Kto da pieniądze na restauracje?
40. burgerownia sieci została otwarta w warszawskiej Galerii Młociny. Zajmuje 82 m2 powierzchni. To pierwszy lokal marki na warszawskich Bielanach.
– Zależy nam, aby lokale pod szyldem Bobby Burger znajdowały się w miejscach tętniących życiem, które sprzyjają wspólnemu spędzaniu czasu. Historia marki zaczęła się w Warszawie, jednak do tej pory nie mieliśmy lokalu w stołecznej „zielonej dzielnicy”. Co więcej, Galeria Młociny oferuje ciekawy koncept łączący dobre jedzenie i rozrywkę, dlatego zdecydowaliśmy się być jego częścią – mówi Maciej Sobolewski, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w Bobby Burger.
To 16. lokal własny marki, reszta jest prowadzona przez franczyzobiorców. Koncept umożliwia otwieranie burgerowni stacjonarnych oraz lokali w systemie kontenerowym, budowanych z gotowych modułów (Bobby Smart Cube). W pierwszym przypadku, jeśli dysponujemy pomieszczeniami już przystosowanymi do potrzeb gastronomii, inwestycja wyniesie min. 50 tys. zł. Natomiast na adaptacje lokalu w stanie deweloperskim trzeba wydać ok. 200 tys. zł netto. Opłata licencyjna wynosi 19,9 tys. zł netto i zawiera m.in. projekt architektoniczny, szkolenia, system sprzedażowy. W przypadku systemu kontenerowego inwestycja jest szacowana na 50 tys. zł, a opłata licencyjna to 9,9 tys. zł. W obu formatach miesięczna opłata franczyzowa wynosi 8 proc. od obrotu.
Pod koniec 2018 roku właściciele Bobby Burgera stworzyli spółkę akcyjną Real Food, do której dołączył Michał Kiciński – współtwórca CD Projekt, firmy z branży gier wideo odpowiedzialnej za międzynarodowy sukces gry „Wiedźmin”. Do grupy oprócz kapitału wniósł także swoją wegańską restaurację Wegeguru, od 2017 roku działającą w Warszawie. Obecnie w internecie trwa zbiórka crowdfundingowa, dzięki której Real Food chce pozyskać 4 mln zł na rozwój grupy oraz otwieranie kolejnych burgerowni i restauracji wegańskich (jednocześnie nadal Bobby Burger będzie też rozbudowywał sieć poprzez franczyzę). – Do akcji chcemy włączyć nie tylko doświadczonych inwestorów, ale także fanów dobrego, wartościowego jedzenia. Właśnie dlatego wprowadziliśmy nowy pakiet akcji, dzięki któremu każdy może zostać współwłaścicielem Bobby Burger i Wegeguru już za 50,16 zł – dodaje Maciej Sobolewski.
W 2018 roku burgerownie Bobby Burger odwiedziło ponad milion klientów. Łączne przychody z wszystkich lokali przekroczyły 37 mln zł. To o 23 proc. więcej w porównaniu z 2017 rokiem.

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Karol Nowosielski zupełnie przypadkiem trafił na koncept Bafra Kebab. Nie szukał nowej drogi zawodowej. O jego przyszłości zadecydował przypadek.
– Wszystkie rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami opieramy m.in. na analizie rynkowej i potencjale sprzedażowym danego miejsca – mówi Rafał Piasecki z Da Grasso.
New York Hot Dog wchodzi w nowe lokalizacje i ma nowe pomysły na kolejny sezon.
– Pomożemy franczyzobiorcom optymalizować koszty działalności, aby mogli rozwijać swoje biznesy – zapowiada Robert Kuc, CEO Zdrowa Krowa.
Salsiccia ma już trzy lokale własne w Warszawie. Teraz startuje z franczyzą.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
W październikowym numerze miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" prezentujemy topowe franczyzy 2023. Poza tym przedstawiamy pomysły na biznes idealne dla kobiet. Do czasopisma dodajemy też prezent – bilet na Targi Franczyza.
Franczyzodawca przygotował program dodatkowego wsparcia dla osób, które do końca marca zdecydują się przystąpić do sieci.
W trzecim kwartale tego roku biura WGN zrealizowały o ponad 30 proc. więcej transakcji niż rok temu. Co tak napędza rynek?
Na pewno taki, w którym franczyzobiorcy mogą liczyć na solidne wsparcie franczyzodawcy. Przedstawiamy kilkadziesiąt konceptów franczyzowych, w których inwestycję warto rozważyć w 2023 roku.
POPULARNE NA FORUM
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali
Dolci Sapori - Mniami
Jeżeli jesteś również poszkodowaną osobą przez tą firmę proszę o kontakt, do pozwu zbiorowego przeciwko tej firmie.
Dolci Sapori - Mniami
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ !!!! Jako były franczyzobiorca mogę potwierdzić, że firma nie jest w żaden sposób wiarygodna, rzetelna ani godna zaufania....