Biznes w promocji
Koncept Kotlet w Bułce postawił na proste menu. Jego postawą jest oczywiście kotlet w bułce. Klient może jednak wybrać rodzaj bułki, rodzaj mięsa a nawet wersję bezmięsną. Do tego dodatki: warzywa, pikle, sosy, przyprawy, frytki itd.
Teraz taniej
Rozwijana od dwóch lat we franczyzie sieć liczy obecnie ok. 20 punktów. W tym roku uruchomiono cztery. Placówki można otwierać w różnych formatach: jako przyczepy gastronomiczne, lokale z miejscami siedzącymi lub nawet wyspy handlowe. Najpopularniejszy jest format mobilny. Standardowa cena przyczepy to 75 tys. zł netto.
– Teraz jednak mamy promocję dla franczyzobiorców. Obecnie cena wynosi 59 tys. zł netto – zachęca Michał Kiecoń, franczyzodawca Kotleta w Bułce. – Mamy jeszcze kilka przyczep w tej cenie.
Przyczepa jest w pełni wyposażona i przygotowana do pracy. Franczyzodawca dowozi ją na miejsce i podłącza. Jej wyposażenie obejmuje m.in. kotleciarkę, która jest w stanie ubić ok. 500 kotletów na godzinę, dwie frytownice, opiekacz do bułek, lodówki, zamrażarkę, witrynę na warzywa. W przyczepach można pracować przez cały rok. Na ich postawienie potrzeba maksymalnie 10 m2 miejsca. Na takim terenie zmieści się też kilka stolików i krzeseł dla klientów. Nie jest potrzebne przyłącze wody, natomiast niezbędny jest dostęp do prądu. Najlepsze lokalizacje to oczywiście miejsca o dużym natężeniu ruchu: parkingi, miejsca przy galeriach handlowych, szkołach, targowiskach.
– Nawiązaliśmy współpracę z siecią Kaufland i naszym franczyzobiorcom możemy teraz zaoferować lokalizacje na parkingach przy tych sklepach w całej Polsce – dodaje Michał Kiecoń.
Bez doświadczenia też można
Aby zostać franczyzobiorcą Kotleta w Bułce nie trzeba mieć doświadczenia w gastronomii. Franczyzodawca przygotował szkolenia zarówno dla licencjobiorcy, jak i dla jego pracowników. Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci, ani żadnych miesięcznych opłat franczyzowych. W mięso, pieczywo, warzywa punkty zaopatrują się u lokalnych dostawców. Natomiast produkty takie jak panierka, frytura czy smalec i olej do smażenia dostarcza licencjodawca.
WIZYTÓWKA MARKI KOTLET W BUŁCE
Sieć punktów z jedzeniem typu fast food.
- ok. 20 placówek
- trzy formaty do wyboru
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali