Biesiadowo szuka masterfranczyzobiorcy

Pierwszy lokal sygnowany logo Biesiadowo powstał w 2007 roku, a już rok później ruszyła pierwsza pizzeria franczyzowa. Obecnie na terenie całej Polski działa 55 lokali, niebawem do sieci dołączą kolejne placówki. Brand Crazy Piramid Pizza, pod którym sprzedawane są pizze w rożku, zagościł na polskim rynku na początku 2010. Teraz polskiej pizzy będą mogli skosztować również Czesi i Ukraińcy.
- Pod koniec ubiegłego roku zaczęliśmy otrzymywać wiele pytań dotyczących warunków współpracy od naszych rodaków mieszkających w Czechach, na Ukrainie oraz w Irlandii. To zainteresowanie sprowokowało nas do wyjścia na nowe rynki i sprzedaży naszych konceptów do kolejnych krajów. Prowadzimy już nawet rozmowy z pierwszymi potencjalnymi masterbiorcami – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex.
Masterbiorca sieci Biesiadowo lub Crazy Piramid Pizza ma za zadanie otworzyć pierwszy lokal na terenie kraju, w którym będzie rozwijał sieć oraz stworzyć dla niej zaplecze logistyczne. Będzie też odpowiedzialny za rekrutację przyszłych franczyzobiorców. Całkowity koszt inwestycji powinien zamknąć się w 50 tys. euro. Partner nie musi wnosić żadnej opłaty licencyjnej, to samo tyczy się również przyszłych franczyzobiorców.
Dużym zainteresowaniem naszych sąsiadów cieszy się koncept Crazy Piramid Pizza. Potencjalnych partnerów przyciąga niski koszt inwestycji oraz unikalny produkt, czyli pizza w kształcie rożka. Sieć będzie rozwijana na trzy sposoby: franczyzobiorca będzie mógł otworzyć pełnowymiarową pizzerię, okienko podawcze lub wprowadzić produkty z logo Crazy Piramid Pizza do istniejącego już lokalu gastronomicznego.
Pełnowymiarowa pizzeria, to koszt 13 tys. euro oraz miesięczna opłata licencyjna w wysokości 300 euro. Okienko podawcze z pizzą rożkiem można otworzyć mając już 400 euro, opłata franczyzowa to 80 euro miesięcznie. Tyle samo kosztuje wprowadzenie produktu do każdego innego lokalu gastronomicznego.
(mak)

ZOBACZ W KATALOGU















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Gastronomia to jedna z najliczniej reprezentowanych we franczyzie branż. Dlatego na Targach Franczyza nie może zabraknąć konceptów gastronomicznych.
Chcesz otworzyć własny biznes, ale nie wiesz, od czego zacząć? Sięgnij po nowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING", piszemy o najlepszych franczyzach 2025, nowych trendach i realnych doświadczeniach przedsiębiorców.
Stworzyli glamping, czyli alternatywną formę wypoczynku zapewniającą bliski kontakt z przyrodą. Ilona Wrońska i Leszek Lichota zapewniają, że ich Forrest Glamp to idealne miejsce, aby nabrać dystansu i zapału do pracy.
W strukturach Żabki działa obecnie ok. 1 tys. franczyzobiorców z zagranicy, z czego ponad 90 proc. stanowią obywatele Ukrainy.
Masz lokal i głowę do biznesu? Drogerie Natura dadzą Ci resztę: silną markę, pełne zatowarowanie i wsparcie, dzięki któremu możesz zarabiać od pierwszego dnia.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali