Kto da pieniądze na restauracje?

Przychody rosną / W 2018 roku burgerownie Bobby Burger odwiedziło ponad milion klientów. Łączne przychody z wszystkich lokali przekroczyły 37 mln zł.
Piątek
21.06.2019
Bobby Burger otworzył swój 40. lokal. Aktualnie zbiera w internecie pieniądze na dalszy rozwój sieci.
 

40. burgerownia sieci została otwarta w warszawskiej Galerii Młociny. Zajmuje 82 m2 powierzchni. To pierwszy lokal marki na warszawskich Bielanach.
Zależy nam, aby lokale pod szyldem Bobby Burger znajdowały się w miejscach tętniących życiem, które sprzyjają wspólnemu spędzaniu czasu. Historia marki zaczęła się w Warszawie, jednak do tej pory nie mieliśmy lokalu w stołecznej „zielonej dzielnicy”. Co więcej, Galeria Młociny oferuje ciekawy koncept łączący dobre jedzenie i rozrywkę, dlatego zdecydowaliśmy się być jego częścią – mówi Maciej Sobolewski, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w Bobby Burger.

To 16. lokal własny marki, reszta jest prowadzona przez franczyzobiorców. Koncept umożliwia otwieranie burgerowni stacjonarnych oraz lokali w systemie kontenerowym, budowanych z gotowych modułów (Bobby Smart Cube). W pierwszym przypadku, jeśli dysponujemy pomieszczeniami już przystosowanymi do potrzeb gastronomii, inwestycja wyniesie min. 50 tys. zł. Natomiast na adaptacje lokalu w stanie deweloperskim trzeba wydać ok. 200 tys. zł netto. Opłata licencyjna wynosi 19,9 tys. zł netto i zawiera m.in. projekt architektoniczny, szkolenia, system sprzedażowy. W przypadku systemu kontenerowego inwestycja jest szacowana na 50 tys. zł, a opłata licencyjna to 9,9 tys. zł. W obu formatach miesięczna opłata franczyzowa wynosi 8 proc. od obrotu.

Pod koniec 2018 roku właściciele Bobby Burgera stworzyli spółkę akcyjną Real Food, do której dołączył Michał Kiciński współtwórca CD Projekt, firmy z branży gier wideo odpowiedzialnej za międzynarodowy sukces gry „Wiedźmin”. Do grupy oprócz kapitału wniósł także swoją wegańską restaurację Wegeguru, od 2017 roku działającą w Warszawie. Obecnie w internecie trwa zbiórka crowdfundingowa, dzięki której Real Food chce pozyskać 4 mln zł na rozwój grupy oraz otwieranie kolejnych burgerowni i restauracji wegańskich (jednocześnie nadal Bobby Burger będzie też rozbudowywał sieć poprzez franczyzę). – Do akcji chcemy włączyć nie tylko doświadczonych inwestorów, ale także fanów dobrego, wartościowego jedzenia. Właśnie dlatego wprowadziliśmy nowy pakiet akcji, dzięki któremu każdy może zostać współwłaścicielem Bobby Burger i Wegeguru już za 50,16 zł – dodaje Maciej Sobolewski.

W 2018 roku burgerownie Bobby Burger odwiedziło ponad milion klientów. Łączne przychody z wszystkich lokali przekroczyły 37 mln zł. To o 23 proc. więcej w porównaniu z 2017 rokiem.


Okrągła czterdziestka / 40. burgerownia sieci Bobby Burger została otwarta w warszawskiej Galerii Młociny. Zajmuje 82 m kw. powierzchni.

POPULARNE NA FORUM

Marzenia o własnym biznesie

Niestety ale sprawa z własnym biznesem wcale nie jest taka łatwa, jak się niektórym wydaje. Oczywiści kieruję swe słowa do tych, którzy jeszcze tego nie próbowali. To...

6 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2019
Z rodzinnego przepisu

Lody piccolo są pycha :)Gofrem też nie pogardzę :)

1 wypowiedzi
ostatnia 06.06.2019
New York Hot Dog -> wózek gastronomiczny

Dzień Dobry, Czy są tu właściciele wózków pod franczyza NYHD i mogą opowiedzieć coś o współpracy i rentowności biznesu ?

1 wypowiedzi
ostatnia 04.05.2019
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

Bardzo dobra sieć franczyzowa tylko fakt trzeba pracować nic samemu nie przychodzi.Lenistwem nie da się zarobić.Jak ktoś nie wie co to franczyza to nie otwieraj.Albo...

12 wypowiedzi
ostatnia 15.03.2019
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

No tak kolejna dziwna wypowiedź jeśli jest taniej to po co pan kupował u nich trzeba było samemu skompletować iść do sanepidu nawiązać współpracę z hurtownią i...

12 wypowiedzi
ostatnia 11.03.2019
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

Lody Przygoda to jest wielka sciema Zalezy tylko na sprzedazy przyczepy z marza a mozna o 30 % taniej kupic sa na allegro dostepnin Po oddebranianiu przyczepy ma juz nas w...

12 wypowiedzi
ostatnia 10.03.2019
Pizza w dzień i w nocy

Rozwój dynamiczny, myślę nad nimi i innym konceptem gastro z Krakowa.

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019
Spaghetti po nowemu

Czy rzeczywiście Makarun to taki dobry system franczyzowy? Rozmawiałem z kilkoma franczyzobiorcami i mam mieszane odczucia, szczególnie jeżeli chodzi o rentowność i o...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019