Comparello Bello

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Comparello Bello to sycylijskie wyrażenie, które oznacza mój przyjaciel. Koncepcja restauracji, która łączy tradycję i nowoczesność, ma na celu oferowanie wysokiej jakości włoskich potraw i napojów w korzystnych cenach. Miejsce będzie typowo włoską restauracjią: produkty i wina są produkowane i sprowadzane z Włoch, szkolenia z włoskimi szefami kuchni i twórcami pizzy, oryginalne włoskie receptury, włoscy właściciele i menedżerowie lub przyjaciele Włoch.
Marka poszukuje filii w Warszawie i innych dużych miastach, ale jest również zainteresowana potencjalnymi partnerami lub master franczyzobiorcami mieszkającymi w Polsce, aby rozpocząć i skonsolidować przyszłą sieć w kraju.
Partnerzy ponoszą koszty tantiemów w wysokości 4 % od dwumiesięcznego obrotu w ciągu pierwszych dwóch lat, 5 % w kolejnych latach. Brak opłaty początkowej.
JEDNOSTKI WŁASNE
2 lokale we Włoszech, Sycylia (miasto Messyna)
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
1 lokal we Włoszech, Sycylia (miasto Palermo)
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- Szkolenie we Włoszech (szef kuchni, menadżer sali)
- Informacje i dostawy co do wyposażenia lokali
- Wysokiej jakości włoskie produkty i napoje
- Zaopatrzenie w przepisy i sposoby przygotowania/konserwacji/obsługi klienta
- Oferta Znaku firmowego, Usługi Marketingowe
- Obsługa we Włoszech i relacje ze stałymi dostawcami
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- 150 - 200.000 Euro w przypadku nieruchomości o powierzchni 200 m2 przeznaczonej na restaurację - pizzerię (w zależności od stanu nieruchomości);
- 100 -150.000 Euro w przypadku budynku zaadoptowanego na restaurację – pizzerię – miejsce sprzedające pizze i hamburgery;
- Brak opłat za wstęp dla partnerów;
- Dla master franczyzobiorcy jest oferowany system podziału tantiem
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
W przypadku francyzobiorcy doświadczenie w gastronomii nie jest wymagane, ale przedsiębiorczość i dobra organizacja, entuzjazm, chęć bycia częścią sieci i podzielania jej wartości, modelu pracy, zamiłowanie do Włoch i Sycylii.
W przypadku potencjalnych partnerów projektu lub master franczyzobiorców wymagane są: zdolności finansowe i organizacyjne; doświadczenie w zakresie cateringu lub franszyzy w innych sektorach; dostępność magazynów/lub biurowców w Warszawie i być może innych miastach dla przyszłości sieci; otwartość na wyjazdy do Włoch
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Ewa Waszczuk
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma STAR FOOD Srl (Primo settembre 122, Messina - ITALIA). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Comparello Bello oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie comparellobello.pl .
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Franczyzodawca Cukrem i Solą zapewnia, że jego koncept od pierwszego miesiąca przynosi zyski. Na czym polega ten biznes?
W ubiegłym roku obroty sieci Koku Sushi wzrosły o 37 proc. Franczyzobiorca musi mieć co najmniej 40 tys. zł na inwestycję w restaurację pod tym szyldem.
Właściciele Wytwórni Pączków Piekarczyk postawili sobie za cel tak unowocześnić koncept, żeby zarabiał nawet podczas pandemii. Czy im się to udało?
Cudo Vegan Sushi chce przekonać Polaków do wegańskiego sushi. Kto może zostać franczyzobiorcą marki?
– Już niedługo zaczynamy testy dwóch nowych konceptów – zapowiada Krzysztof Olesiak, prezes Sweet Gallery.

Co to franczyza? To sposób na własny biznes pod znanym logo. Korzystają z niej największe światowe marki, warto więc wiedzieć czym jest biznes na licencji franczyzowej.
Franczyza to rodzaj współpracy między niezależnymi przedsiębiorcami. Franczyzodawca udostępnia swoje „know-how” oraz markę, ale w zamian pobiera opłatę od franczyzobiorcy, który może korzystać ze sprawdzonego pomysłu na biznes.
Umowa franczyzy jest podstawą, w oparciu o którą budowane są stosunki między franczyzodawcą a franczyzobiorcą. Jakie postanowienia powinna zawierać?
Franczyzobiorcy dość niefrasobliwie podpisują umowy franczyzowe. Na co należy zwrócić uwagę, zanim podejmiemy się zobowiązań na lata?
Najważniejsze pozycje książkowe dotyczące franczyzy, które dotychczas ukazały się na rynku wydawniczym.

Pizza Factory ma już na koncie pierwsze tegoroczne otwarcie. Nowi franczyzobiorcy mogą liczyć na promocję.
Stava zakończyła emisję akcji. Pozyskała od inwestorów 3,4 mln zł. Na co planuje je przeznaczyć?
Otwieramy – stwierdzili przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Pomimo zakazu niektórzy zaczynają odmrażać swoje biznesy. Także franczyzowe.
– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski z Chinkalnii.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.
Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Sklepy z żywnością to stabilny biznes. Ale i one musiały sprostać wyzwaniom związanym z pandemią koronawirusa. Jak sobie poradziły?
Przeprowadzka.pl łączy osoby, które chcą się przeprowadzić z firmami świadczącymi tego typu usługi. Właściciele marki startują z franczyzą.
Jednym z atutów franczyzy jest stała pomoc w prowadzeniu biznesu przez doświadczonego franczyzodawcę. Jakich aspektów ona dotyczy?

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.