Crazy Corn

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

Wkracza Crazy Corn czyli Szalona Kukurydza – opis systemu franczyzowego

Crazy Corn to nowość w Polsce, a nawet w Europie! Zmienia nasze wyobrażenia o street foodzie i o franczyzie. W związku z tym nie ma jeszcze konkurencji na rynku. Koszt inwestycji jest niewielki, jego zwrot można wypracować już po dwóch miesiącach. Marzyłeś o nowatorskim biznesie? Crazy Corn jest dla ciebie! 

Sieć Crazy Corn powstała w 2021 roku w okresie niekorzystnym dla gastronomii, kiedy gospodarkę dławiły pandemiczne obostrzenia. Właściciele, od dawna działający w branży gastro, zdecydowali się na ten ruch, ponieważ są przekonani, że wymyślony przez nich koncept sprawdzi się nawet w trudnych warunkach. Pomysł zaczerpnęli z Meksyku. Sprzedawany tam w tysiącach wersji i odmian Elotes, czyli gotowana lub grillowana kukurydza, skradł ich serca. Są pewni, że „szalona kukurydza” stanie się także ulubionym street foodem wielu Polaków. Pierwsze punkty powstaną w pięciu lokalizacjach.

Pierwszy atut Crazy Corn: elastyczność

Elastyczność jako idea założycielska sieci, dotyczy zarówno kwestii kulinarnych jak i biznesowych. W menu marki znajduje się klasyczna kukurydza z masłem i solą, jak i kojarzone z Meksykiem ostre smaki, podkręcone chili, limonką, serem Cotija (np. Cheese Corn). Ale są też warianty zupełnie szalone np.: kukurydza na słodko - Rafael Corn z migdałami i wiórkami kokosowymi i białą czekoladą albo Carmelove (w polewie karmelowej, doprawiona solą). Wprawiają one kubki smakowe w prawdziwe oszołomnie i najczęściej jest to miłość od pierwszego kęsa. Słowem, zarówno tradycjonaliści jaki i poszukiwacze kulinarnych przygód znajdą tu coś dla siebie. 

Elastyczny jest również pomysł na biznes. Sieć oferuje aż 7 modeli franczyzowych, m.in.: lokal, wyspa, przyczepa, riksza lub dodatek do istniejącego punktu gastro. Każda opcja działa na zasadzie street foodu czyli sprzedaży na zewnątrz. Biznes może być całoroczny bądź sezonowy. Sprawdzi się zarówno w dużym mieście przy deptaku jak i w nadmorskiej miejscowości. Elastyczność oferty pozwala na dopasowanie się do specyfiki miejsca. 

Drugi atut Crazy Corn: bezkonkurencyjność 

Jeśli ktoś spaceruje właśnie deptakiem w dużym mieście minie zapewne po drodze z 10 punktów z lodami, kilka serwujących pizzę lub kebaby, ale lokal z kukurydzą, na dodatek szaloną na sto procent będzie tylko jeden. Nie będzie miał konkurencji ani na ulicy, ani nawet w całym mieście. Nietrudno zgadnąć, że zatrzyma się przy nim każdy kto lubi próbować nowinek. Na dodatek pewnie nie jeden raz, bo będzie chciał skosztować różnych pozycji z menu. 

Nieznane, egzotyczne dania zawsze przyciągają klientów, działa też efekt nowości. Jeśli kukurydza przypadnie polskiej ulicy do gustu – a właściciele sieci są pewni, że tak się stanie – to kto pierwszy podchwyci pomysł i zainwestuje w nowy koncept ma szanse na największe zyski. 

Trzeci atut Crazy Corn: prostota

Sieć franczyzowa Crazy Corn zadbała o to, by wejście do niej było maksymalnie uproszczone, a zasady panujące wewnątrz jak najbardziej przejrzyste. Przygotowanie kukurydzy oparte jest na autorskiej recepturze i unikalnym procesie technologicznym. Zapewnia to efekt powtarzalności w każdym lokalu. Sprawia też, że opanowanie sztuki przygotowywania dań jest szybkie i dość łatwe. Nie trzeba mieć do tego specjalnego kulinarnego wykształcenia. 

Równie klarowny jest system franczyzowy. Partner sam wybiera lokalizację. Decydując się na konkretną opcję franczyzową (cennik jest bardzo czytelny) otrzymuje gotowy i kompletny punkt, wraz z obrendowaniem i niezbędnym wyposażeniem. Dostawcy to liderzy swoich branż, co gwarantuje najwyższą jakość produktów i niezawodność sprzętu. 

Franczyzobiorca kupuje wybrany model (np. wózek czy ryksze) na własność lub finansuje poprzez leasing. Wraz z nim dostaje pierwsze zaprowiantowanie, czyli od razu może przystępować do pracy. Ceny w zależności od wybranego modelu oscylują od 17 tys. zł (wózek) do 35 tys. zł (lokal z serwisem wewnątrz). Sieć pobiera jedynie opłatę franczyzową – 5 proc. od obrotu i to tylko w okresie, kiedy prowadzony jest handel, czyli sezonowo lub całorocznie. 

Poza tym w Crazy Corn obowiązują trzy proste zasady:

  • smacznie i zdrowo
  • zarabia każdy 
  • wszędzie szalona kukurydza smakuje równie znakomicie! 

Modele franczyzowe Crazy Corn: 

Wózek gastronomiczny – inwestycja od 17 tys. zł (wózek na własność + pierwszy towar)

Riksza – inwestycja od 25 tys. zł (riksza w leasing + pierwszy towar) 

Przyczepa gastronomiczna – inwestycja od 25 tys. zł (przyczepa w leasing + pierwszy towar)

Lokal (serwis z okienka) – inwestycja od 25 tys. zł (wraz z pierwszym zatowarowaniem)

Lokal z serwisem wewnątrz – inwestycja od 35 tys. zł (wraz z pierwszym zatowarowaniem)

Dodatek do lokalu gastronomicznego – od 15 tys. zł (wraz z pierwszym zatowarowaniem)

Wyspa gastronomiczna – od 25 tys. zł (wraz z pierwszym zatowarowaniem)

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

  • zakup towaru z odroczonym terminem płatności 
  • ogólnopolski i lokalny marketing 
  • pełen zakres szkoleń i dostęp do receptur
  • pomoc w negocjowaniu umów handlowych i najmu
  • pomoc na każdym etapie działalności oraz porady przez infolinię techniczną
  • wyłączność terytorialna (na określoną liczbę mieszkańców)

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

  •  kapitał początkowy od 17 tys. zł 
  •  pierwsza dostawa towaru gwarantowana w cenie franczyzy 
  •  opłata franczyzowa w wysokości 5 % obrotu (sezonowo lub całorocznie)
  •  szacowany zwrot inwestycji już po 2 miesiące 

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

  • zaangażowanie w pracę 
  • minimum kapitału w zależności od wybranego rodzaju 
  • ścisła współpraca z centralą 
  • kultura obsługi

INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

Crazy Corn

15- 545 Białystok Ul. Ciołkowskiego 24 lok. 12

720 720 280

franczyza@crazycorn.pl

crazycorn.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Crazy Corn.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

Administratorem danych osobowych jest firma Crazy Corn (15- 545 Białystok Ul. Ciołkowskiego 24 lok. 12). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Crazy Corn oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie crazycorn.pl.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.