Ciacho bez cukru

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

Sieć franczyzowa Ciacho bez cukru

O marce, klientach i produktach

Ciacho bez cukru to manufaktura słodkości. Nasi goście wchodząc do lokalu czują zapach świeżo wypiekanych biszkoptów, serników i prażonych orzechów, które pobudzają kubki smakowe. Przechodząc przez próg lokalu nie trzeba długo szukać, kolorowa witryna wypełniona po brzegi wyrobami naszego autorstwa przyciąga wzrok poszukujących zdrowych słodyczy. W witrynie znajdziemy ciasta, torty, muffiny, praliny, desery, tarty, cake popsy, monoporcje - czyli wszystko to co tygrysy lubią najbardziej   Oferujemy również freakshake, lody, czekolady, a także napoje gorące.


Wszystkie produkty w standardzie są bez białego cukru i bez glutenu. W ofercie mamy również produkty wegańskie,  bez laktozy, proteinowe oraz keto. Każdy wyrób opatrzony jest etykietą zawierającą wartości odżywcze, ładunek glikemiczny, opis i inne informacje pozwalające dokonywać Klientom świadomych wyborów. To bardzo ważne, ponieważ świadomość społeczeństwa z zakresu zdrowego odżywiania jest coraz większa. Jest to szczególnie istotne dla osób na dietach niskocukrowych, bezglutenowych, ketogenicznych czy wegańskich. Naszymi gośćmi są sportowcy, diabetycy, celiacy, weganie jak i zarówno Ci, którzy po prostu lubią coś słodkiego. Oferujemy słodkości bez wyrzutów sumienia, na miejscu, na wynos i na zamówienie. W naszym standardzie są produkty o najwyższej jakości oraz realizacja prostych założeń – smacznie, naturalnie i zdrowo.


Marka wywodzi się z Lublina. Pomysł na stworzenie ogólnopolskiej marki Ciacho bez Cukru powstał 2018 roku w wyobraźni właściciela marki Karola Babicza. To w swoim rodzinnym mieście otworzył pierwszą cukiernię bez cukru. Wyroby jego autorstwa szybko zdobyły uznanie  mieszkańców, a teraz zdobywają uznanie Klientów w całej Polsce. Zespół specjalistów, technologów żywności, dietetyków i wykwalifikowanych cukierników nieustannie dąży do doskonalenia naszych produktów, ulepsza receptury uzależniając niepowtarzalnym smakiem tysiące Polaków.  

„W kuchni ogranicza nas jedynie wyobraźnia” – to motto marki Ciacho bez cukru.

Co nas wyróżnia?

  • Koncept zgodny z powszechnymi trendami i nowy wymiar cukiernictwa. Efektem współpracy z technologiem żywności, dietetykiem i cukiernikiem są wypracowane receptury na słodkości które zaspokajają najbardziej wymagających. Unikatowy produkt z bardzo wysokiej jakości składników przekonuje świadomych klientów, a oni podkreślają, że smakowo, nie odbiegają od tradycyjnych i bronią się same. Opinie w sieci tylko potwierdzają wiarygodność.
  • Mamy sprawdzony model biznesowy odporny na kryzysy gospodarcze. We współpracy bardzo cenimy sobie komfort i działamy w taki sposób aby nasi Franczyzobiorcy czuli się jak w swojej kawiarni, zapewniamy wysoką kulturę organizacji i regularnie organizujemy spotkania z partnerami. Przekazujemy wiedze i kompetencje przez moduł do nauczania tak aby każdy mógł się uczyć i rozwijać w swoim tempie. Nota bene – zapewniamy szybki czas uruchomienia – nawet w 2 miesiące od podpisania umowy franczyzowej.

 

JEDNOSTKI WŁASNE

2

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

13

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

Na każdym etapie współpracy zapewniamy wszechstronne i aktywne wsparcie  w tworzeniu i prowadzeniu lokalu pod silną i rozpoznawalną marką Ciacho bez cukru. Oferujemy wsparcie w 5 obszarach:

  • lokal i infrastruktura
  • dokumentacja
  • szkolenia
  • marketing i promocje
  • współpraca

Lokal i infrastruktura:

  • na wstępie zawsze ustalamy indywidualną strategię rozwoju i zapewniamy wsparcie w doborze odpowiedniego lokalu
  • przeprowadzamy audyt analizując warunki techniczne oraz potencjał rynku
  • wykonujemy dla Ciebie projekt techniczny – zapewni on właściwe przystosowanie lokalu pod kątem prac ogólnobudowlanych,  instalacji wentylacji, instalacji elektrycznej oraz wodno-kanalizacyjnej
  • zapewniamy ze swojej strony projekt technologiczny lokalu  uwzględniając przystosowanie do przepisów i wymogów sanitarnych,  dostosujemy wyposażenie zapewniając ergonomie produkcji i obsługi
  • bardzo ważne jest dla nas sprawne uruchomienie: możemy się pochwalić uruchomieniem lokalu nawet w 2 miesiące od podpisania umowy franczyzowej
  • projekt reklamy zewnętrznej lokalu
  • to oczywiste, że nasi Partnerzy nie chcą miedzy sobą konkurować dlatego zapewniamy gwarancję terytorialną: zabezpieczamy tym interesy naszych Parterów wyłącznością na prowadzenie lokalu Ciacho bez cukru na obszarze miasta/dzielnicy

Dokumentacja:

  • dokumentacja lokalu: podręcznik HACCP, procedury GMP - niezbędne i wymagane przez Sanepid
  • podręcznik operacyjny to nasza biblia biznesu, zawiera dobre praktyki i wzorce prowadzenia lokalu Ciacho bez cukru, standardy obsługi klienta, instrukcje
  • receptury i gotowe przepisy, aktualizujemy je przez cały okres trwania umowy poszerzając ofertę o nowy asortyment i wkładki sezonowe
  • atesty, badania, certyfikaty, umowy kadrowe
  • Szkolenia:
  • szkolenia cukiernicze z zakresu produkcji wyrobów
  • szkolenia ze sprzedaży, standardów obsługi klienta
  • szkolenie biznesowe z zakresu operacyjnego zarządzania lokalem
  • jesteśmy z Tobą dbając o to aby wszystko było dopięte na ostatni guzik

Marketing i promocje:

  • zapewniamy ogólnopolskie działania i kampanie reklamowe budujące wizerunek marki
  • przekazujemy praktyczne rady i wskazówki jak prowadzić lokalne social mediach lub oferujemy współprace z profesjonalną agencją reklamową
  • dostęp do profesjonalnych materiałów marketingowych: logo, księga znaku, spersonalizowane wizytówki, karty lojalnościowe, folie reklamowe, vouchery
  • baza profesjonalnych grafik i zdjęć produktowych
  • Współpraca
  • zapewniamy bieżącą obsługę strony internetowej wraz z narzędziami do obsługi zamówień online
  • zapewniamy współpracę z dystrybutorami, z którymi mamy wypracowane dla całej sieci najlepsze warunki cenowe na zakup surowców i produktów
  • posiadamy  i zapewniamy dostęp do narzędzi szkoleniowo-doradczych, ponieważ wiemy, że prowadzenie biznesu to nieustanny rozwój. Platforma sieci Ciacho bez cukru zapewnia bieżące wsparcie i zachowanie rytmu pracy i pulsu biznesu, który dynamicznie ewoluuje.
  • intuicyjny jednolity dla sieci system sprzedaży wspierający zamówienia, obsługę i promocje
  • indywidualne wsparcie, propozycje ulepszeń, dbanie o innowacyjność.

 


PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

Opłaty:

Opłata franczyzowa: 25 tys. netto za pełny asortyment produktowy bez żadnych dodatkowych dopłat

Działania inwestycjne:   

  • wyposażenie: lada chłodnicza, konserwator na lody, ekspres ciśnieniowy, stoły robocze, roboty kuchenne, urządzenia chłodnicze i grzewcze, wyposażenie sali konsumpcyjnej, zabudowa baru, system sprzedaży to inwestycja od 30-50 tys. zł w zależności od wielkości lokalu
  • adaptacja  lokalu: architektura wnętrza, dekoracja sali, oświetlenie, usługi wodno kanalizacyjne, usługi stolarskie, budowlane, sanitariaty wentylacja, klimatyzacja to koszt od 15 do 50 tysięcy zł w zależności od wielkości lokalu

Całkowity koszt:

Zależy głównie od stanu technicznego natomiast z doświadczeń całość inwestycji dla lokalu o powierzchni 50m2 powinna się zamknąć w 100 tys. zł natomiast przy wyborze większego lokalu około 70-100m2  należy doliczyć 10-20 tys.zł.

Lokalny rozwój:

Nasi partnerzy przyjmując w ramach wyłączności terytorialnej przyjmując strategie rozwojową mogą otworzyć kolejny lokal bez dodatkowych wstępnych opłat. Wykorzystując jedno zaplecze produkcyjne  mogą rozwijać swoją sieć pod marką Ciacho bez cukru tworząc kolejne punkty sprzedaży.

Obroty:

  • Model biznesowy pozwala na osiągnięcie przychodów na poziomie 30.000-60.000
  • Średni czas zwrotu z inwestycji zależy głównie od lokalizacji, przy średnich obrotach szacowany jest na okres 8-18 miesięcy

 


PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

  • Zaangażowanie, chęć rozwoju
  • punkt w łatwo dostępnej i widocznej lokalizacji, o dużym natężeniu ruchu pieszego, z witrynami od strony ulicy (ulice handlowe, duże osiedla lub w galerie handlowe)
  • minimalna powierzchnia pierwszego lokalu to 50 m2
  • minimalna liczba mieszkańców: 20 tys.zł.

Cele i założenia

Celem  Ciacho bez cukru jest nieustanny rozwój. Z wiarą i ufnością w markę, produkt i potrzeby rynku oferujemy możliwość współpracy. Chcielibyśmy aby każdy miał dostęp do naszych słodkości w swoim mieście. Jesteśmy zaangażowani w tworzenie każdego nowego lokalu i oferujemy wsparcie  naszym partnerom biznesowym na każdym etapie rozwoju. Wyróżnia nas indywidualne podejście do każdego partnera, a  nowy  lokal traktujemy jak własny dokładając wszelkich starań, aby wszystko zostało dopięte na ostatni guzik.

Kogo szukamy?

Od partnerów w biznesie oczekujemy zaangażowania w działalność własnego lokalu, uczciwości biznesowej, szanowania zasad sieci i utrzymania standardów.

Od czego zacząć?

Ciacho bez cukru to stabilny biznes, który dynamicznie się rozwija. Mamy sprawdzony produkt i know how. Ciacho to nie tylko zyski ale również satysfakcja, którą najlepiej wyrażają nasi klienci dziękując za to, że jesteśmy. To dodaje nam skrzydeł i sprawia, że chcemy poszerzać horyzonty. Jeżeli chcesz mieć swoją cukiernie bez cukru i sprawdzony przepis na sukces – wypełnij formularz i wyślij zapytanie - pomogę Ci otworzyć Twój słodki biznes.


INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

IN-TIME Karol Babicz

Kościuszki 3, 20-006 Lublin (adres Kawiarni); Nałkowskich 105/8 , 20-470 Lublin (siedziba)

kontakt@ciachobezcukru.pl

ciachobezcukru.pl

Osoba do kontaktu dla kandydatów

Karol Babicz

tel. 507565143

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Ciacho bez cukru.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

Administratorem danych osobowych jest firma IN-TIME Karol Babicz (Kościuszki 3, 20-006 Lublin (adres Kawiarni); Nałkowskich 105/8 , 20-470 Lublin (siedziba)). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Ciacho bez cukru oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie ciachobezcukru.pl.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.