Biesiadowo szuka masterfranczyzobiorcy

Pierwszy lokal sygnowany logo Biesiadowo powstał w 2007 roku, a już rok później ruszyła pierwsza pizzeria franczyzowa. Obecnie na terenie całej Polski działa 55 lokali, niebawem do sieci dołączą kolejne placówki. Brand Crazy Piramid Pizza, pod którym sprzedawane są pizze w rożku, zagościł na polskim rynku na początku 2010. Teraz polskiej pizzy będą mogli skosztować również Czesi i Ukraińcy.
- Pod koniec ubiegłego roku zaczęliśmy otrzymywać wiele pytań dotyczących warunków współpracy od naszych rodaków mieszkających w Czechach, na Ukrainie oraz w Irlandii. To zainteresowanie sprowokowało nas do wyjścia na nowe rynki i sprzedaży naszych konceptów do kolejnych krajów. Prowadzimy już nawet rozmowy z pierwszymi potencjalnymi masterbiorcami – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex.
Masterbiorca sieci Biesiadowo lub Crazy Piramid Pizza ma za zadanie otworzyć pierwszy lokal na terenie kraju, w którym będzie rozwijał sieć oraz stworzyć dla niej zaplecze logistyczne. Będzie też odpowiedzialny za rekrutację przyszłych franczyzobiorców. Całkowity koszt inwestycji powinien zamknąć się w 50 tys. euro. Partner nie musi wnosić żadnej opłaty licencyjnej, to samo tyczy się również przyszłych franczyzobiorców.
Dużym zainteresowaniem naszych sąsiadów cieszy się koncept Crazy Piramid Pizza. Potencjalnych partnerów przyciąga niski koszt inwestycji oraz unikalny produkt, czyli pizza w kształcie rożka. Sieć będzie rozwijana na trzy sposoby: franczyzobiorca będzie mógł otworzyć pełnowymiarową pizzerię, okienko podawcze lub wprowadzić produkty z logo Crazy Piramid Pizza do istniejącego już lokalu gastronomicznego.
Pełnowymiarowa pizzeria, to koszt 13 tys. euro oraz miesięczna opłata licencyjna w wysokości 300 euro. Okienko podawcze z pizzą rożkiem można otworzyć mając już 400 euro, opłata franczyzowa to 80 euro miesięcznie. Tyle samo kosztuje wprowadzenie produktu do każdego innego lokalu gastronomicznego.
(mak)

ZOBACZ W KATALOGU





















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Franczyza to coś więcej niż dostęp do produktów i technologii. To gotowy system, który naprawdę wspiera, a przy okazji pozwala realizować się razem, jako rodzina – mówią Barbara i Mikołaj Pawłowscy, właściciele czterech sklepów Stokrotka w województwie lubelskim.
Franczyza Akademii Pamięci to model edukacyjny z kursami technik pamięciowych dla seniorów, dorosłych i młodzieży. Zajęcia odbywają się online lub w salach wynajmowanych na godziny. Inwestycja może zwrócić się już po semestrze.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali