Franczyza z bubble tea
Crazy Bubble to sieć punktów serwujących pochodzącą z Tajwanu bubble tea, czyli herbatę z kulkami tapioki, popping boba oraz nata de coco.
– Od blisko roku utrzymujemy szybkie tempo rozwoju, otwierając średnio trzy nowe punkty miesięcznie – informuje Jakub Woźniczka z Crazy Bubble.
Obecnie koncept ma 101 placówek franczyzowych, a licząc razem z punktami partnerskimi cała sieć ma 138 lokalizacji. Crazy Bubble ma też masterfranczyzobiorców na Litwie i w Rumunii, a miesiąc temu franczyzobiorca otworzył pierwszy punkt w Czarnogórze. W lutym marka pojawi się w Estonii.
Franczyzobiorca lub partner
Biznes z Crazy Bubble można prowadzić na wyspie handlowej, albo w lokalu stacjonarnym - przy czym ten pierwszy format jest bardziej popularny. Większość punktów działa w galeriach handlowych, choć marka ma też lokalizacje przy dużych i znanych ulicach, jak Krupówki w zakopanem, Szeroka w Toruniu czy Piotrkowska w Łodzi.
Marka nastawiona jest na rozwój w całej Polsce oraz poza jej granicami.
– Obecnie staramy się poszerzyć sieć m.in na wschodzie kraju, zresztą wkrótce otwieramy wyspę w Lublinie. Zależy nam również na północnej i północno-zachodniej Polsce, gdzie lokali Crazy Bubble jest zdecydowanie mniej niż na południu kraju – dodaje Jakub Woźniczka.
Od kandydatów na franczyzobiorców koncept oczekuje zaangażowania, prowadzenia (lub gotowości do otwarcia) działalności gospodarczej oraz gotówki (lub zdolności kredytowej) pozwalającej na uruchomienie biznesu. A inwestycja, z jaką trzeba się liczyć to ok. 70 tys. zł netto – zarówno w przypadku wyspy, jak i lokalu w stanie deweloperskim. Franczyzodawca zajmuje się przygotowaniem projektu takiego punktu, wyposażeniem, wyklejeniem. Miesięczna opłata na rzecz centrali wynosi 700 zł i w całości jest przeznaczana na marketing.
Oprócz franczyzy Crazy Bubble oferuje też partnerski model współpracy, skierowany do osób, które prowadzą już biznes gastronomiczny, np.lodziarnię czy cukiernię. Mogą w ten sposób poszerzyć swoją ofertę o bubble tea.
Przez cały rok
Franczyzodawca Crazy Bubble zapewnia, że biznes śmiało można traktować jako całoroczny.
– W dużych galeriach handlowych spadek obrotów w sezonie zimowym praktycznie jest nieodczuwalny – mówi Jakub Woźniczka. – W większości naszych lokali spadek obrotów podczas okresu zimowego to maksymalnie 15-20 proc. względem lata.
Warto wspomnieć, że koncept Crazy Bubble jest łatwo skalowalny. Potwierdza to fakt, że większość franczyzobiorców marki posiada więcej niż jeden punkt franczyzowy.
WIZYTÓWKA CRAZY BUBBLE
Sieć punktów z bubble tea.
- 138 lokalizacji
- kwota inwestycji ok. 70 tys. zł netto
- opłata marketingowa 700 zł miesięcznie
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Wojciech Strąkowski już za chwilę będzie prowadził sześć punktów Crazy Bubble. Co go przekonało do tej franczyzy?
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
W październikowym numerze miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" prezentujemy topowe franczyzy 2023. Poza tym przedstawiamy pomysły na biznes idealne dla kobiet. Do czasopisma dodajemy też prezent – bilet na Targi Franczyza.
Dwudziesta pierwsza edycja Targów Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki przyciąga coraz więcej interesujących wystawców. Targi najlepszych pomysłów na biznes startują 19 października i potrwają trzy dni.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali