Ciacho bez cukru

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

O marce, klientach i produktach

Ciacho bez cukru to miejsce, które ludzie uwielbiają. Specjalizujemy się w produkcji zdrowych słodyczy. W naszej ofercie produktowej znajdują się ciasta, torty, lody, desery, muffiny, praliny, czekolady, lody i freakshakes. W oparciu o optymalny bilans mikro i makro składników stworzyliśmy receptury bez cukru, bez glutenu, bez laktozy, proteinowe, ketogeniczne oraz roślinne. Tworząc receptury zadbaliśmy nie tylko o niski indeks glikemiczny ale również o proste założenia- smacznie, naturalnie i zdrowo.
Ciacho to przestrzeń o industrialnym stylu, zapachu kawy i wypieków. Oferujemy słodkości bez wyrzutów sumienia, na miejscu, na wynos i na zamówienie. Nasze produkty spełniają wymagania wegan oraz osób cierpiących na nietolerancje pokarmowe. Znaleźliśmy uznanie wśród diabetyków, sportowców, osób dbających o dietę, zdrowy styl odżywiania oraz wśród miłośników tradycyjnych wypieków.

Co nas wyróżnia?

Koncept zgodny z powszechnymi trendami i nowy wymiar cukiernictwa. Efektem współpracy z technologiem żywności, dietetykiem i cukiernikiem są wypracowane receptury na słodkości które zaspokajają najbardziej wymagających. Unikatowy produkt z bardzo wysokiej jakości składników przekonuje świadomych klientów, a oni podkreślają, że smakowo bronią się same. Opinie w sieci tylko potwierdzają wiarygodność. Mamy sprawdzony w kilku miastach model biznesowy oraz przepis na lokalny rozwój z kawiarniami, restauracjami i domami weselnymi.

Cele i założenia

Celem  Ciacho bez cukru jest nieustanny rozwój. Z wiarą i ufnością w markę, produkt i potrzeby rynku oferujemy możliwość współpracy. Chcielibyśmy aby każdy miał dostęp do naszych słodkości w swoim mieście. Jesteśmy zaangażowani w tworzenie każdego nowego punktu i oferujemy pomoc na każdym etapie rozwoju. Każdy nowy punkt  traktujemy jak własny dokładając wszelkich starań, aby wszystko zostało dopięte na ostatni guzik.

Kogo szukamy?

Od partnerów w biznesie oczekujemy zaangażowania w działalność własnego lokalu, uczciwości biznesowej, szanowania zasad sieci i utrzymania standardów.

Od czego zacząć? 

Ciacho bez cukru to stabilny biznes, który dynamicznie się rozwija. Mamy sprawdzony produkt i know how. Ciacho to nie tylko zyski ale również satysfakcja, którą najlepiej wyrażają nasi klienci dziękując za to, że jesteśmy. To dodaje nam skrzydeł i sprawia, że chcemy poszerzać horyzonty. Jeżeli chcesz mieć swoją cukiernie bez cukru i sprawdzony przepis na sukces – wypełnij formularz i wyślij zapytanie - pomogę Ci otworzyć Twój słodki biznes.

JEDNOSTKI WŁASNE

2

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

7  (+ 6 w procesie uruchamiania)

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

Co oferujemy?

  • wsparcie: na każdym etapie współpracy zapewniamy wszechstronną i aktywną pomoc w tworzeniu i prowadzeniu lokalu pod silną i rozpoznawalną marką Ciacho bez cukru
  • doradztwo: zapewniamy pomoc przy wyborze lokalu,  urządzeń gastronomicznych oraz przekazujemy wypracowane praktyki na lokalny rozwój.
  • sprawne uruchomienie: 2 miesiące! to nasz średni czas od podpisania umowy franczyzowej do momentu uruchomienia lokalu
  • projekt techniczny lokalu - przystosowanie lokalu pod kątem rozkładu  pomieszczeń, wentylacji, instalacji elektrycznej oraz instalacji wod- kan
  • projekt technologiczny lokalu - uwzględnia przystosowanie do przepisów i wymogów sanitarnych,  pełne wyposażenie, ergonomie produkcji i obsługi, podstawowe zasady funkcjonowania lokalu
  • dokumentacja lokalu podręcznik HACCP, procedury GMP - niezbędne i wymagane przez Sanepid
  • identyfikacja wizualna lokalu -pakiet standard: projekt wykonania semaforów, windbanerów i folii brandingowych, projekt: wizytówki, kary lojalnościowej, etykiet, naklejek,  menu, księga znaku
  • identyfikacja wizualna lokalu - pakiet premium: gotowy semafor zewnętrzny i wewnętrzny, windbanery  i folie brandingowe, wizytówki, karty lojalnościowe, naklejki, etykiety,  menu, księga znaku
  • intuicyjny jednolity dla sieci system sprzedaży wspierający zamówienia, obsługę i promocje
  • podręcznik operacyjny: zasady prowadzenia lokalu Ciacho bez cukru, standardy obsługi klienta, księga znaku, materiały pomocnicze, know-how
  • pełna lista dostawców surowców, produktów i opakowań z wypracowanymi dla sieci rabatami z zapewnieniem dostaw pod same drzwi lokalu
  • gwarancja terytorialna: zabezpieczamy naszych parterów wyłącznością na prowadzenie lokalu Ciacho bez cukru na obszarze miasta / dzielnicy.
  • przepiśnik: lista przepisów i procedur aktualizowana przez cały okres trwania umowy
  • szkolenia: przeprowadzamy w lokalu naszego partnera biznesowego. Udzielamy praktycznych wskazówek z zakresu prowadzenia kawiarni Ciacho bez cukru. Zapewniamy szkolenie z zakresu produkcji wyrobów, sprzedaży, zarządzania, standardów obsługi klienta i jesteśmy z Tobą w pierwszych dniach od otwarcia nowego punktu dbając o to aby wszystko było dopięte na ostatni guzik.  Dodatkowo zapewniamy możliwość korzystania z bezpłatnych szkoleń uzupełniających i podnoszących kwalifikacje załogi.
  • marketing: przekazujemy praktyczne porady i wskazówki do prowadzenia indywidualnych lokalnych działań marketingowych w social mediach lub oferujemy współprace z profesjonalna agencją reklamową.  
  • indywidualne wsparcie, propozycje ulepszeń, dbanie o innowacyjność, obsługa strony internetowej
  • dodatkowo: dostęp do bazy profesjonalnych zdjęć produktowych, materiałów, pomocniczych, promocyjnych i ofertowych aktualizowanych przez cały okres trwania umowy

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

Opłaty:

  • opłata franczyzowa standard: wstępna: 22.000 netto /  bieżąca: 500 netto  + 1% obrotu
  • opłata franczyzowa premium: wstępna: 27.000 netto /  bieżąca: 500 netto  + 1% obrotu

Działania inwestycjne:   

  • wyposażenie: lada chłodnicza, konserwator na lody, ekspres ciśnieniowy, blaty oraz stoły robocze, roboty kuchenne, urządzenia chłodnicze i grzewcze, wyposażenie sali konsumpcyjnej, zabudowa baru, system sprzedaży 40-50tys
  • przystosowanie lokalu: architektura wnętrza, wyposażenie dodatkowe sali oraz zaplecza, oświetlenie, usługi wod - kan, usługi stolarskie, usługi budowlane, materiał, sanitariaty wentylacja, klimatyzacja.

Całkowity koszt:

Zależy głównie od stanu technicznego natomiast z doświadczeń całość inwestycji dla lokalu o powierzchni 50m2 powinna się zamknąć w 100tys natomiast przy wyborze większego lokalu około 70-100m2  należy doliczyć 10-20 tys.

Lokalny rozwój:

  • rozszerzenie o drugi punkt sprzedaży w ramach wyłączności terytorialnej to inwestycja na poziomie 30 tys. zł

Obroty:

  • Model biznesowy pozwala na osiągnięcie przychodów na poziomie 30.000-60.000
  • Średni czas zwrotu z inwestycji zależy głównie od lokalizacji, przy średnich obrotach szacowany jest na okres 8-18 miesięcy

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

  • punkt w łatwo dostępnej i widocznej lokalizacji, o dużym natężeniu ruchu pieszego, z witrynami od strony ulicy (ulice handlowe, duże osiedla lub w galerie handlowe)
  • minimalna powierzchnia pierwszego lokalu to 50 m2
  • minimalna liczba mieszkańców: 20 tys.

INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

IN-TIME Karol Babicz

Kościuszki 3, 20-006 Lublin (adres Kawiarni); Nałkowskich 105/8 , 20-470 Lublin (siedziba)

kontakt@ciachobezcukru.pl

ciachobezcukru.pl

Osoba do kontaktu dla kandydatów

Karol Babicz

tel. 507565143

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Ciacho bez cukru.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

Administratorem danych osobowych jest firma IN-TIME Karol Babicz (Kościuszki 3, 20-006 Lublin (adres Kawiarni); Nałkowskich 105/8 , 20-470 Lublin (siedziba)). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Ciacho bez cukru oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie ciachobezcukru.pl.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.