach. W mniejszych miastach otworzyliśmy np. lokal w podwarszawskich Łomiankach i niestety musieliśmy go zamknąć.
Dla formatu barowego potrzebne są pomieszczenia wielkości 80-150 m2. Dla restauracji wymagana powierzchnia to minimum 250 m2. W każdym przypadku wymagane jest miejsce na duży ogródek sezonowy.
Franczyzodawca szacuje że koszt inwestycji to ok. 1,8 tys. zł za 1m2 – ale w przypadku lokalu przystosowanego już wcześniej do potrzeb gastronomii. Jeśli mamy natomiast do czynienia z pomieszczeniami w stanie deweloperskim, to koszty mogą wzrosnąć nawet do 2,5 tys. zł za 1m2.
 Gwarantujemy wsparcie architekta, prowadzenie nadzoru nad inwestycją oraz ekipę budowlaną, która wykonuje usługi w bardzo atrakcyjnych cenach. Jeśli jednak franczyzobiorca znajdzie tańszych budowlańców, to oczywiście może skorzystać z ich usług – dodaje Jacek Czauderma.

Jednorazowa opłata licencyjna za przystąpienie do sieci wynosi 80 tys. zł netto, ale  jak zapewnia licencjodawca – podlega negocjacjom. Comiesięczna opłata franczyzowa to 3,5 proc. od obrotu, a marketingowa 2,5 proc.
 Najbardziej cenimy partnerów z doświadczeniem w branży gastronomicznej – nie ukrywa franczyzodawca Jack's Bar & Restaurant. -Im większe doświadczenie partnera, tym bardziej elastyczne warunki franczyzy z naszej strony.
Licencjodawca zapowiada, że chętnie otworzyłby też lokale pod szyldem Jack's Bar & Restaurant w zagranicznych stolicach, np. na starówkach w Pradze, Budapeszcie czy Bratysławie. Tam także poszukuje partnerów.


Ile na inwestycję / Franczyzodawca szacuje że koszt inwestycji to ok. 1,8 tys. zł za m2 – ale w przypadku lokalu przystosowanego już wcześniej do potrzeb gastronomii.

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kimchi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa