Pierogi z Himalajów

Himalaya momo promuje sztukę kulinarną Nepalu. Nazwa firmy nawiązuje do najwyższych gór świata oraz do zakręconych tybetańskich pierogów zwanych „momo”. Są one serwowane m.in. z warzywami lub z kurczakiem oraz z sosem sezamowym. Wszystkie dania są przygotowywane przez na podstawie receptur opracowanych przez kucharzy z Nepalu, Tybetu i Buthanu.
- Pierwszy lokal otworzyliśmy na warszawskiej Pradze i z powodzeniem funkcjonuje on tam od półtora roku – mówi Aneta Postek, współwłaściciel Himalaya momo. - Teraz naszym celem jest budowa sieci franczyzowej na terenie Polski, a także, jeśli się uda, w innych krajach Unii Europejskiej. Obecnie prowadzimy rozmowy z potencjalnymi partnerami zainteresowanymi prowadzeniem restauracji w Białymstoku, Wrocławiu i Krakowie.
Dla franczyzobiorców Himalaya momo przygotowała trzy koncepty współpracy. Najniższa kwota inwestycji jest wymagana do prowadzenia własnego wózka z pierogami. Zakup mobilnej jadłodajni to wydatek rzędu 25 tys. zł, z czego 5 tys. zł trzeba przeznaczyć na zakup licencji. Wózek nie ma możliwości przyrządzania potraw, przez co trzeba go regularnie zaopatrywać w funkcjonujących, stacjonarnych pierogarniach.
Stacjonarną pierogarnię może również prowadzić franczyzobiorca. Wybierając taką formę współpracy, przedsiębiorca powinien przygotować 10 tys. zł na zakup licencji oraz ok. 100 tys. zł na przystosowanie lokalu. Trzecim konceptem firmy jest tradycyjna restauracja. By ją otworzyć franczyzobiorca musi dysponować lokalem o powierzchni min. 60 m2 oraz kapitałem w wysokości min. 150 tys. zł.
W przypadku wszystkich trzech konceptów, miesięczna opłata franczyzowa i marketingowa wynosi odpowiednio 6 proc. i 1,5 proc. od obrotu netto. W zamian, partnerzy mogą liczyć na pomoc w wyborze lokalizacji, otwarciu punktu oraz doborze personelu. Firma zapewnia także szkolenie pracowników, jak i bieżące wsparcie w prowadzeniu własnej pierogarni.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

O tym, dlaczego Xtreme Fitness Gyms stawia na wolnostojące kluby, opowiada Filip Puchalski, Commercial Director marki.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Iwona Korneluk 15 lat temu otworzyła swój pierwszy sklep pod szyldem Moodo. Jak jej się współpracuje z marką?
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali